Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marti, vidíš, tak už příští týden vlastně začneš…ta stimulace uteče jako voda, vážně. Horší je pak to čekání - po odběru aby se vajíčka oplodnila a vyvíjela, po transferu aby se uchytila…
Mia77 píše:svatá pravda - stimulace je nejklidnější čas
Marti, vidíš, tak už příští týden vlastně začneš…ta stimulace uteče jako voda, vážně. Horší je pak to čekání - po odběru aby se vajíčka oplodnila a vyvíjela, po transferu aby se uchytila…
Petra2010 píše:
Dobry vecer,Pridavam se s ivf s dobrym koncem, take z Repromedy! Zitra jsem oficialne v 5tem tydnu. Prenos jednoho embrya!
Gratulace
![]()
Ahojte holky,tak jsme postoupili ve vyšetřování a musím na laparku…sic dle ultrazvuku jsem prý ok, ale že se raději podívají dovnitř aby vyloučili problém ve mě…Takže 20.2.mi držte palec ť to přežiju…mám z tho strach
A navíc mi moje fyzioterapeutka doporučila ještě tak 4 měsíce cvičit Mojžíšovku a chodit na mobilizaci…prý tam ještě nejsem připravená a měla bych obrovský riziko potratu…
Mia77 píše:
Ahojky, tak s tím děvčata plně souhlasím, dobře si pamatuju, jaké to podvakráte bylo!! ![]()
Jo, ještě jsem vám nepsala, že nás dostala na starost Dr. Hromadová a působí na mě velmi pozitivně!!!! ![]()
Marti já začínala u Fischera a nakonec byl jen u 1 konzultace a u ET, jinak jsem měla Hromadovou. Takže také možná nezůstaneš jen u ní…Ale oba jsou super!!!
Antoa, my jsme patřili taky k Dr. Fischerovi, ale ten je teď na stáži v Americe a přebrala nás Dr. Hromadová. Po pravdě, je mi to jedno, jen ať se konečně zadaří ![]()
Holky, pamatujete si kolikrát jste musely jet do centra kvůli odběru a UTZ než bylo OPU? Já mám totiž z práce nárok jen na 3 dny, tak musím vymyslet, jak to udělám…já strávím v Brně vždycky celý den!!Dojíždím ze Strážnice ( autem cca. 1 hodku, vlakem 2 hodiny cesty). Děkuju za odpovědi. ![]()
Marto, já jsem chodila jen tak dvakrát. 3× maximálně. S doktorkou Hromadovou se dá domluvit. Některé recepty mi dokonce posílala poštou. Já jsem to měla 4 hodiny cesty a do Brna a 4 hodiny zpět domů. Vždy jsem se domluvila co v případě že to nevyjde a už jsme naplávaly i začátek stimulace. S minimálkami nebyl problém ale myslím že i s normálním IVF by se dalo něco vymyslet. Mně ten UTZ vždy stačil jen jeden - už si nepamatuji který - možno nějaký 8-9 den při minimálce a 2× UTZ při normálním IVF plus opu to by byli 3 dny, kdyby jsi měla nějaké léky dozačátku do prvního UTZ.
Miry díky za info! Každopádně máš můj velký obdiv, že jsi tak daleko dojížděla! Já počítám, že pojedu tak 3 krát, ale kdoví! Mám vcelku velkou dávku hormonů a jelikož je to 3. pokus, udělám pro to maximum!!! Pokud se nedomluvím se zaměstnavatelem, vezmu si neplacené volno.
A jak ty Miry, jak se cítíš, vidím, že perod se blíží
Byla jsi na rizikovce nebo jsi chodila do práce?
Já jsem celou dobu byla na neschopence ale docela mi to uteklo. Měla jsem nevolnosti, pak velkou únavu a v posledním trimestru opět nevolnosti tak už jen čekám na porod. Doufám že to bude tento týden. Je mi stále špatně od žaludku tak doufám že se to trápení už brzy skončí.
Držím ti palečky aby ti všechno dobře dopadlo. Nám nevyšlo ani 4. IVF tak jsme pak zkoušeli minimálky a povedlo se to. Sice s těma minimálkama to byl běh na dlouhou trať ale stálo to míň peněz, jen to chtělo víc pokusů. ![]()
marta.sami píše:
Antoa, my jsme patřili taky k Dr. Fischerovi, ale ten je teď na stáži v Americe a přebrala nás Dr. Hromadová. Po pravdě, je mi to jedno, jen ať se konečně zadaříHolky, pamatujete si kolikrát jste musely jet do centra kvůli odběru a UTZ než bylo OPU? Já mám totiž z práce nárok jen na 3 dny, tak musím vymyslet, jak to udělám…já strávím v Brně vždycky celý den!!Dojíždím ze Strážnice ( autem cca. 1 hodku, vlakem 2 hodiny cesty). Děkuju za odpovědi.
Marti já byla 1×první sezení a vyfasování léků a pak 3× na odběru krveca uzv pak OPu a pak ET
Děkuji za podporu,no uvidíme, co se bude dít…Tobě Miry přeju, ať vše zvládneš, ať jste holky v pořádku a porod netrvá dlouho!! Lucinka je krásné jméno…
papa ![]()
mirkaaa456 píše:
držíme palečky![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nápodobně, i já
a ozvi se, budeme všechny čekat!!!
Ahoj holky. Potřebovala bzch poradit. Jak vám rostly folikuly? Já jsem dnes 12DC, stimuluju od 2DC, mám postupně navýšenou dávku z 112 IU na 225 IU a dneska jsem měla vlevo 2×14mm, asi 3×11mm, pak několik (cca 6) menších - asi 8mm. Na druhé straně 1×15mm, 1×14mm a pak podobně jako na druhé straně. Ve středu jdu ještě na jeden UTZ (už 4.), na pátek bude asi plánované OPU. Nejsou folíky malé? A není jich málo? Jak to bylo u vás?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.