Povaha dítěte

767
19.1.12 22:04

Povaha dítěte

Ahoj, docela by mě zajímalo jestli se v roce pozná již povaha dítěte, jaké bude, jestli společenské nebo ne. Synovi je rok. 2× týdně chodíme do kroužků a určitě tak 2× se vidí během odpoledne s jinými dětmi u nás doma nebo jdeme na návštěvu my. Jenže jakmile se do jeho blízkosti přiblíží jiné dítě začne kňourat (nepláče). Když jsou děti dál a nevšímají se ho,je v pohodě. Je to povahou nebo jen přechodné období? Ráda bych s ním chodila třeba ven na hřiště mezi ostatní děti, ale teď v zimě je to na nic. Stačí se v tomto věku takhle často vídat s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
19.1.12 22:11

Ti prcci podle mě stejně z kontaktu se stejně starými nic moc nemají. Max. se porvou :mrgreen: Nerozumí společné hře, nechápou princip půjčování atd.
Spíš se mi osvědčili starší kamarádi, kteří chápou, že to je „mimino“.
Myslím, že to stačí až až=) Nechala bych tomu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
19.1.12 22:11

Ja mam zatim zkusenost jen s 8 mesicnim, ale musim rict, ze uz v tomhle veku se povaha rozezna. My se vidame s detmi tak jednou za 14 dni a malej je vzdy vesely, usmiva se na dospele i na deti. Zato treba stejne stary chlapecek pokazde kdyz nas vidi, tak place. Po pul hodine poknourava a pak uz je rozkoukany a uz se i usmiva.
Je to urcite povahou, ale v pozdejsim veku se muze chovat vice spolecensky, uz kvuli tomu, ze tak casto chodite mezi deti. :)

• Citovat
  • Upravit
4542
19.1.12 22:13

Rozdíly mezi povahou dětí jdou sice vidět odmala, ale dle mé zkušenosti se to dost mění - Jurča nebyl nikdy moc mamánek, ale zhruba až od dvou let a víc být začal, teď je to ještě víc :-)… Kája začala mít období stydění se z neznámých lidí teď… takže myslím, že asi na to nemá cenu moc hledět a postupně ho na děti zvykat, i když zatím z toho až tolik nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.1.12 22:15

Tak já mám tříleté dítě a jednoznačně tvrdím, že v ročním dítěti s emoc toho nepozná…
Náš malý v roce, ve dvou až dva a půl byl takový, že by šel s každným, nebál se, nerá se mazlil, nebál se tmy, usínal sám..
A teˇd je to všechno jinak. Jenom ho mám u zadku, mami, mami, jakmile někde uvidí cizího člověka, kdo je to a už se i bojí, máme problémy s usínáním, jenom by se tulil než by usínal, je bázlivý , bojí se tmy.
Takže můj názor je, že u tak malého dítěte rozhodně poznat povahu nejde, změní se…a takových maminek znám víc, že se jim dítě změní - chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.1.12 22:16

Mění se to, u nás byl starší nespolečenskej, děti moc nechtěl, mamííííí.
A dneska (4,5let) ho matka příliš nezajímá. :mrgreen: :lol:
Změnil se, řekla bych že v těch 3 a půl letech nastal zlom (měl i hrozný období, na zabití :zed: ).

Můj brácha byl jako dítě nespolečenskej, uřvanej, já extrovert a s každým kámoška.
Dnes je brašul extrovert a má rád společnost a já bručoun, co raději zaleze a je sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.1.12 22:17
kvaček píše:
Tak já mám tříleté dítě a jednoznačně tvrdím, že v ročním dítěti s emoc toho nepozná…
Náš malý v roce, ve dvou až dva a půl byl takový, že by šel s každným, nebál se, nerá se mazlil, nebál se tmy, usínal sám..
A teˇd je to všechno jinak. Jenom ho mám u zadku, mami, mami, jakmile někde uvidí cizího člověka, kdo je to a už se i bojí, máme problémy s usínáním, jenom by se tulil než by usínal, je bázlivý , bojí se tmy.
Takže můj názor je, že u tak malého dítěte rozhodně poznat povahu nejde, změní se…a takových maminek znám víc, že se jim dítě změní - chování

kvačku a uvidíš, že za pár týdnů bude zas jinak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.1.12 22:17

No nestraš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.1.12 22:19
kvaček píše:
No nestraš :mrgreen:

:mrgreen: ale změny už jen v dobrém, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.1.12 22:22

Ale je to zajimavé… jako roční, dlvouletý mi klidně usínal potmě, nebál se, usínal sám, nepotřeboval k tomu nic a před 3 rokem, prostě držet za ruku, pořád nějaké okolo, chodí nám do ložnice… A tak jsem si libovala, jak mi dítě samo usíná…A nebo se vůbec nechtěl tulit.. A teď se pořád na mě věší…
Proto říkám, že v roce se nedá nic poznat.. Malý by šel s každým, každému hned něco říkal a dneska na 3 leté porhldíce doktorka nás sprdla, jestli vůbec mluví :mrgreen: nechtěl nic říct, styděl se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
19.1.12 22:24
kvaček píše:

no jako bych to psala já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
19.1.12 22:27

Třeba můj syn byl jako malý hodně společenský, chodili jsme plavat, cvičit, velmi často se vídali s kamarádkami se stejně starými dětmi - vždycky byl spokojený, usměvavý, nebál se. A teď - má kamarády, baví ho kroužky, ale když na věc přijde tak si nejradši zaleze a čte knížku(dokonce i z družiny „utíká“ s knížkou na chodbu, aby měl klid). Že by nějak miloval chození po návštěvách za kamarády se taky říct nedá. A myslím, že až přijde puberta bude to zase úplně jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
19.1.12 22:50

Taky myslím, že na ročním dítěti nejde moc povahových rysů poznat, protože za 2 měsíce se bude chovat nejspíš jinak. Náš prcek byl jako mimino hrozně kontaktní, teď v 18M je hodně stydlivej, když vidí víc cizích lidí najednou. Stejně staré děti ho neberou, ze starších je unešenej (to je asi běžné). A pevně doufám, že současná povaha není konečná, protože je extrémně vzteklej a netrpělivej, jesti se bude ještě v 18 letech vztekat, že mu padá komín z kostek, tak potěš koště… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
19.1.12 22:55

Když syn reaguje na ostatní děti kňouráním, tak ostatní maminky mají připomínky typu: "on není zvyklý na děti? " To pak můžu vyskočit z kůže.

Příspěvek upraven 19.01.12 v 22:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.1.12 22:57

Ber to tak, že některé maminky si musí rýpnout, když neví jak, tak takto :think: V okolí mám pár, které nikdy nejsou zticha, pokaždé si něco na nějakou najdou, když jsme na hřišti- nebo spíš na jejich děti

Příspěvek upraven 19.01.12 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect