2 roky a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.9.15 16:21
@Anonymní píše:
Ma diagnozu, prave ze jsem psala, ze ji dostala celkem pozde, az v 5,5 letech. Ma tedy detsky atismus, vyvojovou dysfazii, adhd a epilepsii. Proc mel podezreni na epi? U male to bylo tak, ze na eeg mela epi vyboje, ktere pry muzou a nebo nemusi neco znamenat, ale vzhledem k tomu, ze je mela v tom zaznamu skoro nonstop, tak ji doktorka ty antiepileptika nasadila. Protoze se obavala, ze kdyby to epi byla a nelecila se, taK by se mohla stat pharmakorezistentni a bylo by to v prdeli…a dobre udelala, protoze pozdeji se ji na eeg ukazalo i epi lozisko. Jinak mala mela takove zahledy, jakoby se koukala do blba a to je pry zrovna ono. Takova nenapadna a celkem nevinna vec, ze :nevim: ji ak tu dietu jsme zadnou nezkouseli, ale vim o nich. A s cim maji lide dobrou zkusenost a vlastne bys to mohla zacit delat hned, protoze to je naprosto nekomplikovane opatreni, je zacit mu davat eye q. To je rybi tuk s pupalkovym olejem. My to taky jime, je to drahe jako svina, ale spouste takovymto detem to pomaha a jedna znama ma takovou zkusenost, ze ji malej, kterej byl apatickej, zacal asi po mesici ukazovat na ulici, divej auto, divej autobus a strasne se pry zlepsil.

Promin, já už byla z těch diagnoz nějak zblbá. Četla jsem tady o víc dětech a začalo se mi to nějak míchat :roll: Těch diagnoz mate tedy dost, ale nejhorší je ten autismus vid? To ostatní mi přijde tak nějak přidružené k tomu.
My měli podezření na epilepsii, protože se jako miminko tak nějak oklepával. Jak rost, tak mi to jeho oklepávání začalo vypadat spíše jako emocionální projev - projev vzteku. Takže se oklepává pořád, ale už to vypadá víc, jako naštvanost než nějaký záchvat :think: Ve tvém případě bych si toho koukání do blba možná ani nevšimla. U nás to bylo více okaté. I když se to tedy nepotvrdilo, budou nám zase dělat kontrolní eeg. Tak se modlím, ať nám zase nic nenajdou… :srdce:
S tím eye q moc děkuju za tip. Říkala jsem si, jestli by třeba nemohli existovat nějaké vitamíny, co by ho mohli třeba trochu někam popostrčit. No zázrak od toho určitě čekat nemůžu, ale za pokus nic nedám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.15 16:25
@nonina píše:
S Eye Q mám taky zkušenost a výbornou - po měsíci užívání začala dcerka používat echolalie - bylo jí skoro 5 let (předtím jsme zkoušeli Hvězdíky, což by mělo mít stejné složení, ale nemělo to skoro žádný efekt, tak jsme přešli na EyeQ). Na to bych málem zapoměla a přitom, zrovna u zakladatelky a jejího kloučka by to mohlo být to, co pomůže. :palec:
My taky dáváme kůry Encepfabolu nebo Nootropilu 5-0-0ml (dá se to koupit v lékárně je to taky mazec cenově). Máme to doporučeno od neuroložky, a 2× ročně Dologran kůru.

No super, díky za tipy, to zní povzbudivě :) Hned zítra jdu pro EyeQ. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11
8.11.21 05:35
@petra.lovosice píše:
klid naše taky nemliví, slyší a podle dr je líná, a pak maminka jí přece rozumí, i když si ukáže na to chce tak já jí to dám, takže mám delat že nevím co chce, a nechat jí at se snaží..a řekla bych že aspon tři slova už přidala :wink:

dobrý den.nasi dcerce budou dva roky v lednu a nejak moc nemluvi. rozumet nam rozumi když ji řekněme co ma udělat. atd. a jakmile ji nechame aby rekla co chce tak se začne vztekat a je po uceni mluveni. ukazuje třeba na piti tak ji nechame at rekne co chce no ale chytne ji hysterak.jak ji teda jinak naučit mluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
8.11.21 05:40
@Radek1992 píše:
dobrý den.nasi dcerce budou dva roky v lednu a nejak moc nemluvi. rozumet nam rozumi když ji řekněme co ma udělat. atd. a jakmile ji nechame aby rekla co chce tak se začne vztekat a je po uceni mluveni. ukazuje třeba na piti tak ji nechame at rekne co chce no ale chytne ji hysterak.jak ji teda jinak naučit mluvit?

