Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, jestli se někdo nesetkal s něčím podobným.
Jsem teď ve druhém trimestru, něco kolem 17/18tt. První trimestr mi bylo nárazově nevolno, nechuť k jídlu, nějaké to zvracení.
Co se ale děje teď, už nějaký týden je to, že neudržím po najedení jídlo v žaludku. Není mi nevolno, to už minimálně, takže s nevolností to dle mě nemá nic spol. Mám chuť k jídlu, dám si dobré jídlo, chutná mi, sním ho, celý talíř. Pak ale občas nastane to, že se mi jakoby z ničeho nic to snězené jídlo navalí zpátky nahoru a např. všechen oběd jde ven. Zaráží mě, že to sním s chutí a špatně mi během jezení není.
![]()
Neměl jste někdo? Nevíte co to? Souvisí to prostě s tím, že je třeba žaludek nějak utlačován a ta kapacita prostě nepřijme ten objem jídla jako dřív? Ale přeci jen mimčo přeci není ještě tak velký. 🤷♀️
Pokud jste se s tím někdo také setkal, zajímalo by mě, co s tím a taky co je tedy příčina. ![]()
Si říkám, že škoda jídla, které přijde vlastně nazmar.
Díky pokud jste dočetly sem. ![]()
Strevni viróza, jde chytit opakovaně, někdo jen vyzvrátí jidlo. Na kompresi žaludku skrz těhotenství je brzo, leč výjimka potvrzuje pravidlo, stačí se „přežrat“, to se poblije i netěhotná žena. Proberte s gynekologem, neměl by mít problém přes utz zjistit, jak daleko od sebe je děloha a žaludek. Pro jistotu méně jezte a vícekrát denně, ať vypozorujete, jestli to souvisí sbozstvim jídla.
Jinak u mě po 30 TT s dcerou, první těhotenství, byly tyto problémy, ale jen při poloze vleže a vždy se jednalo o reflux. V noci mě to i budilo. nikdy jsem tedy nezvracela, ale soufl mi bylo dokonale. U kluka jsem tyto problémy neměla, asi jak to je druhe, ten vnitřek je už roztáhly a snaž dutina břišní pojme těhotenství.
Střevní viróza? To je něco jiného, ne? Nepřipadá mi, že bych bych měla tu.
Každopádně díky za komentář. U Mudr. to řeknu.
Je to vážně nepříjemný, ale taky bych řekla, že reflux je něco jiného.
Holt si asi budu muset zvyknout na menší porce.