Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já vzala oboum holkam pleny v cca 22 měsících a už neustoupila, ať se dělo co se dělo. Do 2 týdnů byly skoro bez nehod. Ale já je prosazovala na zvykacku minimálně od roku
Příspěvek upraven 02.09.19 v 18:43
A v noci, kdyz jsme malou vzali i s plineckou na zachod, nez jsme sli spat, plinecku sundali, posadili, lehla si na raneno a vycurala se.Rano jsme chvalili jak divi. A mela radost.Ale to chvala tatinkovi, ten fakt nosil pravidelne takto a nekdy i treba nad ranem, ja spala
.Vlastne nocnik u te mladsi byl chvilkova zalezitost.Az to umela, tak si na neho chodila rozhodne vic sama, jak pri uceni.
@wildcherry taky jsem zkoušela posadit na wc prkýnko a to bylo ještě horší…tam nevydržel vůbec a držel se mě zuby nehty ![]()
@cverunka to já ne a ani by mě tam nevydržel, nemám absolutně dítě že u něčeho vydrží, natož sedět na zvykačku někde..nehraje si ani na písku, pořád někde poletuje, takže to řeším holt až ted.
@FoxyFoxx synovi taky budou 2 v půlce října a taky zatím nic. Na nocnik se posadí, ale nic z toho. Když se pocura do trenek, vola mě. Teď bude starší už ve škole, tak se do toho víc obujeme. Budu ho nechávat dopoledne bez pleny a uvidíme… starší byl bez plen během jednoho týdne ve 20 měsících. Teď je to zase jiné no ![]()
@FoxyFoxx A jeste ja teda nevysazovala, ani se moc neptala ze zacatku, spis jsem pri kazdem pocurani vysvetlila, co se stalo a jak se to da vyresit. Ale ja taky mela velkou vyhodu, ze me deti ve 2 letech plynne mluvily. A prvorozenou jsme teda na nocnik zlomili pak nasilim, to bylo jako u vas, zacali jsme asi moc brzy, i byl tlak babicek a ja nezkusena prvomatka, a teda brala hysterak. Tak jsme ji tam jednou za revu pridrzeli a ta se pak odplenkovala vubec nejlip, ta se dohromady pocurala snad jen trikrat. Ale ono co dite, to original.
@Jarka K jenomže já když ho nechala úplně nahulatýho tak to si neuvědomoval jakoby vůbec, proto jsem dávla slipky, protože tam aspoň na mžik vnímal, jakože čůrá a má to furt na sobě.. moooc bych si přála do října už být bez plenek, nebudu zastírat, že i finančně by to bodlo
tiše a v dobrém závidím maminkám když ti jejich kluci čůrají u stromečku
ale až budeme i my tak se tomuto určitě budu smát při vzpomínání zatím mě ale do smíchu moc není
![]()
@Hobitka on se taky neptá ani nenaznačí že chce čůrat, jooo bobek podchytím a když ne, páč u něj nestojím jako bodyguard, tak to mě ale oznámit jde a tahá se za zadek, za tu hromadu to mu vadí, tak jsem si říkala dobré znamení. Ale čím víc jsem se snažila to učit, tím horší to začalo být. A mluvení, to je druhá kapitola, momentálně je vše bubu nebo mnau mnau…to beru s rezervou
Pokud mu nevadi, ze je pocurany, tak pockat, zkusila bych to za mesic ![]()
@FoxyFoxx píše:
@wildcherry taky jsem zkoušela posadit na wc prkýnko a to bylo ještě horší…tam nevydržel vůbec a držel se mě zuby nehty
Proto jsme ji brali, kdyz napul spala, byla jak medvidek.Ta starsi to stejny, tu jsme drzeli, ab neusla a nespadla v tom polospanku
.Ale jesrli tvuj toto taky ne, prd na to
Nic neodkládat, každý den to musíte zkoušet. Přes den bych nechala bez plenky i za cenu, že se počůrá. Zkuste chodit spolu maminka na záchod dítě na nočník, udělejte si z toho hru. Můžete zkusit dát odměnu, když bude chvilku sedět na nočníku bez pláče. My to tak trénovali od 1,5 roku a 2 letech jsme pleny nepotřebovali.
@FoxyFoxx já ho taky nenechávám nahatyho, má trenky… A vždy mi to hlásí, že se pocural. Hejka, ukazuje na zem a čeká, až to vytru
![]()
@wildcherry píše:
Proto jsme ji brali, kdyz napul spala, byla jak medvidek.Ta starsi to stejny, tu jsme drzeli, ab neusla a nespadla v tom polospanku.Ale jesrli tvuj toto taky ne, prd na to
Jenze močení v polospanku naopak tento návyk utvrzuje. To se moc nedoporučuje. Je mi jedno, co kdo se svým dítětem dělá, jen by zakladatelka mela vědět, že pokud nejde o dítě starší s diagnózou enuresis nocturna, tedy ve věku, kdy už noční pomocovani není fyziologické, tak je to postup, který vetsina odborníků nedoporučuje.
@Jana206 Já když mě malej spí, tak spí a nechci mu nabourávat spánek tím, že ho budu posazovat na wecko. I kdyby se vyčůral, brala bych to spíš jako náhodu. Chci právě, aby si uvědomoval za plnýho vědomí že čurat a kakat se má do nočníku nebo do wc. A řeším jestli si to uvědomuje nebo ne..mám v tom dost guláš ![]()