2 roky a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
31.1.13 23:00

@Deniel máme stejně staré děti-.
ani to moje nemluví. teď začíná vlastně trénovat mluvidla, takové to žvatlání že stokrát opakuje nějaké slovo a mírně mění písmenka.
jinak jeho slovník je mama, bapa, ňamí, ňamů (každé znamená něco jiného :)), au, blé, ťápí, tam, jo, ne, ehhh, brm, to, apod. plus zvuky zvířat.

ale jsem naprosto klidná. Vím, že je OK, jelikož rozumí snad líp, než jeho starší brácha, přesně vykoná, co se po něm chce, a fakt složité věci.
a vím, že jednou budu litovat, že mluví :mrgreen: až bude žvanit celý den, pořád, nahlas, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mám ještě starší dítě, to začalo mluvit po 2r3m, domluvit se s ním dalo ve 2,5letech a to ve větách rovnou. ve 2r10m šel do školky a mluvil naprosto skvěle,..

já sama jsem neříkala lautr nic a začala ve 2,5letech ve 3slovných větách, naprsto srozumitelných.

ono to tak často je, děti si to připravují a pak buch, vyleze to z nich..

jo, a s nočníkem - haha, má plenky, když ho dám na nočník, ani si nesedne, na záchod nejde - rep. stojí a nic. a rovnou jde a podá mi plínu a řekne ehh. vím, že v létě, až bude běhat jako andělíček, to přijde.

jinak je ale šikovný jako opice, a co vymyslí? třeba mu dojde, že ze zvlhčovače jde vlastně voda a jako si jí chytá do nádobky(vlastně ten kouř, co z toho jde..), že si s ní umyje tabuli 8o a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
31.1.13 23:09

@Nataša jééé ty jsi to napsala krásně :mavam: to jsem ráda, že v tom nejsem sama ;) ti naši jsou taky rozumní, nedávno jsem hledala ovladač, a říkám, kde je ten ovladač? Vždyť jsem ho nechala tady..a koukali na mě oba..nechali mě chvilku hledat, a najednou koukám, že jeden jde k počítači, natáhl ruku dozadu na počítač, a vytáhl ovladač :mrgreen: nebo umí perfektně zapnout televizi i na satelitu si přepnout program :mrgreen: to joo, to by jim šlo, ale aby řekli něco kloudnýho to nee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.2.13 00:37

@Deniel no vidíš,
přesně tohle je hrozně důležité, to je to, co se posuzuje. jetsli rozumí pokynům, jetsli jsou pokusy o komunikaci. a když ano, je do 3 let tohle prosté nemluvení u kluka vlastně OK - resp. nic se neřeší.

takže to opravdu chce klid a nohy v teple 8)
ale vím, že je na palici, když se ti snaží něco sdělit a ty zaboha nechápeš, co..
(já musím hádat co, a on říká ne - jo :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
1.2.13 01:04
@Nataša píše:
@Deniel no vidíš,
přesně tohle je hrozně důležité, to je to, co se posuzuje. jetsli rozumí pokynům, jetsli jsou pokusy o komunikaci. a když ano, je do 3 let tohle prosté nemluvení u kluka vlastně OK - resp. nic se neřeší.takže to opravdu chce klid a nohy v teple 8)
ale vím, že je na palici, když se ti snaží něco sdělit a ty zaboha nechápeš, co..
(já musím hádat co, a on říká ne - jo :D )

pěkně napsané, myslím, že ty pokusy o komunikaci jsou hodně důležité ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
1.2.13 14:35

@Nataša tak to je dobře, oni rozumí moc dobře, jen prostě nemluví..Ale když se je ptám jestli je to ono nebo ne, tak ukazují hlavičkou ano nebo ne..to joo, a když už ukazuju leckdy třetí věc a furt to není ono, to máš vidět jak jsou rozčílení :D prostě neschopná máma to nechápe :mrgreen: to pak myslím, že jim ta hlava upadne jak kroutí že neeeee :D teď tu mají mobilní telefony dětský, a jeden je vysouvací..no jenže jde ztěžka vysunout, tak za mnou jeden vždycky dojde, zakřičí áááááááááá já si ho všimnu a už mi strká mobil do ruky, že ho chce otevřít :mrgreen: zkoušela jsem dělat, že nevím co chce, tak se na mě tak podíval a udělal, že to zkouší otevřít, ale nejde, tak tak oddychl, že to nejde, ale že by mi to řekl, to nehrozí! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
1.2.13 15:21
@Deniel píše:
@Nataša tak to je dobře, oni rozumí moc dobře, jen prostě nemluví..Ale když se je ptám jestli je to ono nebo ne, tak ukazují hlavičkou ano nebo ne..to joo, a když už ukazuju leckdy třetí věc a furt to není ono, to máš vidět jak jsou rozčílení :D prostě neschopná máma to nechápe :mrgreen: to pak myslím, že jim ta hlava upadne jak kroutí že neeeee :D teď tu mají mobilní telefony dětský, a jeden je vysouvací..no jenže jde ztěžka vysunout, tak za mnou jeden vždycky dojde, zakřičí áááááááááá já si ho všimnu a už mi strká mobil do ruky, že ho chce otevřít :mrgreen: zkoušela jsem dělat, že nevím co chce, tak se na mě tak podíval a udělal, že to zkouší otevřít, ale nejde, tak tak oddychl, že to nejde, ale že by mi to řekl, to nehrozí! :mrgreen:

S tím telefonem jsi mě teď rozesmála. Přesně takhle se choval náš malej, když ještě tolik nemluvil. Prostě ukázal činností co mu nejde nebo co po mně chce, oddychl si u toho a koukl na mě, jestli to už máma konečně pochopila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
24.1.14 12:49

Mamci, prosím je me smýšlení špatně? Dcera ma za pár dní dva rocky, je šikovná, fyzicky nadprůměrná, co říkala dr, vymyslí samé lumparny, a komunikuje.. ale stylem, že dobře slyší, vidí a většinu i rozumí, ale kromě mama, mnami mnami, táta a pepa ( pohádka jqkakoliv) neřekne vůbec nic. Když něco chce tak hučí, ukazuje nebo me tam zavede. Ji ro mluvení nejde, kolikrát vidím, že se snaží něco říct, ale neví jak.. ahoj se snaží říkat, ale to je spíše aaaahj.. nebo kuš toho slova vynechá. Bubak je bubaaaa. A podobně. Dříve alespoň aktivně vydávala zvířecí zvuky, teď už ani to ne ( vidím zvíře, jak dělá…) Pes dělá haf, říká jen haa. Můj názor byl, ze ma casu dost, že nejdříve ve třech letech budu panikarit. Jenže takle už to je rok, žádný pokrok v mluvení. Manžel začíná mít řeči, že jsem ji při porodu pridusila, že pediatra je mamlas, že nic neví… Já už začínám být nahlodana, co dělám blbe. Knížek ma hodně, ohlizime, říkám, co kde je, jakou to ma narvu, žádný nátlak, číst si nechce, zavírá a skube mi knihu. Je závislá na těch pohádkách, videich… Omezila jsem to na max hodinu denně, protože se tak uspává po obědě a večer. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.1.14 12:53

Mám stejný názor.. Mojí je dva a čtvrt a teprve začíná opakovat slova, věty nehrozí. Ale jinak je odplenkovaná, pomáhá, co potřebuje ukáže, je chytrá jak opice. Maluje obličeje, postavy, motoricky je hodně napřed. Jen nemluví, nic blbě nedělám, prostě je to tak. Ještě mají čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
24.1.14 12:54

@MarieOVMUC Není špatné, má ještě čas, komunikuje, to je hlavní…u dětí jsou často ty pokroky po skocích…takže se může opravdu rychle rozmluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.1.14 12:59

@MarieOVMUC ti mluví obdobně jako můj tříleťák. Ten si tu svojí řeč čím dál tm víc zjednodušuje (dřív měl výraz Tutu Hui pro vlak City Elephant, teď mu ríká už jenom Tutu - stejně jako slonovi :cert: ). Teda na tříletý prohlídce byla doktorka na nás dost nepříjemná, že ještě neřekne básničku. Ale máme přijít za půl roku na další kontrolu a případně ho pošle na nějaká vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
7376
24.1.14 13:01

@Sibyla0 tak moje maluje jen sluníčka zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
24.1.14 13:01

@MarieOVMUC
Má ještě čas. Moje sice používá přes 200 slov, každé nové slovo zopakuje. Ve větách ještě nemluví, ale spojí 2 slova. Ale zas jak píše @Sibyla0 o její dceři, tak moje má plínku a čmárá. Každé dítě je šikovné na něco jinýho. Dala bych tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.1.14 13:02

To je prostě tak, do těch tří let jsou mezi dětmi obrovské rozdíly, ale neznamená to, že je některé lepší nebo horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
24.1.14 13:02

Malému je 20 měsíců a používá taky akorát ňami, tady a táta, ovšem táta je naprosto všechno okolo :mrgreen: Knížky mi hází na hlavu, pořád všechno ukazuju, opakuju, ale on nic opakovat ani mluvit nechce :nevim: nech tomu čas :palec:
Abych ještě doplnila, na plenách je pořád, nekreslí, chodit začal v 16 měsících, přijde mi, že šikovnej je akorát na lumpárny :mrgreen:

Příspěvek upraven 24.01.14 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
24.1.14 13:03

Odplenkovana není, bez pleny chodí na nocnik a sama to i splachne do wc, ale kaka do pleny, neříká si, když ma plénu, tak prostě do ní cura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí