Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vidíte děvčata, to je pro mě novinka. V Heliosu při ET tam mohl být manžel a všechno trvalo cca.20 minut. Jen za mě, zase tak silný emotivní zážitek to nebyl, člověk je nervózní a zmatený, čeká, co se bude dít!!!Zvládneme to jistě i bez těch našich chlapů ![]()
Anonymní píše:No já nic neplatila…
V repromede manžel nemůže být u ET ani po OPU na pokoji. pokoj je pro pět lidí a za dvě hodiny ležení se platí 1 tis. kč.
Tedy za sebe: já bych u ET ani u odběru manžela nechtěla. ET pro mě nebyl příjemný zážitek, docela mě to bolelo. Po odběru jsme skutečně platili tisícovku plus něco za léky, ale za ten pobyt, to dvouhodinové ležení, jsme platili. Ale počítali jsme s tím… Za tu chviličku poležení po ET (asi dvacet minut) jsme už nic neplatili.
Ahoj holky!
Já jsem teda taky chodila do Repromedy a za ležení na pokoji sem nic neplatila.Jinak myslím, že je to tam super, teda aspoň my jsme byli spokojení.A teď očekáváme asi za pět dní příchod našeho prvního děťátka.
Tak mám po ET ![]()
Nakonec se ukázalo, že je strašně dobře, že jsme do toho IVF+PGD šli. Z 8 na pohled dobrých embrijek, které se předpisově vyvíjeli, bylo pouze 1 (slovy jedno!!!!!!) geneticky v pořádku! Takže mám u sebe jednoho broučka a už víme dokonce i pohlaví.
Jinak z těch sedmi špatnýck mělo 5 diagnozu komplexní aneuploidia, což znamená, že měla úplně zpřeházené chromozomy a vlastně se ani nedalo určit, co všechno je na nich špatně. Jedno mělo chybu celkem na třech párech chromozomů a jedno na jednom (myslím patnáctém?).
Takže s největší pravděpodobnoctí by další přirozené těhotenství opět končilo potratem. K zamrazení tedy nemáme nic a moje morulka (to je dnešní stádium embrijka) to prostě musí zvládnout sama.
Jessikka tak to moc gratuluju, už jsi těhu!Nádhera!Hledím na to PGD, můžu se zeptat, kolik jste za něj platili?
Jinak držím pěstičky, aby se mimíšek držel!!!! ![]()
marta.sami píše:
Jessikka tak to moc gratuluju, už jsi těhu!Nádhera!Hledím na to PGD, můžu se zeptat, kolik jste za něj platili?Jinak držím pěstičky, aby se mimíšek držel!!!!
Díky moc holky. Celé nás to vyšlo na padesát tisíc, samotné PGD pak stojí s příspěvkem od pojišťovny 18400 pro sedn embryí. Na další se doplácí 7000 každé, měli jsme jedno navíc, ještě že jsme ho nechali otestovat. No a bez pojišťovny to stojí přes sedmdesát táců.
Jessikka : To je teda pěkná suma!!!Je neskutečné, co jsme schopni pro ty mimíše udělat a někdo je má jen tak......( třeba moje neteř v 17 letech otěhotněla ani neví jak!!!)Můžu se zeptat, to PGD vám doporučili oni nebo jste to sami navrhli? S náma totiž nikdo o PGD nemluvil, máme 3. pokus IVF, tak nevím. Budu hodně doplácet na stimulační léky, mám velkou dávku, tak nás to bez PGD vyjde tak na 40 000 počítám!!Jsem z toho trošku rozpačitá…děkuju za odpovědi. ![]()
marta.sami píše:
Jessikka : To je teda pěkná suma!!!Je neskutečné, co jsme schopni pro ty mimíše udělat a někdo je má jen tak......( třeba moje neteř v 17 letech otěhotněla ani neví jak!!!)Můžu se zeptat, to PGD vám doporučili oni nebo jste to sami navrhli? S náma totiž nikdo o PGD nemluvil, máme 3. pokus IVF, tak nevím. Budu hodně doplácet na stimulační léky, mám velkou dávku, tak nás to bez PGD vyjde tak na 40 000 počítám!!Jsem z toho trošku rozpačitá…děkuju za odpovědi.
Navrhovali, pro nás by IVF samotné nemělo význam, protože jsem dvakrát přirozeně otěhotněla, ale v obou případech potratila. Toto se indikuje kromě jiného i těchto případech. Ale nedělají to všude, někde navís starší metodou FISH, která neodhalí vše. Nám dělali mikročipovou metodu.
Jessikka díky za informace, taky sis teda prožila své…
Teď už to všechno v pohodě, uvidíš ![]()
Myslím si, že co se týče nás, PGD se dělat nebude, nám doporučili IVF jen kvůli parterovu špatnému SPG. Já jen budu mít trochu větší dávku hormonů, aby bylo dost kvalitních vajíček! To víš 35 na krku, tak to všechno nejde podle mých předtstav!
Měj se hezky, ať se mimísek uhnizďuje… ![]()
Ahojky děvčata, tak zítra začínám se stimulací s Decapeptylem podle dlouhého protokolu
Už je to tady
Tak vzhůru do toho!!!!
Moc vás všechny zdravím a těším se, že za měsíc snad už budu mít 2 mimíška u sebe
a připojím se k vám těhu ![]()
marta.sami píše:Držím palce, ať vše vyjde!!!
Ahojky děvčata, tak zítra začínám se stimulací s Decapeptylem podle dlouhého protokoluUž je to tady
Tak vzhůru do toho!!!!Moc vás všechny zdravím a těším se, že za měsíc snad už budu mít 2 mimíška u sebe
a připojím se k vám těhu
Marti: ten Decapeptyl je v klasické injekci, nebo pero? Jak často aplikuješ? Tak budu držet, aby vajíčka zdárně rostla, bylo jich dost a byla kvalitní!
Jessikka: hmm, pěkné pálky! Jak je? Už se pozoruješ? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.