Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám takovej malej problémek, malému jsou 3 a půl měsíce, a začal být před 3-mi dny úplně jiný, najednou začal brečet když jsem ho začala dávat spát, položila jsem ho do postýlky, a najednou byl řev, přes den i večer po koupání, jen v noci usnul bez problémů, nejdřív jsem si myslela že to je hlady, ale jelikož to dělá i po večerním koupání kdy vykoupem a nabaštíme se a jdem hnedka do postýlky tak nevím, bolení to nebude to nás netrápilo nikdy, nejhorší je že dneska už si ani nevystačí sám hrát v postýlce nebo v lehačce, vždycky si hral chvíli-něco jsem udělala a pak jsem si s ním hrála já a ted nevydrží ani sám si hrát, musím ho mít na rameni tam je spokojený, v náručí taky ne. teplotku nemá, a na zoubky to nevypada. nejhorší je že příjde babička a na tu se směje, příjde mi že mu jsem šumák a že jsem ho přestala bavit, nevím vůbec co s ním jsem z toho zoufalá, byl hrozně hodnej a najednou se takhle změnil. poraďte nemáte někdo zkušenost? ![]()
Nebuď zoufalá
, jak psala @mikitaa takových změn a obratů ještě bude…
spousta holek takovou změnu svádí na očkování, ale náš byl očkovanej až ve 4M a taky si tím prošel…
podle mě je to tim, že si prostě začíná víc uvědomovat věci kolem sebe a začíná na ně reagovat, to je celé kino ![]()
Mne tohle taky zacal delat nedavno…ale ja jsem po par takovych placich pochopila, ze je to z unavy, je pretazenej a nemuze zabrat, musim ho vetsinou uhoupat ke spanku v naruci, obcas pomuze jen dat dudlik, hladit po rucicce a klidne na nej mluvit…predtim usinal uplne bez problemu sam..tak to treba bude u vas to same
Jeee nase taky, uz jim nestaci bejt v postylce!!! Naruc nesnasi, jen na rameni, CHCE VIDET
Hraci postylka je naprd, okoukany hracky a nemuze se tam moc pohybovat. Spat potrebuje mnohem min (a ano i u nas to bylo ze dne na den a dava to najevo jekotem hysterickym). Po jidle na deku, chce se vyblbnout, trenovat otaceni, zkouset plazeni za hrackama… Radsi se pobleje, nez by byla v klidu. Lehatko neprichazi v uvahu, nuda! Deku stehuj, at kouka ma ruzny mista, a nam po jidle vydrzi 2,5h nespat a pak spi tak 1h maximalne. Nekdy vubec. Ty hysteraky jsou u nas z toho, ze ji nutim spat, kdyz ona jeste neni dost unavena (a to zuva a mne si oci a dudla jak zbesila, ale proste mozek spat jeste nechce). Nenutim, soupnu na deku, oblozim hrackama. Ponosim na rameni, cumime do zrcadla, ukazuju jak se micha mliko, vari kafe, vsechno okecavam a dite je happy. Jak ukazu okoukany chrastitko, je hysterak ![]()
Jo a taky mi prijde, ze ji obcas seru jen na ni kouknu a na babicku se smeje… Furt to samy, jsme okoukany, potrebuje spoustu novejch veci, nasavat informace. Jo nekdo tu psal, ze spatny usinani muze byt z mnoha vjemu, to jo, ale to co popisujes je totez co u nas a fakt to bylo tim, ze ze dne na den se ji tezce zvedly naroky na to, co chce. Zkus tezsi veci, jestli davas pit vodu, tak at si drzi sam lahvicku, nebo dudlik do ruky a at se strefuje a bourlive chvalit, atd, klidne poridit narocnejsi hracku treba pro pulrocni dite. U nas jen blbina s lahvickou nebo dudlikem zachranila spoustu cas a mych nervu, kraaasne se tim zabavila ![]()