Dát jí čas, ještě nemá ani dva roky a vy už chcete ať vám řekne, že chce pití, jasně že chytne hysterák když vám ukáže co chce, ale to vám nestačí. Nikdy děti nesrovnávat, některé už v tomto věku mluví, další začíná až kolem třetích narozenin. Hlavně ji netrapte pak se vám nebude vztekat.

• Citovat
  • Upravit
458
8.11.21 11:26

U nás skoro tříletá dcera a taky skoro moc nemluví. My na ni mluvíme pořád a ona má tu svojí řeč. Ale už se i trochu sama snaží s námi komunikovat tak aby ji bylo rozumět. Vše chce svůj čas. Já na děti nikdy v ničem nechvatam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 16:52

Moje dcera nemluví ve 2 letech

Ahoj prosím o radu, mám 2 roky starou holcicku a nechce se jí mluvit umí mňam mnam, cici, haf, máma, mimi občas tata bagr kakor(traktor) bu, a tytyty. Jinak nic co mám dělat mám to nějak řešit? Pak nám dělá problém se kloudne naučit jist lžíci vydlickou umí. A někdo říká že se to všechno naučí a jiní že mám zaostali dítě. (za rok jde do školky) děkuji za radu. Bojím se že se to nenaučí. :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
7.4.23 17:04

@Vlasta Fligova hledej a dočítej diskuze. Řeší se to tu opakovaně. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7.4.23 17:07
@kocourGarfield píše:
@Vlasta Fligova hledej a dočítej diskuze. Řeší se to tu opakovaně. :kytka:

@kocourGarfield
Hledala sem vše, mám strach že se mluvit kloudne nenauci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 17:09
@Vlasta Fligova píše:
@kocourGarfield
Hledala sem vše, mám strach že se mluvit kloudne nenauci :,(

Vím že to chce čas. Ale je dítě opožděne když ve 2 letech neumí mluvit? A pořád od známí poslouchám že malá už musí umět mluvit jist sama atd. Tak jsem z toho na nervy. :,( :,( :,( že její děti uměli ve 2 letech všechno. A že sem špatná máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.4.23 17:12
@Vlasta Fligova píše:
Vím že to chce čas. Ale je dítě opožděne když ve 2 letech neumí mluvit? A pořád od známí poslouchám že malá už musí umět mluvit jist sama atd. Tak jsem z toho na nervy. :,( :,( :,( že její děti uměli ve 2 letech všechno. A že sem špatná máma.

Tak píšeš že vidličkou jíst umi… Tak kde je problém?

A mluví používá poměrně dost slov s významem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.4.23 17:32

@Vlasta Fligova ve 2 letech by mělo mít 50 slov. Ale spousta dětí přeci není podle tabulek. Některé to doženou ( většina ), některé ne ( malé procento).

Kašli na to co kdo říká a neříká. Ať si hledí svého. Nechápu, že se nějakou ženskou, která má patent na rozum necháš rozhodit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
7.4.23 17:33

@Vlasta Fligova jako s ženskou co by mi řekla, že jsem špatná máma, protože mě dítě ve 2 letech nemluví a její mluvilo bych přestala komunikovat. :zed:
Tak je asi zbytečné vysvětlovat vše.

• Citovat
  • Upravit
7.4.23 17:43
@ludmilaadamkova píše:
Tak píšeš že vidličkou jíst umi… Tak kde je problém?A mluví používá poměrně dost slov s významem. :nevim:

Ano vím co chce a nechce třeba když si ukáže na papír a tužku že si chce cmarat. i moje babička rika že se do půl roku může naučit mluvit. Ale abych na ni pořád mluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 17:46
@kocourGarfield píše:
@Vlasta Fligova jako s ženskou co by mi řekla, že jsem špatná máma, protože mě dítě ve 2 letech nemluví a její mluvilo bych přestala komunikovat. :zed:
Tak je asi zbytečné vysvětlovat vše.

To máš pravdu. Ty ženský je navíc 63. No bojím se uvidíme jak to půjde To mluvení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 17:49
@Vlasta Fligova píše:
Ano vím co chce a nechce třeba když si ukáže na papír a tužku že si chce cmarat. i moje babička rika že se do půl roku může naučit mluvit. Ale abych na ni pořád mluvila.

A kde je problém očividně v té mluve právě že mi říkají že nedělá žádny pokrok že je opožděně atd. Jenže si neuvědomují že mě tím stresují. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí