Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taminka píše:
papu myslim,ze s tim muzou mit neco spolecneho zuby?Male ted totiz dva zadni rostou,tak ze by tim???![]()
Twipz ja si taky myslim,ze na to vecere nema vliv,mala se muze nadlabnout vecere a hned na to vypit mleko.
Ale jak uz jsem psala,pila jen 180ml rano a vecer,rano zustava stejne,jen vecer chce vic a je jedno kolik vecere sni.Treba se to zase vrati do normalu.
Chci reagovat na ty zuby. Našemu malému také teď rostou pětky a pro změnu se šíleným způsobem nalívá čajíčkem a vodou ![]()
já si myslím ,že je to prostě spíš chut na dudlání -taková psychycká závislost.Mám pocit ,že se možná ani nebudí ,že by chtěl mlíčko ,ale chce mlíčko ,protože se probudil a dudláním si zase pěkně usne.
Pavlo no ale nase mala uz nema dudlika cca 5 mesicu,takze uz si od dudlani odvykla. ![]()
Majda sice ještě nemá dva roky… ale UM má ráno 180ml (a zásadně to nedopije) a pak už nic. Nechce ani po obědě (a to by mě ani nenapadlo jí ho dát, nacpe se tím obědem) a před spaním ho přestala chtít nějak kolem 10. měsíce - a to měla ještě MM.
Večeři má kolem půl sedmé (a někdy „jen“ půl rohlíku se sýrem třeba) a vstává teď tak po osmé a dostane to mlíko. Takže bez jídla je skoro 14 hodin a v noci se hladem nebudí.
Pokud rostou ty zuby… možná to bude tím. Ale v noci bych jí asi to mlíko nedala, teď jí možná rostou zuby, ale zvykne si a bude chtít i se zubama už vyrostlýma. Jasně že utěšit jinak, ale mlíko bych už nedávala…
holky taky to řeším.. Jaké dáváte mléko?? Myslím jak je psané od měsíců??
No malému kupodivu chutnají víc ty Od 6 měsíce, ale mohl by od 10 je, Od 12 a od dvou let, což mi doktorka říkala, že už můžu i kdž ještě nemá. Ale schválně jsem si přečetla složení, jenom tak ze zvědavosti a ty od 6 měsíce mají víc vitamínu a minerálu než od 2 let…
Tak přemýšlím co kupovat.. co myslíte je to jedno, pije jenom jednu flašku večer, ale nepil a zase pije, jsme na Sunaru a a Hami, prý už nevadí míchat, chutná mu obobje. Myslím jeden týden to pak druhé
Taminka píše:
Pavlo no ale nase mala uz nema dudlika cca 5 mesicu,takze uz si od dudlani odvykla.
no náš malej ho neměl nikdy .Ale prostě se mu podle mě s tou flaškou líp spí ,že se uklidní když saje .
Nám, jak rostou ty stoličky, se malý budí na čajík i 4× za noc.
Přes den toho ani tolik nespapá jako obvykle, pak zaplňuje bříško pitím. Mlíčko nepije, přestali jsme kojit ve 22. měsících UM jsem do něho nedostala ani za nic. Nahrazujem ho ráno mléčnou kaší ![]()
Jestli jde maličké o mlíčko nebo láhev se dá jednoduše zjistit tím, že se mlíčko vymění za čajík..Napadá mě a nenahrazuje si tuhou stravu tou tekutou? Třeba ji ty zoubky tak trápí?
LENKAZ3…nemam rada podobne prednasky,jako tady davas ty a pritom absolutne neodpovidas na dotaz Taminky.Kdyz jsem u toho,tak moje 2lete dite pres den neji,ale primo ZERE,ma vseho dost,vydatne obedy a hlavne vecere a predstav si,ze mi porad v noci vstava na mliko.Mliko ma i po veceri kazdy den.V noci vstava jednou,pak ho ma rano 210ml plus snidani.
Tak co ted poradis me?
Kaczenko neee,nenahrazujeme,ona ji ted moc hezky,ale vubec ma jakesi divne obdobi,vzdycky po obede chodila sama krasne spat a hlavne bez reci,ted s tim dela priserne sceny,vubec nechce spat,misto ve dvanact usne az ve tri(tri hodiny dela sceny
).
tak nevim,cim ta zmena.. ![]()
Kdyz chce v novi mleko a ja tam dojdu s tim,ze ji dam vodu(to ona pije),tak to vyhodi s tim,ze vodu nechce,ze chce mleko.
Ale ted jsem ji ho 2× neudelala a rekla,ze mlicko az rano a vzala to v pohode.
Kaczenka píše:Taminka píše:Chci reagovat na ty zuby. Našemu malému také teď rostou pětky a pro změnu se šíleným způsobem nalívá čajíčkem a vodou
papu myslim,ze s tim muzou mit neco spolecneho zuby?Male ted totiz dva zadni rostou,tak ze by tim???![]()
Twipz ja si taky myslim,ze na to vecere nema vliv,mala se muze nadlabnout vecere a hned na to vypit mleko.
Ale jak uz jsem psala,pila jen 180ml rano a vecer,rano zustava stejne,jen vecer chce vic a je jedno kolik vecere sni.Treba se to zase vrati do normalu.
No naše když se vzbudí v noci a není jí dobře, chce utišit, třeb kvůli zubům, tak pokud nezabere pohlazení, muchláček, tak dám mlíko. Vím, že se po tom uklidní a bude spát. Nebála bych se, že takhle bude pokračovat až do školy, fakt ne ![]()
kvaček - já dávám mléko od 10.m - sunar bez příchutě. Od dvou let (u Míši) jsem to střídala - buď ten 10m+ nebo 2roky +.
Jinak mlékem „po obědě“ myslím mléko, které dostane, když se po obědě vyspí, nikoliv hned po obědě.
Anonymním 185, v čem chceš radit? Co máš za problém a na co se ptáš?
![]()
Já už psala, že moje dítě to mělo přesně jako tvoje, jedlo pořád, právě tak kolem dvou let snad nejvíc a nejčastěji a přišlo mi to v pořádku. Mně prostě přijde normální, že se chce dítě v noci najíst a ne být více než 12 hodin bez jídla. Já taky nevydržím 12 hodin bez jídla a jsem dospělá. Tak jsem psala Tamince, že si myslím, že prostě má její dítě hlad. Ona psala, že hladem to není, ta jo, jak já to můžu vědět a posoudit? Ale vím dobře, že moje dítě (a tvoje evidentně taky) mělo hlad a u něj jsem to ověřit mohla. Budilo se v noci ve dvě, ve tři a prostě chtělo najíst. Dalo si klidně i něco jiného než mléko ve flašce, zkusila jsem chleba nebo kaši a potvrdilo se mi, že to není potřeba něco dudlat, ale jíst. Pak jsem psala, že někdy se hlady nevzbudilo, a to tehdy, kdy mělo kalorickou večeři, která mu hodně chutnala a snědlo jí hodně, což potvrzuje opět to, že mělo hlad. Chutnal hlavně ten knedlík (omáčky s knedlíkem, vepřo-knedlo-zelo a tak), ale nebudu přece cpát dítě každý den knedlíkem, aby se mi v noci nevzbudilo. Preferuji zdravější stravování, se zastoupením zeleniny, která tedy nezasytí tolik jako knedlík, takže jsem v noci dávala mléko.
Ahojky, nášemu mrňouskovi byly v létě dva roky a stále si pochutnává na mlíčku
Pijeme ráno i večer 175ml… někdy si zadudlá i v noci, ale není to pravidlo. Jinak kravský mlíko zatím nedáváme, kupujeme Junior Mlíčko 2+ od Nestlé, který obsahuje probiotika ![]()
tak dceri je 3,5 a taky davam - Sunar 24. A jsem rada, ze je i pro takovy vek varianta UM a ze nemusim davat kravske. Tomu se budu vyhybat co to pujde. Jinak dceri ho uz asi od 2,5r nedavam pravidelne. Nekdy si rika kazdy den, nekdy je zase pauza par dni. Ale jinak ji nedam vic nez tak 150-180ml denne. Ji hodne mlecnych vyrobku, takze o to strach nemam. Spis, ze ji dam neco dalsiho na piti a ze vim, ze dostane urcitou davku vsech tech vitaminu a mineralu co potrebuje a nemusim ji ladovat nejakymi umelymi bobulemi na imunitu ![]()