3 měsíce a stále pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2.5.18 08:54

Tak ja uz opravdu nevim, od rana zase jen rveme. Nevydrzela jsem to, zavrela jsem se do koupelny, brecela a jen cekala az prestane. Po 10minutach prestal a usnul. Cetla jsem zde diskuze o vyrvani a spoustu maminek pise, ze nikdy nenechaly sve ditko vybrecet, ale me prijde, ze v situaci kdy rve v podstate porad to snad ani nelze. Citim se ted hrozne, nevim jak to ostatni matky delaji…nebo pisou, ze by je nikdy nenechaly vyrvat a pritom maji hodna miminka a namaji ani tuseni jake to je kdyz vas poklad rve porad :nevim:
On me nenecha vyndat ani to prso aniz by nerval, vzdy ho polozim na gauc, musim si dat kloboucek, je to otazka asi 10vtetin, behem te chvile se rozerve jak tur a to po kazde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
2.5.18 15:12

@Matysek2018 znam, neboj. Ano, v podstste sem nechavala rvat - ja si totiz za revu cistila zuby (odpoledne), snidala (odpoledne) apod. Kdyz vydrzel si chvili hrat, tak sem tady malem tancila. Nic si z toho nedelej. Kolikrat je lepsi, kdyz uz citis, ze je toho moc, je proste nechat a na par minut odejit do jineho pokoje (ja to obcas musela udelat, jinak bych mu snad ublizila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
2.5.18 15:17

@Matysek2018 není to reflux? dle popisu…dá se to léčit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.18 16:49

Reflux ma, byli jsme na sonu, ale doktor rikal, ze to neni nic zavazneho, pry to ma skoro kazde dite. Mame tedy jen postylku ve sklonu 45stupnu, ale to je vse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
2.5.18 19:44

Myslím, že se jedná určitě o koliku. Man

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.18 19:46

@LindaPraha jsem tak rada, ze nejsem sama :) hned je mi o neco lepe :hug: a muzu se jeste zeptat kdy se to u vas zacalo lepsit? Vim, ze je to vsude jine, ale treba 4mesice by znely fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
2.5.18 21:41

@Matysek2018 naopak. když dáte dítě do postýlky, kde se mu nic nestane a odejdete pryč protože už je toho na vás moc, to je to nejlepší co můžete udělat. Přece nechcete čelit návalu emocí s dítětem v náručí. A vůbec si to nevyčítejte, to dítě si to pamatovat nebude :hug: :hug:
Ono to ubrečené dítě dá vážně zabrat. Vím to sama jaké je to psychické vypětí, když člověk čeká že zase bude plakat ať se děje cokoliv. :hug:
U nás se to zlomilo v půl roce. to jsem se poprvé vyspala, a od té doby je to lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.5.18 09:09

@Matysek2018 Jedna věc je nechat vybrečet dítě, u kterého víš, co chce, je to nějaká specifická potřeba, kterou si dítě v daném věku samo neumí naplnit (třeba nechce usínat samo, je mu horko, zima, má hlad, je v mokru apod.) a je to v nějaké konkrétní situaci a ne v průběhu celého dne. A druhá věc je „nechat vybrečet“ dítě, které brečí prakticky pořád a ať se snažíš, jak chceš, není v tvých silách tomu úplně zabránit. V tom případě nejsou výčitky na místě, jsi jen člověk, taky máš svoje potřeby a nechat se náročným dítětem úplně vysát není ani v jeho vlastním zájmu. Jemu nepomůže mít z matky nervózní, ploužící se trosku jen proto, aby neměla výčitky, že ho nechala vybrečet. Když cítíš, že už na tebe jde vztek, beznaděj, vyčerpání, tak ho ulož do postýlky s klidným vysvětlením, že ho máš ráda, ale že si potřebuješ odpočinout a jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
3.5.18 10:59

@Matysek2018 ja ti nebudu psat, kdy se to zlomilo, on byl fakt desnej velmi dlouho. Naopak aspon do 5m spal v noci, od 5m zacly zuby a peklo nastalo i v noci - bezne jsem vstavala 15-20×/noc (delala jsem si carky), doktorka rikala, dat Nurofen, kdyz uz to bude desny, tak 2-3 dny mu pomoct takto. Takze s Nurofenem sem vstavala „jen 8ד. Noci byly desny do 2 let, kdy zuby komplet. Pres den byl v pohode po roce :) Ale jak rikam, moje dite bylo extrem, na tohi nikdo nema. Co ja probrecela noci i dni vycerpanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
3.5.18 17:43
@LindaPraha píše:
@kacaba379 a to si vezmi, ze sem sla do druhyho 8o
No koukám, mě to právě „rozesmálo“, že máš druhé a v té první diskusi jsi psala, že do druhého nejdeš. Já jsem tam zase psala, že bych chtěla třetí…ale nechci, už bych to asi nedala :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
6.5.18 07:40

@Matysek2018

U nás to samé :roll: máme tříměsíčního chlapečka a ječí už od porodnice. Prvni měsíc a půl jsem probrecela s ním, ale pak mi dal známý super knížku, jmenuje se Nejšťastnější miminko v okolí a popisuje chybějící čtvrtý trimestr, koliky a co s tím. Hodně mi to pomohlo pochopit, proč pláče, a hlavně mě to naučilo, jak ho utišit. Záchvaty pláče tedy má pořád, ale už vím, co s tím a je to asi o milion procent lepší - kdybyste chtěla, napište mi zprávu, zkusím to přetlumočit a nechci tu psát román :lol:

Přeji pevné nervy, cítím s vámi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.5.18 10:34
@Matysek2018 píše:
Tak ja uz opravdu nevim, od rana zase jen rveme. Nevydrzela jsem to, zavrela jsem se do koupelny, brecela a jen cekala az prestane. Po 10minutach prestal a usnul. Cetla jsem zde diskuze o vyrvani a spoustu maminek pise, ze nikdy nenechaly sve ditko vybrecet, ale me prijde, ze v situaci kdy rve v podstate porad to snad ani nelze. Citim se ted hrozne, nevim jak to ostatni matky delaji…nebo pisou, ze by je nikdy nenechaly vyrvat a pritom maji hodna miminka a namaji ani tuseni jake to je kdyz vas poklad rve porad :nevim:
On me nenecha vyndat ani to prso aniz by nerval, vzdy ho polozim na gauc, musim si dat kloboucek, je to otazka asi 10vtetin, behem te chvile se rozerve jak tur a to po kazde…

Ja už jsem také ve fázi, ze ho nechávám řvát, mrzí me to ale už bych mu snad zakroutila krkem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.18 10:46

@Bídžej budu moc rada za kazdou radu, jak na ne, jinak se asi picnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
6.5.18 13:24

@Matysek2018 poslala jsem vám to do zprávy, je to dlouhé, tak se obrňte :lol:

• načítám...