3 a půl měsíce - zuby?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14376
1.4.19 10:08

Zuby to můžou i nemusí být. První rok se tyhle protivné stavy střídají s klidovými asi kvůli všemu. Kolem třetího měsíce začínají být neklidní, protože začínají víc vnímat a jsou zvědavější. Já myslela, že malému rostou zuby už od 2.měsíce a první vylezl až úderem 6. Strkání rukou do pusy a okusování je normální, začínají poznávat svět a jako první zjistí, že mají ruce. A dítě poznává svět ústy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
1.4.19 10:08

Zuby to mit muzou, nejcasteji lezou az mirne pozdeji, ale v zasade muzou kdykoliv, tu a tam se dokonce dite se zubem/nekolika uz narodi. Nicmene protivne muzou byt mimina z milionu duvodu, jestli umis anglicky, najdi si neco o Wonder Weeks, to je docela zajimave cteni :mrgreen: Ve zkratce tvrdi, ze deti prochazeji vyvojovymi skoky a kdyz se to deje, maji tendence byt protivne, prichazi to a odchazi…vetsinou je bez ohledu na duvod doporuceni vice mene stejne - mazlit a prezit :lol: Kolikrat to prejde a na zadny konkretni duvod neprijdes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
1.4.19 10:14

Taky jsem prisuzovala každou protivnost zubum a nakonec se první vytlačil až v 7M :) teď má 9M a lezou horní… hele a jak jsem si kdysi myslela ze je protivny, tak teď? To je jina liga :lol: myslím ze to, ze klukovi rostou zuby, ví cele město a možná i to vedlejší :) fakt se to střídá… můžeš zkusit homeo cipky Viburcol, jsou od narození. Na homeo moc nevěřím, ale musím říct, ze syna zklidnuji pekne… držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
1.4.19 10:15

U nas zacaly zuby po 3.mesici, byl protiva, strkal si ruce do pusy a ostatne i vsechno ostatni co nasel okolo a hrozne slintal. Ted uz je tam jeden zub, po cca mesici. Kousatka si nedokazal drzet ale koupila jsem mu zirafu Sofii a tu jsem mu strkala do pusinky a on ji ozizlaval. Taky gelik na dasne mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
1.4.19 10:16

Jinak nam prdy plynule presly v zuby :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.4.19 10:23

Já si permanentně myslím že už to jsou zuby a na půroční prohlídce doktor říkal že zuby ještě chvilku nebudou.. podle mě je to i o osobnosti .. jsou klidnější miminka.. jsou miminka nervoznější co je rozhodí každej prdík, blbost.

• Citovat
  • Upravit
1374
1.4.19 10:28

Obě děti si okusovaly ruce a slintaly několik měsíců a zuby to nebyly (a poslouchat cca půl roku moudré kecy babiček „nojo, to jsou zuby“ už mi lezlo na nervy). A tohle náhlé a naštěstí dočasné období protivnosti měly několikrát, asi nějaká vývojový fáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.4.19 10:48

Muzou to byt zoubky…mala taky od 3 mesice slintala, ruce v puse (protivna moc nebyla teda). Prvni zub v 6 mesicich ;) ale podle me to byly zuby. Proste poporustaji v te dasnicce, ono to neni ze dne na den. Ted mela natekle dasnicky a az po mesici a pul zub vykoukl, to mela i 3 dny zvysenou teplotu…Leze to proste postupne ;) jinak homeo zkusit muzes. Pry jeste lepsi jak Viburcol je Chamomilla AKH. Ted zkousime, zuby zlobi taky, tak uvidim ;) mam doporuceno od kamaradky, jim pomahaly (Viburcol ne) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bel
3805
1.4.19 11:24

beruska9 ma skvely tip nejen na ted: mazlit a prezit :lol: :lol: :lol:
muj prvorozeny mel zub venku v den dok.5 mesice. prekvapko. a muj treti ted dela to same jak tvoje , tak jsem zvedava. i kdyz si myslim ze je to obdobi, kdy zkouma vse ocucavanim prsty, bryndak, co se mu povede popadnout.
viburcol je dobry, ale lepsi byl jeden zklidnujici gel s ucinnou latkou (vetsina jich je totiz bez, maji jen chladive ucinky bohuzel), ted si nevzpomenu na nazev (a sedim u kojeni tak se nemuzu jit podivat do lekarnicky, ale napisu ti pozdeji) - jen vim ze se v cesku neprodava, musela bys ho objednat odjinud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bel
3805
1.4.19 11:55

teejel
a ten fakt funguje na 100%
(uklizecka dokonce rikala ze dava holce preventivne na noc aby lip spala, ale to bych asi nedoporucila :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.4.19 12:39

@bel tak ten gel me taky zajima - fakt pomaha???? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bel
3805
1.4.19 13:10

@Kukacka123 odzkouseno zatim na prvnich dvou nasich kouscich, ale od veskereho okoli stejne pozitivni reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.4.19 16:33

@bel bezva :palec: a odkud ho prosim objednavas? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bel
3805
1.4.19 16:36
@Kukacka123 píše:
@bel bezva :palec: a odkud ho prosim objednavas? :)

ja ho kupuju v lekarne, neziju v cesku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.4.19 21:48
@bel píše:
ja ho kupuju v lekarne, neziju v cesku ;)

Aha :mrgreen: dobry, omrknu to nekde na netu…diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.