Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Luca82 Jeste bych se zeptala, jak dlouho chodi sama? Syn zacal az pozdeji, ale uz chodi rok apresto to jeste nedohnal…
@Lucias12
Zacala sama chodit nekdy v 16ti mesicich, co si pamatuji. Tedy take pozdeji. Ale sama chodi uz pres rok a nic.
No v podstate kdyz ctu Vas prispevek, tak mi to prijde podobne.
Mam syna ve skolce, je ve tride s temi malymi. Kdyz vidim, jake vzdalenosti deti maji ujit, tak to dcera neda ani vzdalene.
Nebo jak se deti strkaji, no do ni foukne vitr a upadne.
@Luca82 Pokud se Vám názor mudr. nezdá, tak se objednejte na konzultaci k fyzioterapeutovi sama. Já jsem své mudr. zapomněla zeptat a pak už se mi k ní nechtělo chodit, tak jsem se zkontaktovala s fyzioterapeutem sama. První konzultaci jsem si zaplatila a když naznal, že je problém, tak jsem si u mudry nechala napsat papír na rehabky.
Já bych si na kontrolu na RHB zašla. Oni pediatři to občas neřešej. Já jsem se taky nechala ukolébat, že má ještě čas. A pak jsem si nadávala, že jsem tam nešla dřív. Malá (23měsíců) taky venku po těch nerovnostech chodí jen za ruku. Schody taky dává jen ta ruku. Ale neustále je na ní vidět progres. Ale já s ní každý den cvičím. Chodit začala až v 19ti měsících. Můžu se jenom zeptat jestli syn hezky sedí? S nohama do předu a rovně? Děti co mají oslabené bříško totiž často sedí s nožičkama dozadu. A zvládá např. bezproblémově sjet v sedě na klouzačce?
@Ivka87 Přijde mi, že sedí dobře, ale musím se na to zaměřit. Nenapadlo mě to sledovat, ale nohy dozadu myslím nemá. Na skluzavce problém má, když o tom tak přemýšlím, většinou dojede v polo leže (v polo sedě).Jojo je to kluk, to dožene atak.Taky znám…
Tak u Vás chodí teprve chvilku, syn chodí už rok a pořád ne úplně dobře, ikdyž od začátku nějaké zlepšení je, ale malé.
Nic si z toho nedělejte můj syn ve třech letech skoro vůbec sám nechodil a museli jsme ho pořád vozit v kočárku, a když už měl jít tak jenom za ručičku. Teď je mu pět a je moc šikovný a hraje fotbal. Zato moje dcerka Vaneska chodí jedna radost. Přeju hodně štěstí a myslím si že za chvilku bude chodít pořád.
![]()
Diskuze je sice dva roky stará, ale jsem tu stále 😃 a syn chodí o něco lépe, ale o moc ne ☹️️. Řešíme to na genetice, kde našli nějaký problém, ale co to pro nás znamená do budoucna se snad dozvíme na neurologii dnes… Tak na nás myslete, ať je to něco, co se nebude zhoršovat a půjde to napravit…
@Luca82 ja bych zasla za detskou. Nas se na 2-lete prohlidce ptala, jak schazi schody a zda strida nohy, vse bez problemu sama
ze ve 2,5 nesejde jeden mi prijde divne
@tini píše:
Myslim, ze chlapec uz chodi, diskuze je 2 roky stara
Aha, dobry ![]()