2 měsíční miminko málo spí přes den

28.10.17 01:13

2mesicni miminko malo spi pres den

Ahoj!
Mame 2,5mesicniho chlapecka. Od narozeni to neni zadny velky spac (hlavne pres den).
Snazim se ho dat spat co 1,5hod ale neusne nikdy na dyl nez 30min, vyjimecne tak jednou za tyden da hodinu. :think:
Ani venku v kocarku, je jak hodiny, 30min a hotovo. Takto 4× za den. Takze prospi jen 2hod. prijde mi to dost malo! :nevim:
A to jeste jedina sance jak ho donutit spat je pouze kocar nebo satek. Takze o mem odpocinku neni rec :zed:
Mela jste to nektera take tak?
Dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12003
28.10.17 03:21

Málo mi to nepřijde a když nechce slát tak ho nedonutíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
28.10.17 03:50

Spis bych to resila komplexně-jak spi v noci? Co pres den děla-je umrcene a protivne, nebo v pohodě? Pokud je to spokojene mimco a v noci bez problému spi, neřešila bych. V opačném případě bych se poradila s pediatrem a začala hledat příčinu nespavosti.

• Citovat
  • Upravit
1309
28.10.17 04:05

@Majda.lenka09 moje dcera (11 týdnů) také není extra spáč.
Večer neusne před půl desátou. Ráno vstává v 6:30. Občas v noci po kojení neusne a musím jí třeba 1 - 1,5 hodiny nosit.
Přes den spí tak 1-2 hodiny dopoledne a 30 minut odpoledne. Prostě jí stačí málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.10.17 06:47

Mam 4m syna. Je to zlaticko.
Pres den nikdy moc nespal (od 2m). Nikdy jsme ho pres den spat nedavali - udelal si svuj denni rezim - hrali jsme si a proste nekde odpadl :) hodne byl v kocaru - tam casto usnul a ma to do ted.
Rezim jsme mu delali na noc od zacatku - denne koupel ve vanicce, masaz briska, vecerni mlicko a sup do postylky. Za 5-30m spi. Navic od 2m jeste pred koupanim cvicime Vojtovku.
Ze zacatku bylo krmeni v 1 a ve 4 ( v 7 jsme vstavali. Ve 3m se krmeni stahlo pouze na jednou okolo 3. A poslednich 14 dni spi celou noc - 10 az 11h vydrzi bez mlika.
Je to parada a prisuzuju to opravdu vecernimu eutualu a tomu, ze pres den moc nenaspi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.17 07:15

Tak to jste me uklidnily! :dance:
Pres den je v pohode a hraje si, jakmile zacne malicko knourat, jde se uspavat. Sam bohuzel neodpadne…
V noci jakz takz spi, ted mame sice nejaky vykyv, ze se hodne budi, ale mimo to vetsinou jen 2× na kojeni. Vecerni ritual mame, chodi spat okolo 7:15.
Ja jen ze casto ctu, jak si maminky stezuji, jak mimco spi „jen 5hod“,to nase neda ani 3 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
28.10.17 07:36

Me malej nespal vubec, navic porad brecel, zlomilo se to az v 6 mesicich to zacal spat treba hodinu v kuse… ted je mu 15 mesicu a pres den spi nekdy i 3 hodiny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
28.10.17 08:08

Jeste si tak matně vzpomínám, ze první syn spal pres den pouze v kocarku nebo u me v náruči. A nedal se odložit, kdyz byl vzhuru neustále vyžadoval něčí přítomnost. Zlomilo se to ve 3 mesicich, kdy začal vic vnímat a postupně se osamostatnoval a začal spat ve sve postylce i pres den, 3× 45min-hodina.

• Citovat
  • Upravit
28.10.17 09:04

Mám tu teď v šátku taky takový „kousek“:) je ji 6mesicu a na začátku bylo těch půl hodin 5, nevěřili jsme, pak 4 a teď 3 (8.30-9, 11.00-11.30, 15-15.30) spát chodí ve 20.30, dřív neusne a vstává v 6.30, noční i denní kojeni po 2h, nikdo tomu nevěří, dokud to sami na živo nevidí, usne jen v šátku, v kočárku vydrží jen chvíli, pak strašně nadává:), manžel mi večer říká, ať jdu spát přes den :lol: mám ještě 4,5leteho a ten v 6mesicich spal 2h dopo, 2h odpo a 1h před večeři…v kočárku!!! takze radu nemám, jen povzbuzení, ze to také někde existuje:) nic nestíhám, zehlim i luxuju s dítětem v šátku, je to pro mě hrozná pomoc i když ty záda někdy volají po masáži, kterou teda absolvují leda tak ve snu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.10.17 09:05

@Majda.lenka09 Měli jsme to stejně, zhruba od 2,5 měsíců..trvalo to pár týdnů, pak se to začalo zlepšovat. Zkoušeli jsme taky kde co, aby spal malý víc, ale nepomáhalo to..sem tam v kočárku se zadařilo, že se spal déle, ale jindy zase ani v tom kočárku nechtěl usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.10.17 09:07

Mala to tak taky mela, ted v 10m da hodinu v kuse a 12 hodin v kuse pres noc. Radsi jsem, kdyz spi dobre v noci, pres den jsem ji naucila ze maminka nedela nonstop zabavu, takze ji staci kdyz na me vidi a hraje si sama :) sama usinat jak potrebuje se naucila az tak kolem ctyr, peti mesicu, do te doby jsem musela pres den uspavat, ted uz si zaleze a usne (vetsinou :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
28.10.17 09:41

Ano měla, obě děti nespavý :-) akorát starší syn spal od tří měsíců v kuse celou noc, mladší se budí aktuálně 3× na mlíko a pokaždý když mu vypadne dudlík, takže tak 10× za noc. Přes den tomu taky nedal ani jeden, mladší spí max 40 minut 3× denně a takhle to měl od miminka, když usne na dvě hodiny nemůžu uvěřit svým očím, hold mít děti to už neni od odpočinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.10.17 09:45

Syn (2 měsíce) to má podobně :) když usne přes den na víc jak hodinu, tak už je to co říct. Pořád mu povídám, hraju si s ním, on vydrží být tu půlhodinku v postýlce sám a prohlížet si hračky, pak když je protivný, tak si třeba na 20 minut zdřímne… ale dá se to. V noci spí pěkně - v osm jde spát, a pak se vzbudí jen asi dvakrát. Také přes den neusne sám od sebe. Zato v noci ano, když ho položím s otevřenýma očima, chvilku se tam „chrouní“ a pak usne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí