Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taková drobeček, má na to úplně právo, je to normální, hold některé miminka hodně pláči, netrápího ho třeba prdíky? také každé díkto má rádo jiné podmínky pro spánek, poloha, teplota, prostředí, neusne třeba venku v kočárku? A nemáš možnost nechat kočárek venku ať spinká tam?. My jsme z doku a jedna malá mi spala zásadně jen venku v kočárku, druhá zase doma v postýlce a poslední, jen když se kočárek vozil.
Příspěvek upraven 27.10.17 v 12:20
Já chodila na procházky i v dešti- prostě se přes kočárek dá pláštěnka a hurá ven!-)Jediné kdy jsme nechodili ven bylo když hodně mrzlo, bylo dítko nemocné nebo byla inverze
Moje mala byla v tomto veku taky ‚hommo hystericus‘, jak jsme ji rikali, takze jsem ji zacala nosit v satku. Milovala to, byla klidna a spala. Ja jsem si pak delala svoje s ni na brise. Preji hodne radosti s mladetem ![]()
Buď do šátku, případně dokázal spát u mě na gauči na kojicím polštáři. Přisunula jsem si židli s notebookem a pracovala u toho
a odpoledne pláštěnku přes kočár a ven i v dešti.
Syn byl to same. Chodili jsme ven dest nedest. I me bodlo se vyvetrat
a jak pisou dal, satek ci nositko.
Ahojky, naše malá taky byla urvana, byly dny, kdy jsem s ni usinala v šátku na sedačce
ale upřímně…dítě neplace jen tak. U nás to byly prdiky až do 4m. A teď zas zuby
![]()
Já své děti nosila mnohem mnohem déle, byly u mě v náručí stále. Nyní má prcek 14kg a nosí se rád pořád, bolest nebolest.
Co budeš dělat, až bude větší? Co takhle si léčit záda?
Nebo taky zkusit jinou polohu nošení, to taky hodně dělá, pak záda bolí jako čert
Me satek nikdy nesedl, mam manduku, ale uprimne mam totalne nenosive deti v nositku. prvni ho vzal na milost az kolem 9m mala se pomalu uci. mam nejake mazlici opozdence, protoze naruc je nebavila. jen drandici kocar- dest, kroupy, potopa- musi se ven
taky me docala pomohlo mit druhy kocar Doma- dite rve, lupnu ho do nej a bud uhojdam na Balkone, nebo si ji neustale vozim po byte.
Přidám se k satku, já starší taky měla jen na ruce, spala nejdéle jen když byla u mě na kojicim polštáři. U mladší jsem ještě před porodem koupila elasticke nositko caboo a paráda, když začala knourat, uvazala jsem si jí, mohla jsem se věnovat starší, nebo vařit a mladší byla v pohodě a co je fakt, tak teda když byla uvazana, tak jak měla zahrate bříško a byla v ergo poloze, tak to zní litalo jedna báseň, takže v noci klidek.
Mela jsem malou nonstop na ruce, priste si poridim satek, mela jsem odrovnany zada ![]()
A co ho zkusit zavinout aby měl pocit bezpečí a klidu? I s ručičkama pěkně do housenky ![]()
Kdybych měla takového drobenka, tak bych jen chovala a chovala…
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, asi mě tu ukamenujete, ale otázka je jasná. Malej neustále kňourá, takže ho přebalím, nakrmím a mám ho pořád na rukou, protože jakmile ne, je u nás řev. Když je hezky chodíme samozřejmě ven, ale třeba dnes lije jako blázen. Tím jak ho nosím, už mě hrozně bolí záda, úplně to pálí. Usne max. na pár minut. Jak to máte vy?
co kdybys místo nošení zkusila hojdavák nebo nějakou obdobu?
Já to plánuju zavěsit mezi kuchyň a obývák, abych ho přes den měla pořád v dohledu, ale nemusela ho stále držet.
Ahoj, asi mě tu ukamenujete, ale otázka je jasná. Malej neustále kňourá, takže ho přebalím, nakrmím a mám ho pořád na rukou, protože jakmile ne, je u nás řev. Když je hezky chodíme samozřejmě ven, ale třeba dnes lije jako blázen. Tím jak ho nosím, už mě hrozně bolí záda, úplně to pálí. Usne max. na pár minut. Jak to máte vy?