Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přijde mi blbý jít k doktorovi s tím, že mi „jen“ brečí děcko. předpokládám, že by mi řekl, že některý dětí brečí víc a některý míň. spíš mám pocit, že bysme potřebovaly psycologa, abysme se spolu naučily vycházet.
@mikitaa píše:jojo…u nas funguje ze zacnu jakoze brecet taky ona cuci…tak ji rikam no co…tak budem rvat obe ne…mama taky nevi proc rve ale je to fajn ne
nebo ji posilam k zrcadlu at se podiva jak je krasna kdyz rve…myslim ze je to vsude stejny
u nás čučení do zrcadla funguje při fénování vlásků ![]()
Když na sebe kouká, tak neřve
Řve taky hodně, když je doma manžel (myslím, že zkouší kdo jí dřív přijde uklidnit nebo komu dřív rupnou nervy, vetšinou je to on
)
A řve, když je unavená…řve do té doby než jí dám spinkat…sama si nelehne, musí mít stále nějaký rituál…aspoň, že už říká „hají“ ![]()
@nerohypa píše:
Pročítám diskuse na toto téma a musím říct, že jste mě bohužel nepotěšily. Mám dvou a půl letou dceru, která řve v podstatě od narození. Naštěstí jako miminko aspoň v noci spala, ale přes den jsem s ní pořád dokola rotovala po dědině, aby furt nebrečela. Naivně jsem se utěšovala, že to ten rok, rok a půl vydržím a pak bude líp. Jenže moje holčička vesele řve dálŘve, když vstává, když snídá, když chce čůrat, když chce něco jíst, když má jít spát, řve že je tatínek v práci, řve že ju žduchá Růžena(naš pes),řve když se má oblíkat, když jdu do kotelny nebo do sklepa nebo když jdu otevřít, že někdo zvoní. Furt, furt, furt jen brečí. Už jsem na její řvaní alergická, to prostě nejde být v klidu.Jen začne brečet, už jsem vytočená na maximum a začnu po ní křičet ať furt neřve a ať se zavře do ložnice že ju nebudu celej den poslouchat. Teď jsme tu měly na noc o rok mladší neteřinku, která se pořád směje
a pěkně spinká aniž by před tím byť jen jednou pípla a ta naše hvězda zas prořvala celou noc
jestli neexistuje nic na to její věčný bulení, poraďte mi teda něco na nervy. Čím se mám nadopovat, aby mě to její řvaní bylo naprosto ukradený a abych jí nedělala takový psycho.
Moje taky spala od mala jen v noci
resp. už kolem 17h odpadla po celodenním řevu a měla půlnoc do cca 4-5h, a pak nanovo
![]()
Jsem tak ráda, když čtu, že to má někdo podobně
![]()
Musím teda říct, že teď je na tom o moc líp..přes den i na noc usíná sama, mazlí se, uklízí hračky…jediné co stále neumí, nehraje si sama ![]()
A nejšťastnější je venku
už ať je teplo!!!
Ta Sára je se spaním čímdál horší. jako mimčo jsem ju položila do postýlky a ona bez pípnutí spala(teda jen večer, přes den jen řvala).později jsme si prošli obdobím řevu i večer, kdy asi pul hodiny řvala než usla, taky měla období, že jsem ju uspávala na rukách, nebo jednu dobu u televize a pak jsme ju přenesli. pak zas usla jen když ju někdo držel za ruku a teď to máme tak, že má rožlou bludičku, jsou otevřené dveře do obýváku(hned vedle je ložnice) a střídáme se kdo bude sedět na křesle, aby na nás naše hvězda viděla a to na nás ještě než usne několikrát zavolá:ahoj mami, ahoj tati. všeci mě říkají že mám udělatléčbu šokem-zhasnout, zavřít a nechat ju řvát. jenže já jí nechci dělat takový psycho, protože když se bojí a je vystresovaná, tak dostane průjem.
@nerohypa ja jsem nasi doktorce rikala, ze Alicka dva tydny mela depresivni nalady a on, ze jestli uz je to dobry tak ze to resit nebude, ale kdyby to pry pretrvavalo, tak je treba vysetreni!!
Jinak ja mam akorat problem, ze Ali mi breci vzdy po probuzeni z odpoledniho spanku, je protivna a jen breci a nechce nic delat, ani jist, pit, hrat si.. proste nevim, proc to tak ma, ale je s ni hrozna nedomluva.. a byvam taky hned nas**aná ![]()
@Kamka33 píše:
@nerohypa ja jsem nasi doktorce rikala, ze Alicka dva tydny mela depresivni nalady a on, ze jestli uz je to dobry tak ze to resit nebude, ale kdyby to pry pretrvavalo, tak je treba vysetreni!!Jinak ja mam akorat problem, ze Ali mi breci vzdy po probuzeni z odpoledniho spanku, je protivna a jen breci a nechce nic delat, ani jist, pit, hrat si.. proste nevim, proc to tak ma, ale je s ni hrozna nedomluva.. a byvam taky hned nas**aná
Taky brečí po spánku a nechce nic, ani sundat pyžamo, aby se vyčurala…
takže bude nosit plíny do 10ti ![]()
@Yamyna no u nás se plínka uz zase nosí, uz jsem to pocurane obleceni a kaluze vsude nemohla vystát :-/ Kdyz jsem di dávala na nocnik, tak ne ne, prohybani do luku apod. A za pet min se vycurala do obleceni
nekdy je toho vic, takze kaluze po byte…
@Kamka33 a co kdyby si ji nedala po obědě spát? vydržela by do večera?
@Ewule0712 to je jen období, my tohle prožívali asi tak před 3 měsíci
bylo to šílené, ale už je to snad naštěstí za námi… snad to u vás také brzy přejde…kolikrát jsem prostě odešla do jiné místnosti a nechala jsem ho vyvztekat a vyplakat…sice mi to drásalo srdce ale jinak to nešlo…
Období jak u koho - našemu jsou 2r a řvaní, když se vyspí, ho zatim taky nepřešlo. Nejhorší je, že tím budí druhé dvojče. Zatim jsem nepřišla na to čím to je. Spí teď ve velké posteli, takže může vylézt a stejnak furt řve
.
Ahojky, podle mě to tak nebrat, mám naprosto úplně to samé, je to jen co si zkouší dovolit, není to o tom že si myslíš že to je nějaké divné, to vše k tomu patří
,Mám 2 ročního a věř tomu, že i přesto vše jak jsem se snažila být dobrou mamkou, tak mě kolikrát překvapilo to že, spousty dětí jsou fajn, v pohodě, poslouchají atd. Milá maminko také mě to trápilo, ale máme hold dítka který milujeme a myslím si, že toto období prožívá či zažívá každé dítko, a pokud ne no tak to bude mýt buď nějaký přísný režim či špatné rodiče, prostě to k tomu patří.
. Tak se prosím tím nějak nestresuj, je v poho a ty taky, jen větší řádil
![]()
@Yamyna tak jako vydrzi, ale zacne bbejt uz od sedmi vecer protivna, takze musi jit spat v osum, jinak chodi mnohem pozdeji..
Nekdy ale nevydrzi a usne trebas v pet.. pak je hore do půlnoci ![]()
To se rekne nestresuj.. Ale já z toho mam nervy na pochodu, jak zacne mrcet a brecet, tak vidím rude
Nedy se to dá ustát, ale nekdy je toho az nad hlavu.. Do toho varim, peru, kojim mimino..
U nás funguje, když mu řeknu, ať se vyplače, že brečet může. Jak je celý v opozici, tak mi udělá na truc, že brečet nebude ![]()