Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nestresuj se anech to na pátek! třeba z folíku bude pořadnej fešák ![]()
@kratjana ja jsem ci četla, že folikul obvykle roste den ode dne a o něco, ale může růst různě v cyklu! takže se ješte drž a mysli pozitivně ![]()
Holky sotva jsem dojedla antibiotika na chlamydie dostala jsem zanet mocovych cest, takze dalsi antibiotika.jsem z toho smutna porad se necim cpat. doufam ze v breznu budu ok.mam i brusinky.
Holky jak vám oznamovali kolik embryí vydrželo do 5. dne a budou posílat vzorek na genetiku?
Protože mě ted volali a byl ten hovor trochu zmatenej teda ale Ptala se mě, že posílají 8 vzorků z embryí na genetiku a kdyby se tam dneska objevili ještě nějaký jestli si chceme připlatit i za ty. Tak jsem se ptala jestli už jsou zmrazený (dneska je to 6. den) a ona, že né že mrazit je budou dneska. Ted zpětně to nějak nechápu
Ale co, držím se toho, že na začátku říkala, že posílají 8 vzorků.
@Kikuška90 píše:
Holky jak vám oznamovali kolik embryí vydrželo do 5. dne a budou posílat vzorek na genetiku?Protože mě ted volali a byl ten hovor trochu zmatenej teda ale Ptala se mě, že posílají 8 vzorků z embryí na genetiku a kdyby se tam dneska objevili ještě nějaký jestli si chceme připlatit i za ty. Tak jsem se ptala jestli už jsou zmrazený (dneska je to 6. den) a ona, že né že mrazit je budou dneska. Ted zpětně to nějak nechápu
![]()
Ale co, držím se toho, že na začátku říkala, že posílají 8 vzorků.
Ty jo já už nevím. Nám to řekli taky zmatené. Je to tak ze mas asi vic embryí 6dennich. Genetiku embryí ti pojišťovna proplaci jen právě u osmi. Za každý další by SIS musela zaplatit. Neví Kolik to stoji. My jsme mměli 14 embryí ale genetika byla jen u 8 a šest z nich bylo OK. Zmrazení 8embryi stoji myslím 11000. 5000 první dvě a každýddalší 1000
@kratjana Jo jo, to já vím, že proplácí jen 8. Právě se mě ptala jestli bysme si embryo navíc doplatili, to jsem řekla, že ne. 8 je dobrej počet. Jen mě to právě docela zmátlo. Takže fakt doufám, že jich je 8. Jsem blbá mno
A na tu genetiku se vážně čeká 3 týdny?? ![]()
@Kikuška90 jo my čekali 3tydny. Ale i kdyby to byla kratší doba tak to nestihne s pac bys mela et nejpozději dnes
@Kikuška90 a proč bys byla blba. My byxhm se nedoplatili kdybych mela platit vse.
@kratjana Blbá jsem v tom, že jsem se měla rovnou přímo zeptat kolik jich je dneska teda perfektních a půjdou do mrazáku. Ted si tím nějak nejsem jistá, ale určitě říkala, že budou posílat 8 vzorků a oni ty embrya určitě sledují každej den, ne? Říkám si, že by se mě neptala jestli bysme si doplatili na další, kdyby jich bylo mín jak 8
![]()
Jooo do KETu se to stihne určitě, ale já jsem zvědavá
ET bych nedala, pořád mám břiho jak balon
![]()
@Kikuška90 píše:
@kratjana Blbá jsem v tom, že jsem se měla rovnou přímo zeptat kolik jich je dneska teda perfektních a půjdou do mrazáku. Ted si tím nějak nejsem jistá, ale určitě říkala, že budou posílat 8 vzorků a oni ty embrya určitě sledují každej den, ne? Říkám si, že by se mě neptala jestli bysme si doplatili na další, kdyby jich bylo mín jak 8![]()
Jooo do KETu se to stihne určitě, ale já jsem zvědaváET bych nedala, pořád mám břiho jak balon
![]()
podle toho co jsi psala tak osm jich ke urcite. Ona se te ptala co a tím zbytkem kdyby se dokultivovali taky do hatchujici blastocysty. Jestli jich příště budu mít zase plno tak bych si zamrazila u ty nevysetreny. Jestli by to šlo.
@kratjana moje kamaradka si nechala vsechny zamrazit a az pri pokusu nechala embryo testovat metodou pgd. Ne hned vsechny, proc to platit, kdyz se muzou postupne..
@kelynka To mi příjde jako blbost. Vem si, že třeba z 8 embryí jich bude dobrých 5 a špatných 3. A oni napřed budou testovat ty 3 špatný po jednom
By mě asi kleplo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.