Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ve 25 máš vrásky jen mimické. Na ty ti žádný krém nepomůže. Jak říká moje kosmetička - za ty si můžete sama
- jak se šklebím, mračím, směju.
Dodržuj pitný režim. Najdi si na netu nějakou obličejovou gymnastiku. Nauč se relaxovat tak, abys uměla úplně uvolnit obličejové svaly - úplně bez výrazu - gumová maska aspoň na chvilku každý den. Mně skvěle funguje autogenní trénink a nedělám to samozřejmě jen kvůli vráskám
. Masáže taky nejsou od věci, to je asi tak všechno. Mně pak ještě kosmetička doporučovala kolagen, ale prej to taky není žádnej zázrak samo o sobě. Na ty krémy s Q10 bych se v tvém věku vys… úplně - to je na jiný typ vrásek než jsou mimické. ![]()
@Black_Orchids píše:
Na krém proti vráskám je ve tvém věku brzo.
Dle mého potřebuješ:
- pitný režim
- peeling
- prokrvení pokožky (dej si každý večer do umyvadla studenou vodu s ledem a na chvíli tam ponoř obličej)
- hydratace - super je od Biodermy hydratační maska Hydrabio (používej klidně místo nočního krému)
tak to bych se stopro utopila ![]()
já do třiceti odmítám používat krém na vrásky už jen ze zásady. Připadá mi to jako připustit, že jsem stará. Takže jsem taky pro dělat všechno možné, jen ne mazat krém proti vráskám. A třeba i to potápění v umyvadle, ale pro mě raději se šnorchlem…
@Chocolate píše:
Holky, koukám takhle do zrcadla a je to děs.
Je mi 25 let, mám strašně pomačkaný šedý obličej, vrásky přes celé čelo, kolem očí a celkově to vypadá tak nějak zvadle.
Nekouřím, neponocuji neholduji alkoholu a bohužel ani moc nepiju (vodu).
Teď jsem si předsevzala, že pitný režim budu opravdu dodržovat, ale asi to bude chtít i najký ten krémíček.
Poraďte, který vám proti vráskám pomohl? Bohužel jsem na mateřské, tak si nemůžu dovolit krém za 2tis.
Budu ráda, za každý dobrý tip.
Výběr konkrétního krému nebo celé kozmetické řady je značně individuální záležitost. Holky ti můžou jmenovat, co používají, ale ty můžeš mít úplně opačný typ pleti a problém než rádkyně. Takže doporučuji, pokud vlastně s péčí o pleť teprve začínáš zajít do dobrého kozmetického salónu (nebo pokud pleť vnímáš jako velký problém) tak ke kožní Dr. Obojí nejlíp na doporučení. Udělat si diagnostiku typu pleti. Nechat si doporučit postupy péče o pleť a případně i konkrétní kozmetiku. Třeba z lékarny nebo je informuj o svých finančních možnostech, aby ti mohli doporučit. Hodně zdaru! ![]()
@Vera111 píše:
tak to bych se stopro utopilajá do třiceti odmítám používat krém na vrásky už jen ze zásady. Připadá mi to jako připustit, že jsem stará. Takže jsem taky pro dělat všechno možné, jen ne mazat krém proti vráskám. A třeba i to potápění v umyvadle, ale pro mě raději se šnorchlem…
@Vera111 píše:
tak to bych se stopro utopilajá do třiceti odmítám používat krém na vrásky už jen ze zásady. Připadá mi to jako připustit, že jsem stará. Takže jsem taky pro dělat všechno možné, jen ne mazat krém proti vráskám. A třeba i to potápění v umyvadle, ale pro mě raději se šnorchlem…
Používat kvalitní kozmetiku nejpozději od 25 let je jediný způsob, jak ve zralejším věku nevypadat staře (přezrále, vrásčitě atd.). Prostě kozmetika (nejen výrobky, ale i péče) je prostě prevence. To je staré zlaté pravdivé pravidlo. Tak jako k Dr. je lepší zajít na prevenci než pak řešit problém, který třeba vyřešit už ani nejde.
Ale každý si může pochopitelně dělat, co chce. ![]()
@Anonymní píše:
Používat kvalitní kozmetiku nejpozději od 25 let je jediný způsob, jak ve zralejším věku nevypadat staře (přezrále, vrásčitě atd.). Prostě kozmetika (nejen výrobky, ale i péče) je prostě prevence. To je staré zlaté pravdivé pravidlo. Tak jako k Dr. je lepší zajít na prevenci než pak řešit problém, který třeba vyřešit už ani nejde.
Ale každý si může pochopitelně dělat, co chce.
A co konkrétně myslíš tou kvalitní kozmetikou?
@Anonymní píše:
Ale každý si může pochopitelně dělat, co chce.
No ono taky dost záleží na genech. Babičce je přes sedmdesát a vrásek má minimum. A pochybuju že kdy v životě používala nějakou kvalitní kosmetiku ![]()
@Gina108 píše:
já myslím, že to bude mít nějakou souvislost s kozama… nebo tak něco ![]()
@Gina108 píše:![]()
![]()
Teď si nevzpomenu na jméno, ale jeden starý herec s xichtem jak dětská prdýlka vyprávěl, že si xicht potírá a masíruje ledovou kostkou každý den. To už se mi zdá jako humánnější způsob až na to, že já po vyzkoušení této metody dostala zánět dutin
![]()
tak zánět dutin mi taky nepřipadá moc humánní ![]()
už vidím výraz chlapa, když mě načape jak si objíždím mordu ledovou kostkou
![]()
@Black_Orchids píše:
já myslím, že to bude mít nějakou souvislost s kozama… nebo tak něco
@Vera111 píše:
tak zánět dutin mi taky nepřipadá moc humánní
už vidím výraz chlapa, když mě načape jak si objíždím mordu ledovou kostkou![]()
Tak furt lepší jak aplikace bahenní masky ![]()
@Gina108 píše:
To ti třeba fakt poradí kožní Dr., protože vědí na jakém základě je dělaná a mají zkušenosti s účinkem. (Mmch. šedá pleť u zakladatelky může - říkám může - značit i zdravotní problém, takže já bych na kožní zašla a možná si nechala i nabrat krev na testy atd.)
Konkrétně třeba Bioderma nebo La Roche Posay jsou dost oceňované. Pak jsou kozmetiky komerční od různých značek. Tady poradí zkušená kozmetička, co s tím pracuje. Může ti říct, kde vidí konkrétní výsledky u zákaznic po použití i po domácím užívání a kde ne. Ze střední cenové relace je dobrá třeba Alcina. Volila bych značky mimo drogerie a supermarkety.
Je to dost o ceně a možnostech a taky o typu pleti a případných problémech nebo bezproblénovosti. Na zcela bezchybnou pleť např. mé starší kolegyni stačí dětský krém a má obličej jak mladice - takže i tak někdy lze. Takže bych to neodrážela nejdřív od značky, ale od té diagnostiky pleti, vyřešení prvotního problému a pak si nechala navrhnout dlouhodobou péči.
Snad je to vyčerpávající. ![]()
Jo a teta zase vypadá jak když vstala z hrobu. A u té zase pochybuju, že si kdy dala na obličej něco nekvalitního ![]()
@Black_Orchids ted mam kvuli Tobe urcite o 4 mimicke vrasky vic + nabeh na inkontineci a to si vaginalni svalstvo cvicim poctive ![]()
Ahoj, ja hlasuju taky za tu Niveu, je mi taky 25 a mam ten krem Q10 odd Nivei na smisenou plet a je fakt super. A to vesmes zadny krem pouzivat na oblicej odjakziva nemuzu, protoze mi ten oblicej bud ucpe, nebo zmasti, nebo vysusi… Tahle Nivea mi nedela nic z toho, ale krasne hydratuje, mastna mista zmatni a fakt se mi moje plet po nem libi. Pisou na nem 30+, ale mam ho diky facebooku DM drogerie (akce skaut) zdarma a tak jsem ho zacala vyuzivat a nemuzu si ho vynachvalit. Az ho dodelam, koupim si ho zas.
Slysela jsem treba mega chvalu na ty BB kremy, jeden na zkousku mam a fakt mi nesedi, taky mi strasne ucpava a zanasi pory… ![]()