2 měsíční miminko má dlouho rýmu

101
12.9.20 12:11

2 měsíční miminko má dlouho rýmu

Ahoj Maminky, chtěla bych se zeptat jestli s tím náhodou nemáte zkušenosti. Moje 2 a půl měsíční dcerka už má měsíc trvající rýmu… jsem z toho už docela zoufalá, protože co ji má je vesměs podrazdena, špatně se ji spí a teď poslední dny i více ublinkava..používám sterimar před každým jídlem, vzduch zvlchcuji, ve vyvýšené poloze je…kdyz nemůže dýchat odsavam, ale i přesto se ta mrcha drží :(… je to běžné mít ji tak dlouho a nemáte třeba nějaké rady, které zabraly vám? Moc děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3460
12.9.20 12:24

@Michalka26 můžeš zkusit do vzduchu stříknout trochu Jasanka. A místo mořské vody zkusit vincentku. A taky můžeš zkusit inhalaci Vincentky, nejlépe ultrazvukovým inhalátorem, když bude malá spinkat. Jakou barvu rýma má? Řešila jsi to s lékařem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
12.9.20 12:41
@roba18 píše:
@Michalka26 můžeš zkusit do vzduchu stříknout trochu Jasanka. A místo mořské vody zkusit vincentku. A taky můžeš zkusit inhalaci Vincentky, nejlépe ultrazvukovým inhalátorem, když bude malá spinkat. Jakou barvu rýma má? Řešila jsi to s lékařem?

U doktorky jsme byly a prave radila vše co dělám, ze u miminek bývá tak tři týdny… barva hlenu je čirá někdy do bílá.. takže by to mělo být ok… ale má mít za tři týdny očkováni.. už je to dlouho a žádné zlepšení :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
12.9.20 12:54

Můj syn měl taky, když byl maličký, skoro měsíc… Nakonec paní doktorka udělala stěry z nosu a měl tam nějakou bakterii (už si nepamatuji jakou). Ale dostal Bendovy kapky a za pár dní bylo po rýmě. Předtím jsem kapala jen Libenar a čistila nosík Sterimarem bebe, pořád odsávala jako ďábel…ale pomohly až ty Bendovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
12.9.20 12:56

Očkování bych urcite nedala at si doktorka rika co chce. Deti očkované mam, ale ockuji jen kdyz vím, ze jsou dlouhodobě OK. Kdyby mi dite mesic „marodilo“ s rymou urcite pak telo znovu neoslabim očkováním.
Od rýmy bych zkusila pomoci jeste rymovnikem (kytka) davat k postylce. Ja klidně utrhnu vetvicku a dam na polstar.
Myslim, ze i pro miminka jsou kapky typu Nasivin a ten bych ja pred spanim určitě kapla, splaskne po nem sliznice a lepe se bude spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
12.9.20 13:02
@Michalka26 píše:
U doktorky jsme byly a prave radila vše co dělám, ze u miminek bývá tak tři týdny… barva hlenu je čirá někdy do bílá.. takže by to mělo být ok… ale má mít za tři týdny očkováni.. už je to dlouho a žádné zlepšení :(

Tři týdny je ještě dlouhá doba. Takze zda očkovat, res až na to bude čas. Hlavně, že rýma není zelená. Ale o stery bych doktorku klidně požádala. Ona to může být klidně nějaká alergická rýma. Dost také záleží, v jakém prostředí žijete (ve městě, na venkově) nebo zda nemáte nějaká zvířata. Zkusila bych tu Vincentku plus její inhalaci. Nemusí inhalovat přímo s maskou, stačí dát inhalátor do blízkosti postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
12.9.20 13:09

@Michalka26 Tohle je uplne normalni, ma to dost miminek, jde o to, ze maji hur vzdusne nosni dutiny a i tvar nosu je jiny nez u starsich deti, tak se sekrety z nosu hure odbouravaji, sama jsem s tim u syna bojovala asi 4 mesice po porodu, prostrikovala, vzlhcovala vzduch, davala do vyvysene polohy…samo to odezni, az povyroste.

Příspěvek upraven 12.09.20 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
12.9.20 13:20

Moje děti měly jako miminka rýmu taky děsně dlouho. Tak jsem jim pořád stříkala mořskou vodu a odsavala. Když byla rýma žlutá, tak nám Dr napsala pamycon, ten to pak zkrátil tak o týden :lol: Ale nevím, jestli se může i u takhle malého miminka, to už si nepamatuji. Syn měl v roce a čtvrt zánět středního ucha po takové táhlejší rýmě, tak když je ta nudle žlutá, tak opravdu radši jdu pro pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
12.9.20 14:22
@dickys píše:
Moje děti měly jako miminka rýmu taky děsně dlouho. Tak jsem jim pořád stříkala mořskou vodu a odsavala. Když byla rýma žlutá, tak nám Dr napsala pamycon, ten to pak zkrátil tak o týden :lol: Ale nevím, jestli se může i u takhle malého miminka, to už si nepamatuji. Syn měl v roce a čtvrt zánět středního ucha po takové táhlejší rýmě, tak když je ta nudle žlutá, tak opravdu radši jdu pro pamycon.

Je pravda, ze mala byla 6 tydnu na JiP pro vrozenou vadu, měla operaci, atb a UPV… tak mě napada jestli to nemůže být tím, ze to je tak dlouhé :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
12.9.20 19:36

Taky jsme dávali Nasivin, malá měla rýmu tak na 3 týdny do půl roku asi 5×, vždycky přinesl bráška ze školky (sám byl do 4 dnů ok). Pak že kojené děti se tak lehko nenachladí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí