2 ovulace při pravidelném cyklu

21
25.7.20 08:32

2 ovulace v PRAVIDELNÉM cyklu

Ahojky, chci se zeptat, zda je možný mít ovulaci dvakrát v jednom cyklu při pravidelném 30denním cyklu? Vím, že obecně to možné je, ale většinou při kratším nebo nepravidelném cyklu. Ovulaci podle kalendáře mám mít kolem 15-16. dne, kdy by pak nastala druhá? Edit: ještě bych ráda dodala, že mi gynekolog řekl, že dvě ovulace mít rozhodně nemůžu, pokud mi menstruace chodí pravidelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18646
25.7.20 08:41

@Emma001 nevim jak je to pal s pravidelností ms, ale dvě ovulace jdou. Koukni na video na emiminu z tohoto týdne. Jedna popisuje dvě ovulace - jedno se uchytilo v děloze a druhé ve vejcovodu. Teď budou muset na ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.7.20 09:08

Dvě ovulace mohou být, většinou proběhnou velmi brzy po sobě, kolem 24-48h, takže není - li žena pečlivě sledována ultrazvukem tak většinou nemá šanci zjistit že dvě ovulace proběhly. Zjistí to až s případným těhotenstvím s dvouvaječnými dvojčaty. Jsou známy případy kdy každé dvojče má jiného otce.

Jinak zjišťování ovulace podle kalendáře je nesmysl, ten používá jen předem nastavený algoritmus, který si málo která žena nastaví protože většina neví co má nastavovat. Ovulaci zjistíte buď ovulačními testy, pravidelným měřením bazální teploty, u doktora na ultrazvuku nebo jsou různé symptomatické metody jak ovulaci sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.7.20 09:22

@Heivka a je možný že by ovulace proběhla týden před MS i v pravidelném cyklu? To bych asi neměla žádnou luteralni fázi předpokládám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.7.20 09:27

@Emma001 Možné je všechno já nemohla dva roky otěhotnět protože jsem ve 30 denním cyklu měla ovulaci 6-8 DC s tím že menstruace byla 4-6 dní. Takže jsme vždycky ovulaci prošvihli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
25.7.20 09:49

@Emma001

Řeknu to takhle - stát se může samozřejmě cokoliv, možné je všechno, ale je to velmi, velmi, velmi nepravděpodobné, takže bych nad tím vůbec neuvažovala.
Pokud dojde ke 2 ovulacím v 1 cyklu, nestává se to často a děje se to - jak bylo psáno výše - v krátkém časovém rozmezí po sobě, v řádu hodin. Může tomu trochu pomoct hormonální léčba (např. colstylbegit), ale i tak dozrají dvě vajíčka po sobě v řádu hodin (24-48), ne v řádu dní.
Takže nad 2 ovulacemi v horizontu několika dní (nebo snad i týden) po sobě bych vůbec nepřemýšlela, protože ke druhému hormonálnímu peaku prostě nedojde, pokud už jeden proběhl.
Proč nad tím přemýšlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.7.20 10:25

Měla jsem to tak, při druhé jsem otěhotněla, byly cca týden po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.7.20 11:26
@Whitedog píše:
@Emma001Řeknu to takhle - stát se může samozřejmě cokoliv, možné je všechno, ale je to velmi, velmi, velmi nepravděpodobné, takže bych nad tím vůbec neuvažovala.
Pokud dojde ke 2 ovulacím v 1 cyklu, nestává se to často a děje se to - jak bylo psáno výše - v krátkém časovém rozmezí po sobě, v řádu hodin. Může tomu trochu pomoct hormonální léčba (např. colstylbegit), ale i tak dozrají dvě vajíčka po sobě v řádu hodin (24-48), ne v řádu dní.
Takže nad 2 ovulacemi v horizontu několika dní (nebo snad i týden) po sobě bych vůbec nepřemýšlela, protože ke druhému hormonálnímu peaku prostě nedojde, pokud už jeden proběhl.
Proč nad tím přemýšlíš?

O miminko se nesnažím, s přítelem praktikujeme přerušovaný styk, hodně si hlídám plodné dny, ale kalendář je jen průměrně orientační, takže mě zajímalo, zda je to vážně možné, například otěhotnět chvilku před menstruací, každá žena to má prostě jinak, to chápu. Nevim jestli dvě ovulace mám, o něčem takovém jsem se dozvěděla krátce, že existuje. Ale jeden člověk řekne že dvě ovulace proběhnou v řádu několika hodin, někdo pak že tu druhou měl až druhý týden. Mám v tom zmatek, ale jsem ráda informovaná, až jednou budu mimi chtít, tak si nejspíš svou ovulaci prodiskutuju s gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.7.20 11:28

@MáškaMarie33 a víš jistě že to nebyla jen jedna ovulace, která byla posunutá? Měřila jsi BT nebo jsi to měla potvrzené gynekologem přes UT? Jaký jsi měla cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
25.7.20 11:39

Dvě ovulace můžou proběhnout. Stává se to ale opravdu výjimečně a je to v rozmezí hodin, určitě ne v rozmezí několika dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.7.20 12:45
@Emma001 píše:
@MáškaMarie33 a víš jistě že to nebyla jen jedna ovulace, která byla posunutá? Měřila jsi BT nebo jsi to měla potvrzené gynekologem přes UT? Jaký jsi měla cyklus?

Jsem si jistá naprosto, byla jsem v tu dobu hlídaná gynekologem a doma jsem si dělala ovu testy, gynekolog mi to pak potvrdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.7.20 12:46
@karkarka píše:
Dvě ovulace můžou proběhnout. Stává se to ale opravdu výjimečně a je to v rozmezí hodin, určitě ne v rozmezí několika dnů.

Já to tak měla, ale možná jsem jen hříčka přírody.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.7.20 12:57
@MáškaMarie33 píše:
Já to tak měla, ale možná jsem jen hříčka přírody.?

A měla jsi pravidelné cyklusy nebo jsi měla nějaký problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.7.20 15:18
@Emma001 píše:
A měla jsi pravidelné cyklusy nebo jsi měla nějaký problémy?

Pravidelné na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
25.7.20 20:46

@Emma001 já jsem měla dvě ovulace v dubnu od sebe 2 dny. ;) Otěhotněla jsem tento cyklus a v 3 měsíci jsem potratila. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí