Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Větší problém než neposednost je to počůrávání. Neposednost zvládnout ale převlékat počůrané dítě se jim chtít nebude.
Ano mohou. Ptže nesplňuje poždavky dané Školním řádem. Tom že je živá, samo o sobě nevadí. Ale musí reagovat na zavolání (na procházce atd)Denně má nehodu doma. Umíš si to představit ve školce? Nikdo se jí nebude každou chvilku ptátm jestli nepotřebuje na záchod.
Dala jsem syna do školky v září, taky měl 2,5 roku. Zvládnul to v pohodě. Já jsem si ho taky nedokázala představit co bude ve školce dělat. Doma nechce ani malovat. Od té doby co je ve školce. Tak maluje, hezky si hraje s autem. I si sám obuje boty a obleče bundu. Ze školky vyhodit můžou, ale zatím o nikom nevím koho by ze školky vyhodili.
Do ledna času dost. A neboj, oni si s nima poradí. Málokterý dítě posedí na jednom místě ![]()
Oni si poradí, spíš pořeš pozvolnou adaptaci, je ještě maličká, ať se ti tam neuřve…
Zbytečně to prožíváš. Děti se ve školce chovají jinak k autoritě, než k mamince ![]()
Bude to dobrý uvidíš
S těmi počůranými dětmi bych to neviděla tak horké. Denně se jim někdo počůrá ve školce, jednou se jim i stalo, že se jich polulalo 5 najednou že nemohli ani ven s dětmi. Se stane
U nás to nějak nehrotí teda.
@janoma Mě se někdy taky malý v zápalu hry počůrá, já mu to totiž nepřipomínám. A ve školce se nepočůral, protože tam chodí preventivně třeba před procházkou a před obědem. Takže záleží jaký tam mají režim. A venku taky pořád pobíhá ale ve školce jde způsobně
.Prostě učitelka je jiná autorita. ![]()
Ohledně toho počůrávání - říká si dcera na WC sama nebo se ji ptáš?
A odpoledne ti spí bez nehod?
Syn měl 2,5 roku 12.10. a v pondělí jde poprvé do školky - od 8 do 12 h - tak jsem taky zvědavá na průběh.
Výhoda u nás je, že ve školce jsou nyní 2 učitelky a 1 asisentka pro malé děti, takže mají na děti více času.
Taky se připrav na to, že první rok je opravdu velká nemocnost.
Nevyhodí…má ještě 2 měsíce a i kdyby to nezvládla, tak se s tím počítá. Pokud na to neupozorníš učitelku předem (doporučuju upozornit, sama mám ráda upřímnost), tak hlavně nelži ve stylu: "Doma to už dávno nedělá, to jí tady asi někdo ubližuje, ne? (časté lhaní rodičů ohledně počůrávání, kousání, jídla atd…setkávám se s tím rok co rok)Je pak celkem trapas zjistit pravdu od jiné (informované a sdílné) matky. A že se vždycky nějaká Keliška najde… ![]()
Veliká výhoda je, že většina dětí je touto dobou adaptovaná a učitelky mají za sbou maraton jménem Vánoční besídka…takže tvá dcera bude mít all inclusive servis zvykání…
Budou na ní mít čas i nervy. ![]()
Neboj…
Nenervovala bych se dopredu, ono kazde dite tam jde s jinou vychovou, ucitelky si ji zkroti, neboj. A deti se chovaji az zazracne jinak ve skolce nez doma
moje mala je aktivistka, drza opice, co si po sobe neuklidi a ve skolce denne chodime s pochvalou, jak je hodna a pomaha
a treba naopak pri nastupu byla loni doma uzasne samostatna a ve skolce bojkotovala sebeobsluhu nekolik tydnu… Ale otrkala se a ted je zlata, tedy do chvile, nez prekroci prah domova
a ma tva ma vyhodu, ze bude nastupovat sama, takze uz prijde do uklidnene atmosfery a ucitelky na ni muzou vic dohkidnout. Nejkritictejsi mi vzdycky prijde to zari, kdy se se svym ditetem o neco snazis a okolo vas vsecky deti breci, stavi si hlavu, ze to nebudou delat a to nebudou a pak vysvetluj, ze to nema delat to tve ![]()
Můj malej šel v září do školky a byli mu 2 a 3 měsíce…živý je tak to chvilku trvalo než se naučil co ve školce muže a co ne, ale zase ma se po kom opicit když to dělají všichni…je pravda ze se nepocurava, ani jednou za tu dobu co tam je a je sikovnejsi než nějaké 3 létě děti podle ucitelek..ty se občas pocuravaji…myslim ze každá maminka musi poznat jestli její dítě je schopné tam jít nebo ne
Neboj… do ledna je ještě čas a vše může být ještě jinak… starší také nastupoval do školky ve 2,5 letech (také v lednu) a v pohodě, sice se pravidelně nepočůrával, ale občas doma nehodu měl a ve školce občas taky, ale jsou i děti, co se počůrávají častěji nebo i pokakají a nevyhodí je (aspoň u nás určitě ne)… asi něco jiného by bylo, kdyby se pořád počůrávala a tak, ale myslím, že když školka bere takhle malé děti, že s těmi nehodami počítají… a živější dítě může být ve školce to nejhodnější, tam se ty děti chovají také jinak a nezkouší to, co doma na rodiče ![]()
Moje dcera je strasne ziva, neposedna… take jsem se bala a ve skolce funguje zatim dobre (ale nastupovala az ve 4). Dokonce ve skolce i ji - a sedi pri tom - v to jsem uz vubec nedoufala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dcera má 2 a půl roku a od ledna nastupuje do školky. Bojím se toho, že tam bude mít problém, protoze je dost živá a chvíli neposedi, takže si ji tam vůbec neumím představit při nějaké řízené aktivitě nebo venku na procházce. Mohou ji ze školky vyhodit? Pro rypalky - jsem s ni sama a musím nastoupit do prace…
Jinak je přes den bez plen, ale minimálně jednou denně má nehodu. Nají se sama, řekne si vesměs vše co potřebuje.