3 letá prohlídka a s sebou moč
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Buď odebrat ve školce, pokud to učitelkám nebude vadit (ale měla bys ji předtím umýt), nebo holt jít bez moči.
Naše holky měly dřív pediatra, a ten na 3leté prohlídce moč ještě nechtěl. První dcera se odplenkovala až po 3leté prohlídce, doktor s tím neměl sebemenší problém. Když šla na 3letou prohlídku čtvrtá dcera, už měly pediatričku. A ta šíleně řešila, že ve 3 letech má ještě celodenně pleny. Moč na 3letou prohlídku chtěla, ale já ji prostě nepřinesla, nešlo to. Tak holt prohlídka proběhla bez kontroly moči. A taky bez měření tlaku, protože malá hrozně řvala. I její výšku jsem pak doktorce psala SMSkou, hmotnost se nějak podařila v ordinaci.
Jinak u nejstarší nešla odebrat moč ani po probuzení, ani ve sprše. Prostě po probuzení nečurala klidně hodinu. Sprcha po probuzení tekla půl hodiny a nic. Ještě mě napadá - existují takové nalepovací pytlíčky, zeptej se v zdravotnických potřebách.
Ale je teda divné, že ve školce chodí na WC a doma ani na nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
No vzhledem k tomu, že mají pleny i přes den, je mají určitě i na noc.
Absolutně nechápu, že ve školce chodí na záchod a že zakladatelka doma přistoupí na pleny. Plenu bych už doma nedala ani náhodou. Ona si párkrát načůrá do kalhot a dojde jí to.
No a jinak v lékárně koupíš odvěrový sáček, ten necháš v pleně. Já tak odebírala u ročního dítěte.
- Citovat
- Upravit
@Asta135 píše: Více
O tom žádná
Do téhle debaty na téma nedůsledné výchovy jsem se ale pouštět vůbec nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Asta135 píše: Více
Nooo, že si párkrát načůrá do kalhot a dojde jí to, nemusí být pravda. Nám si holky klidně počůraly tepláky tak, že jim to nateklo až do bot a vůbec, ale fakt vůbec jim to nevadilo. Klidně by tak chodily 2 hodiny, jednou vyzkoušeno.
Ale že doma nemá mít pleny, když ve školce už je bez nich, a tom žádná. Jedině na noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
To se mi nechce věřit, takže dítě ve školce bez plen a přijde domů a nandá si plenu? Nebo jak to funguje? Pleny bych zrušila a hotovo. Nebo holt budeš muset doktorce vysvětlit jak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám čurací pytlík hned po probuzení a sundavam až u doktorky když chce moč. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KáťaKašpi což se moc neosvědčí, pokud se má prohlídka konat například ve dvě odpoledne.
- Citovat
- Upravit
@Janča6 píše: Více
Ve 3 letech? Vzdyt to dite uz je velky, me teda triletaci s plinou prijdou jako velkej úlet. Dost podobnej, jako kdyz vidim trilety dite venku s dudlikem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše: Více
Mě přijde i velké na nočník. Prostě záchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Velryba černá to ne no, nás si zve na preventivky hned ráno, brala jsem to podle zkušeností
, ale i tak, tak dám pytlík po probuzení a pak přeliju..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše: Více
Ano, ve 3 letech. Hele, dudlík můžeš sebrat. Ale když tomu dítěti prostě v hlavě zatím nedocvaklo, že takový ten divný pocit tam dole znamená, že za chvíli budou mokré kalhoty, tak se můžeš stavět na hlavu, můžeš nechat dítě nahé nebo chodit v počůraných nebo pokaděných kalhotách. Ty kalhoty budeš měnit třeba 10× denně a tomu dítěti je to úplně jedno, že je mokré.
Třeba s nejstarší jsem byla asi 2 měsíce před 3. narozeninami na hřišti. Schválně jsem jí dala tepláky, i když bylo horké léto, aby jí byla nepříjemná ta mokrá látka na celých nohách. Co 15 minut jsem ji brala z pískoviště na trávu vedle hřiště, podržela jsem ji, aby se vyčůrala. A nic. A za 5 minut v tom pískovišti stála, načůráno v celých teplácích a v botách. A nevadilo jí to. Odplenkovala se sama asi 14 dní po 3. narozeninách.
Druhorozená se odplenkovala asi týden před 3. narozeninami (třetí ve 2,5 letech). O 3 měsíce dřív (byl květen) jsem ji vzala do botanické zahrady bez plen. Měla jsem s sebou asi desatery kalhotky. Za několik hodin měla všechny kalhotky počůrané/pokaděné. Když jsem ji podržela nad trávou nebo ji vzala na WC, tak nic. A pak za chviličku koukám, jak běží s dalšími dětmi a najednou má mokré nohy. Nepoznala to ani pár s předem. Tak jsem to nechala být a zkusila to znovu za pár týdnů. Takto několikrát. A jednoho dne zase stejný scénář. Druhý den ráno se dcera probudila, já jí chtěla vyměnit plenu a ona řekla, že chce kalhotky. A od té doby se nepočůrala ani ve spánku (s výjimkou nemocí a úrazů).
Prostě jí to v hlavě docvaklo. Někdo má štěstí, že to dětem docvakne dřív. I jedna moje kamarádka - první syn se jí odplenkoval bez problémů před 2. narozeninami. Ale druhému to prostě ne a ne docvaknout. Takže doma pořád řešili počůranou podlahu apod. Maminka zoufalá. nic nepomáhalo. A před třetími narozeninami cvak a byl bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP Jo a nejmladší to s čůráním docvaklo krátce po 3. narozeninách. S kakáním o myslím 2 - 3 týdny později. A pak už bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 Tak tady to ale dítěti evidentně docvaklo, když ve školce je bez plen a zvládá to
Je to jen o rodičovské pohodlnosti doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KáťaKašpi pokus o vtip.
Ačkoli obsah plen některých dětí by se dal jednoduše přelít, když už mají takovou tu „žárovku“ pod koleny.
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše: Více
Jasně, s tím naprosto souhlasím. Ale Dandatko psala o mých dětech. Aspoň jsem to tak pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit