2r, a furt se vzteká+ v noci pláče

Anonymní
14.5.23 12:00

2r, a furt se vzteká+ v noci pláče

Ahoj děvčata, synovi budou 2 roky, a polední dobou není s ničím spokojený, furt se vzteká, když se mu něco nedaří, tak začne plakat. Něco chce a my nevíme co, tak to nastal konec světa. Když nemůže jít ven, tak si sedne a začne se být do hlavy( nevím kde to viděl) snažíme se mu vyhovět, ale nejde vše udělat tak jako by chtěl on.
Asi před 14 dny začal v noci ze spaní plakát, budí se i 20×, strašně se vrtí, a nevím co je tím důvodem, zoubky mu nerostou, nemocný není, kojeny taky není.
Může to být „jen“ nějaké blbé období?
Už jsem z toho na nervy, a nervózní, večer chodím spát s myšlenkou že další den bude to stejné dokola… :( :( Jako matka se cítím strašně, je mi i do břeku protože neumím poznat pocity syna. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24523
14.5.23 12:06

Boucháním do hlavy si říká o pozornost. Jinak prostě je to normální dvouleté dítě co si chce už prosadit svoji ;) dvouleté dítě je prostě náročné. U nás už si říká co si chce přesně obléknout, jaký chce talíř, láhev a milión dalších věcí. V něčem ustoupím, v něčem ne. Samozřejmě se vzteká, když není po jeho. Až ho to přejde, tak vysvětlím. Už dopředu se vždy ptám jaké chce přesně kalhoty, hrnek atd. Přejde to, ale chce to pevné nervy.

Buzení v noci těžko říct :nevim: špatné sny? Nechce spát s tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
14.5.23 12:15

To bude tím, že jsou mu dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
14.5.23 12:20

A má už všechny stoličky? Ony mu totiž můžou zlobit vevnitř, ani to člověk nevidí. Zkusila bych mu jednou dát dávku Nurofenu, jestli to pomůže. A jinak jo, pomalu přicházíte do období vzdoru, malý se proti tobě bude vyhrazovat a když mu nevyhovíš, bude řvát. To bouchání může být kvůli pozornosti, ale taky jeho projevy vzteku. Děti svoje pocity ještě neumí zpracovat a často reagují proti sobě nebo okolí agresivně, když je něco rozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
14.5.23 12:30

Ten nurofen bych zkusila, spala bych s nim a zvazila bych pediatra. i kdyz je dost pravdepodobne, ze to budou ty zuby nebo dozravani mpmervove soustavy, ale muze ho i neco bolet

Příspěvek upraven 14.05.23 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 12:35

@Gracelynx u pediatra jsme byli za posledních 14 dní 3×, ale ne skrz toho pláče ale kontroly atd..

• Citovat
  • Upravit
749
14.5.23 12:36
@Anonymní píše:
@Gracelynx u pediatra jsme byli za posledních 14 dní 3×, ale ne skrz toho pláče ale kontroly atd..

zkuste ten nurofen, na zuby to zabira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
14.5.23 12:47
@Anonymní píše:
@Gracelynx u pediatra jsme byli za posledních 14 dní 3×, ale ne skrz toho pláče ale kontroly atd..

Proč jste byli u pediatra? Třikrát za čtrnáct dní je dost. To nejspíš řešíte nějaký zdravotní problém… já bych jen tak Nurofen nedávala. Max zkusit jeden den jestli se budí bolestí, ale jinak mi to nepřijde v pořádku dávat Nurofen denně. To není řešení. Kouká před spaním na televizi? Kde spí, v čem? Nemá v minulosti moc teplo? Pije v noci UM? Má dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 13:05

@anavi13 kvůli očkování a školce, ale na očkování nedošlo protože měl rýmu. Kouká na pohádku, 30 minut před spaním, spinká ve svém pokojíčku, v krátkém overalu, když spal s námi tak ho budiho všechno, nedávno jsem ho zkoušela dát zase k nám ale to se mu nelíbilo. Občas ano, máme podkrovní místnosti. Nepije UM a dudlík neměl nikdy

• Citovat
  • Upravit
24523
14.5.23 13:12
@Anonymní píše:
@anavi13 kvůli očkování a školce, ale na očkování nedošlo protože měl rýmu. Kouká na pohádku, 30 minut před spaním, spinká ve svém pokojíčku, v krátkém overalu, když spal s námi tak ho budiho všechno, nedávno jsem ho zkoušela dát zase k nám ale to se mu nelíbilo. Občas ano, máme podkrovní místnosti. Nepije UM a dudlík neměl nikdy

A rýmu ještě má? Klidně může mít ucpaný nos. Zkusila bych hodně větrat. My máme podkroví a už mám ventilačku otevřenou celou noc. Z pokojíčku bych ho nebrala, ale zkusila bych tam spát s ním. Jestli spí v malé postýlce, tak zkuste koupit velkou postel. Moje děti od roku a půl už prostě v postýlce blbě spali. Potřebovali prostor. Když budete víc větrat, tak bych dala dlouhé kalhoty a tričko na spaní. Peřinu předpokládám má klasickou. Není třeba naopak odkopaný a není mu zima? Za mě prostě pár nocí bych spala s ním v pokojíčku, ať víte proč se budí. Než dojdete z ložnice, tak už vám zbytečně řve a nevíte proč.

Ale přes ten den je to fakt normální dvouleté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 13:21

@anavi13 rýmu už nemá, většinou se zakryje sám, nebo když je mu teplo tak si peřinu dá pryč. Já tedy ventilačku neotvíram když spí, protože je strašně náchylný na nemoci, u něho stačí když někdo kolem něho projde s rýmou a je to.
Mě spíše někde ho hlavy to, že když je u babičky, tak tam spinká celou noc, nevzbudí se, je to hodné batole, prostě milionový.
A jak je s maminkou a tatínkem tak to je děs běs.

• Citovat
  • Upravit
4621
14.5.23 13:31
@Anonymní píše:
@anavi13 kvůli očkování a školce, ale na očkování nedošlo protože měl rýmu. Kouká na pohádku, 30 minut před spaním, spinká ve svém pokojíčku, v krátkém overalu, když spal s námi tak ho budiho všechno, nedávno jsem ho zkoušela dát zase k nám ale to se mu nelíbilo. Občas ano, máme podkrovní místnosti. Nepije UM a dudlík neměl nikdy

Zkusili jste nepoustet tv pred spanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 13:32

@Luminance ne, to jsme nezkoušeli, protože pohádky ho bavi.

• Citovat
  • Upravit
4621
14.5.23 13:39
@Anonymní píše:
@Luminance ne, to jsme nezkoušeli, protože pohádky ho bavi.

Tak bych to zkusila, 30 min je dost, jeste pred spanim, svetlo z tv, spousta podnetu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
14.5.23 14:13
@Anonymní píše:
@anavi13 rýmu už nemá, většinou se zakryje sám, nebo když je mu teplo tak si peřinu dá pryč. Já tedy ventilačku neotvíram když spí, protože je strašně náchylný na nemoci, u něho stačí když někdo kolem něho projde s rýmou a je to.
Mě spíše někde ho hlavy to, že když je u babičky, tak tam spinká celou noc, nevzbudí se, je to hodné batole, prostě milionový.
A jak je s maminkou a tatínkem tak to je děs běs.

No někdy ne právě lepší víc větrat a děti jsou méně nemocné. Nevím teda jestli se dvouleté dítě umí samo dobře zakrýt :think:
A co je jinak u babičky? Spí s babičkou v posteli? ono vám totiž víc důvěřuje než babičce, proto se i víc vzteká doma. Ty emoce doma vypustí. To je normální.
Zkusila bych taky zrušit televizi - případně pouštět jen nějaké rozumné pohádky - třeba Krtka. Ono záleží jaký máte celkově denní režim. Určitě i omezit co nejvíc sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí