2 a půl leté dítě a školka

Anonymní
27.10.16 19:35

2 a půl leté dítě a školka

Dcera má 2 a půl roku a od ledna nastupuje do školky. Bojím se toho, že tam bude mít problém, protoze je dost živá a chvíli neposedi, takže si ji tam vůbec neumím představit při nějaké řízené aktivitě nebo venku na procházce. Mohou ji ze školky vyhodit? Pro rypalky - jsem s ni sama a musím nastoupit do prace…
Jinak je přes den bez plen, ale minimálně jednou denně má nehodu. Nají se sama, řekne si vesměs vše co potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7206
27.10.16 19:40

Větší problém než neposednost je to počůrávání. Neposednost zvládnout ale převlékat počůrané dítě se jim chtít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
27.10.16 19:41

Ano mohou. Ptže nesplňuje poždavky dané Školním řádem. Tom že je živá, samo o sobě nevadí. Ale musí reagovat na zavolání (na procházce atd)Denně má nehodu doma. Umíš si to představit ve školce? Nikdo se jí nebude každou chvilku ptátm jestli nepotřebuje na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719

Dala jsem syna do školky v září, taky měl 2,5 roku. Zvládnul to v pohodě. Já jsem si ho taky nedokázala představit co bude ve školce dělat. Doma nechce ani malovat. Od té doby co je ve školce. Tak maluje, hezky si hraje s autem. I si sám obuje boty a obleče bundu. Ze školky vyhodit můžou, ale zatím o nikom nevím koho by ze školky vyhodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791

Do ledna času dost. A neboj, oni si s nima poradí. Málokterý dítě posedí na jednom místě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.16 19:42

Oni si poradí, spíš pořeš pozvolnou adaptaci, je ještě maličká, ať se ti tam neuřve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.10.16 19:43

Zbytečně to prožíváš. Děti se ve školce chovají jinak k autoritě, než k mamince :lol:
Bude to dobrý uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
27.10.16 19:49

S těmi počůranými dětmi bych to neviděla tak horké. Denně se jim někdo počůrá ve školce, jednou se jim i stalo, že se jich polulalo 5 najednou že nemohli ani ven s dětmi. Se stane
U nás to nějak nehrotí teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
27.10.16 19:51

@janoma Mě se někdy taky malý v zápalu hry počůrá, já mu to totiž nepřipomínám. A ve školce se nepočůral, protože tam chodí preventivně třeba před procházkou a před obědem. Takže záleží jaký tam mají režim. A venku taky pořád pobíhá ale ve školce jde způsobně :think:.Prostě učitelka je jiná autorita. ;)

• Citovat
  • Upravit
3265
27.10.16 20:01

Ohledně toho počůrávání - říká si dcera na WC sama nebo se ji ptáš?

A odpoledne ti spí bez nehod?

Syn měl 2,5 roku 12.10. a v pondělí jde poprvé do školky - od 8 do 12 h - tak jsem taky zvědavá na průběh.
Výhoda u nás je, že ve školce jsou nyní 2 učitelky a 1 asisentka pro malé děti, takže mají na děti více času.

Taky se připrav na to, že první rok je opravdu velká nemocnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
27.10.16 20:22

Nevyhodí…má ještě 2 měsíce a i kdyby to nezvládla, tak se s tím počítá. Pokud na to neupozorníš učitelku předem (doporučuju upozornit, sama mám ráda upřímnost), tak hlavně nelži ve stylu: "Doma to už dávno nedělá, to jí tady asi někdo ubližuje, ne? (časté lhaní rodičů ohledně počůrávání, kousání, jídla atd…setkávám se s tím rok co rok)Je pak celkem trapas zjistit pravdu od jiné (informované a sdílné) matky. A že se vždycky nějaká Keliška najde… :think:
Veliká výhoda je, že většina dětí je touto dobou adaptovaná a učitelky mají za sbou maraton jménem Vánoční besídka…takže tvá dcera bude mít all inclusive servis zvykání… :mrgreen: Budou na ní mít čas i nervy. 8)
 Neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
27.10.16 20:38

Nenervovala bych se dopredu, ono kazde dite tam jde s jinou vychovou, ucitelky si ji zkroti, neboj. A deti se chovaji az zazracne jinak ve skolce nez doma ;-) moje mala je aktivistka, drza opice, co si po sobe neuklidi a ve skolce denne chodime s pochvalou, jak je hodna a pomaha :mrgreen: a treba naopak pri nastupu byla loni doma uzasne samostatna a ve skolce bojkotovala sebeobsluhu nekolik tydnu… Ale otrkala se a ted je zlata, tedy do chvile, nez prekroci prah domova :mrgreen: a ma tva ma vyhodu, ze bude nastupovat sama, takze uz prijde do uklidnene atmosfery a ucitelky na ni muzou vic dohkidnout. Nejkritictejsi mi vzdycky prijde to zari, kdy se se svym ditetem o neco snazis a okolo vas vsecky deti breci, stavi si hlavu, ze to nebudou delat a to nebudou a pak vysvetluj, ze to nema delat to tve :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
399
27.10.16 20:40

Můj malej šel v září do školky a byli mu 2 a 3 měsíce…živý je tak to chvilku trvalo než se naučil co ve školce muže a co ne, ale zase ma se po kom opicit když to dělají všichni…je pravda ze se nepocurava, ani jednou za tu dobu co tam je a je sikovnejsi než nějaké 3 létě děti podle ucitelek..ty se občas pocuravaji…myslim ze každá maminka musi poznat jestli její dítě je schopné tam jít nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19017
27.10.16 21:09

Neboj… do ledna je ještě čas a vše může být ještě jinak… starší také nastupoval do školky ve 2,5 letech (také v lednu) a v pohodě, sice se pravidelně nepočůrával, ale občas doma nehodu měl a ve školce občas taky, ale jsou i děti, co se počůrávají častěji nebo i pokakají a nevyhodí je (aspoň u nás určitě ne)… asi něco jiného by bylo, kdyby se pořád počůrávala a tak, ale myslím, že když školka bere takhle malé děti, že s těmi nehodami počítají… a živější dítě může být ve školce to nejhodnější, tam se ty děti chovají také jinak a nezkouší to, co doma na rodiče :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30957
27.10.16 21:18

Moje dcera je strasne ziva, neposedna… take jsem se bala a ve skolce funguje zatim dobre (ale nastupovala az ve 4). Dokonce ve skolce i ji - a sedi pri tom - v to jsem uz vubec nedoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin