Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zuby to můžou i nemusí být. První rok se tyhle protivné stavy střídají s klidovými asi kvůli všemu. Kolem třetího měsíce začínají být neklidní, protože začínají víc vnímat a jsou zvědavější. Já myslela, že malému rostou zuby už od 2.měsíce a první vylezl až úderem 6. Strkání rukou do pusy a okusování je normální, začínají poznávat svět a jako první zjistí, že mají ruce. A dítě poznává svět ústy
Zuby to mit muzou, nejcasteji lezou az mirne pozdeji, ale v zasade muzou kdykoliv, tu a tam se dokonce dite se zubem/nekolika uz narodi. Nicmene protivne muzou byt mimina z milionu duvodu, jestli umis anglicky, najdi si neco o Wonder Weeks, to je docela zajimave cteni
Ve zkratce tvrdi, ze deti prochazeji vyvojovymi skoky a kdyz se to deje, maji tendence byt protivne, prichazi to a odchazi…vetsinou je bez ohledu na duvod doporuceni vice mene stejne - mazlit a prezit
Kolikrat to prejde a na zadny konkretni duvod neprijdes…
Taky jsem prisuzovala každou protivnost zubum a nakonec se první vytlačil až v 7M
teď má 9M a lezou horní… hele a jak jsem si kdysi myslela ze je protivny, tak teď? To je jina liga
myslím ze to, ze klukovi rostou zuby, ví cele město a možná i to vedlejší
fakt se to střídá… můžeš zkusit homeo cipky Viburcol, jsou od narození. Na homeo moc nevěřím, ale musím říct, ze syna zklidnuji pekne… držím palce ![]()
U nas zacaly zuby po 3.mesici, byl protiva, strkal si ruce do pusy a ostatne i vsechno ostatni co nasel okolo a hrozne slintal. Ted uz je tam jeden zub, po cca mesici. Kousatka si nedokazal drzet ale koupila jsem mu zirafu Sofii a tu jsem mu strkala do pusinky a on ji ozizlaval. Taky gelik na dasne mame.
Já si permanentně myslím že už to jsou zuby a na půroční prohlídce doktor říkal že zuby ještě chvilku nebudou.. podle mě je to i o osobnosti .. jsou klidnější miminka.. jsou miminka nervoznější co je rozhodí každej prdík, blbost.
Obě děti si okusovaly ruce a slintaly několik měsíců a zuby to nebyly (a poslouchat cca půl roku moudré kecy babiček „nojo, to jsou zuby“ už mi lezlo na nervy). A tohle náhlé a naštěstí dočasné období protivnosti měly několikrát, asi nějaká vývojový fáze.
Muzou to byt zoubky…mala taky od 3 mesice slintala, ruce v puse (protivna moc nebyla teda). Prvni zub v 6 mesicich
ale podle me to byly zuby. Proste poporustaji v te dasnicce, ono to neni ze dne na den. Ted mela natekle dasnicky a az po mesici a pul zub vykoukl, to mela i 3 dny zvysenou teplotu…Leze to proste postupne
jinak homeo zkusit muzes. Pry jeste lepsi jak Viburcol je Chamomilla AKH. Ted zkousime, zuby zlobi taky, tak uvidim
mam doporuceno od kamaradky, jim pomahaly (Viburcol ne) ![]()
beruska9 ma skvely tip nejen na ted: mazlit a prezit
![]()
muj prvorozeny mel zub venku v den dok.5 mesice. prekvapko. a muj treti ted dela to same jak tvoje , tak jsem zvedava. i kdyz si myslim ze je to obdobi, kdy zkouma vse ocucavanim prsty, bryndak, co se mu povede popadnout.
viburcol je dobry, ale lepsi byl jeden zklidnujici gel s ucinnou latkou (vetsina jich je totiz bez, maji jen chladive ucinky bohuzel), ted si nevzpomenu na nazev (a sedim u kojeni tak se nemuzu jit podivat do lekarnicky, ale napisu ti pozdeji) - jen vim ze se v cesku neprodava, musela bys ho objednat odjinud.
teejel
a ten fakt funguje na 100%
(uklizecka dokonce rikala ze dava holce preventivne na noc aby lip spala, ale to bych asi nedoporucila
)
@Kukacka123 odzkouseno zatim na prvnich dvou nasich kouscich, ale od veskereho okoli stejne pozitivni reakce ![]()
@Kukacka123 píše:
@bel bezvaa odkud ho prosim objednavas?
ja ho kupuju v lekarne, neziju v cesku ![]()
@bel píše:
ja ho kupuju v lekarne, neziju v cesku
Aha
dobry, omrknu to nekde na netu…diky ![]()