3 týdny po operaci ploténky - budu zase chodit?

1313
15.1.11 21:38

3 týdny po operaci ploténky-budu zase chodit???

Ahoj holky, nepřeju to nikomu, ale nemáte někdo zkušenost s operací ploténky?
27.12. jsem přestala cítít nohy a 28.12. mě operovali vyhřezlou ploténku mezi obratli L5-L4, která mi tlačila na nervy až k L3. Jsem tedy skoro 3 týdny po operaci, ale pořád nemůžu chodit a od pasu dolů cítím silné mravenčení. Sice cítím trochu zlepšení, už se sama obléknu, umeju, postavím, sednu, ale neudžím se stát bez držení a chodím s rámem, o berlích se ještě bojím. Pořád mám katetr, ale naštěstí už dokážu 5 dní chodit na velkou sama…
Mám 3 měsíčního syna a mám strach, že už nebudu jako dřív a nebudu se moct o něj sama postarat…
Neznáte někoho, kdo měl stejnou nebo podobnou operaci a jak na tom je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
15.1.11 21:42
barique píše:
Ahoj holky, nepřeju to nikomu, ale nemáte někdo zkušenost s operací ploténky?
27.12. jsem přestala cítít nohy a 28.12. mě operovali vyhřezlou ploténku mezi obratli L5-L4, která mi tlačila na nervy až k L3. Jsem tedy skoro 3 týdny po operaci, ale pořád nemůžu chodit a od pasu dolů cítím silné mravenčení. Sice cítím trochu zlepšení, už se sama obléknu, umeju, postavím, sednu, ale neudžím se stát bez držení a chodím s rámem, o berlích se ještě bojím. Pořád mám katetr, ale naštěstí už dokážu 5 dní chodit na velkou sama…
Mám 3 měsíčního syna a mám strach, že už nebudu jako dřív a nebudu se moct o něj sama postarat…
Neznáte někoho, kdo měl stejnou nebo podobnou operaci a jak na tom je?

to víš že budeš.Chce to delší odpočinek a zase budeš běhat :wink: .Znám dva případy,léčení tak 6 týdnu a vše o.k :hug:.Poslední před rokem a stačili 4 týdny.
Já měla prasklou pánev a taky sem doma brečela že už chodit nebudu a dr říkal že budu kulhat nebo se batolit a po 4 měsících sem se musela naučit znovu chodit a ted ani nevim že sem někdy takovej uraz měla.
Neboj chce to čas a hlavně odpočívej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.1.11 21:44

Každý je po operaci páteře jiný,každá operace dopadne jinak.Manžel ležel na neurochir. a co tam chodili lékaři k pac. před operací ploténky,tak říkali,že výsledek operace je 80 %.Ale neboj,vše je ještě hrozně čerstvé,nedají se dělat žádné závěry.Hlavně co na to říkají lékaři-jsou s výsledky operace spokojený?Jsi ještě v nemocnici?Navrhovali rehabilitační léčbu za hospitalizace?
Nejde paušalizovat,někdo se hojí déle,záleží i na otoku okolních tkání,ty potom tlačí kam nemají…ale neboj,nepropadej panice.I když chápu,že lehké to není,myšlenky jsou různé-ale je to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
15.1.11 21:46

ahoj, neměj strach, určitě budeš fungovat zase jako dřív. Můj kamarád měl stejnou operaci. V nemocnici skončil tak, že jednoho dne mu prostě vypověděly nohy a měl šílené bolesti. O vyhřezlých plotýnkách věděl, ale nechtěl na operaci dokud to bylo jakž takž dobrý…pak mu nic jinýho nezbylo, skončil rovnou v nemocnici. Byla jsem za ním několikrát a mluvil o stejných potížích jako Ty - mravenčení, nemohl chodit a byl ve všem pomalejší, nemotornější…netuším, jak dlouho to trvalo (asi to taky záleží na okolnostech operace a na tom, jak se kdo zotavuje), ale dnes je jako rybička, lyžuje, jezdí na kole a vše je úplně v pohodě :palec:
Přeji brzké uzdravení a co nejmíň bolesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
15.1.11 21:51

Holky dík…já chci domů, co nejdřív kvůli malýmu. Byla jsem 14 dní v nemocnici, teď jsem od pondělí v rehabilitační nemocnici a už vidím rozdíly.
Připadám si jak mimino, učím se chodit, naštěstí už nemám plínku…ještě pořád nedokážu pohnout pravou nohou v kotníku a prstama, levou jo, ale tak divně do strany…
Doktoři mi nechtějí nic slibovat, navíc páteř je prý 6-10 týdnů po operaci v šoku…ale taky mi řekli, že si na wc nedojdu a už 4 dny chodím na velkou sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
15.1.11 21:53

Taky bych jednou chtěla další mimčo, teď bych to ani necítila, kdyby jsme na to s manžou vlítli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.1.11 22:10
barique píše:
Taky bych jednou chtěla další mimčo, teď bych to ani necítila, kdyby jsme na to s manžou vlítli :zed:

Neboj,mimčo určitě bude…za čas…známá je v dětství po operaci páteře,strašili jí…a děti má dvě,císařem.Ale není důležitý,že potom radši císař,ale hlavně zdravé dítko a oželí se i spont.porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.1.11 22:14
barique píše:
Holky dík…já chci domů, co nejdřív kvůli malýmu. Byla jsem 14 dní v nemocnici, teď jsem od pondělí v rehabilitační nemocnici a už vidím rozdíly.
Připadám si jak mimino, učím se chodit, naštěstí už nemám plínku…ještě pořád nedokážu pohnout pravou nohou v kotníku a prstama, levou jo, ale tak divně do strany…
Doktoři mi nechtějí nic slibovat, navíc páteř je prý 6-10 týdnů po operaci v šoku…ale taky mi řekli, že si na wc nedojdu a už 4 dny chodím na velkou sama…

Domů nepospíchej / i když chápu,že kvůli malému je to hrozný /,na rehabilitaci tě moc a moc pomůžou,mnohem víc,než kdyby ses lopotila doma sama a někdo tě vozil na rehabilitace.
Za týden v nemocnici na rehabilitaci uděláš takový pokrok,jako doma za měsíc.Takže jde i o to,že budeš dřív zdravá.Nic neuspěchej.
A to plotýnka najednou tak sama vyjela?Asi ten nález před operací nebyl nic moc,když ještě nyní nohy úplně necítíš.
Nervy / tj. i mícha / mají úžasnou schopnost regenerace,jen to trvá déle.To vysvětlovali manželovi po operaci hlavy-kůže se hojí mnohem rychleji než nervový systém,chce to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
16.1.11 20:45

Lasičko dík, mně ty záda bolely před 2 roky pár dní, pak v těhu pár dní a po porodu…mám strach, že nebudu jako před tím, vím, že mi nikdo nic neslíbí, ale myslíš, že mám šanci, že budu chodit jako před tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenasek235
7.9.11 08:05

operace ploténky a porod

dobrý den měla bych dotaz v roce 2006 mi operovali po úrazu ploténku L5/S1 v roce 2008 semi narodil syn vaginálně všichni doktoři mě ujištovali že můžu rodit normálně a po porodu opět zhoršení a 2009 druhá operace necítila jsem nohu tad jsem otěhotněla zase a bojím se porodu myslíte že si můžu říct o císař nebo to je velký problém vím že všechny mé známé co s tímto mají problémy ale nebyli na operaci rodily všechny císařem.Jsem asi měla štěstí na doktory co to schvalovali

• Citovat
  • Upravit
viktorie32
21.12.11 15:42

po operaci plotynky

Ahoj,ja jsem po operaci 3 tyden a kousek.Zlepseni velke,ale jsem hrozne zeslabla:(.Me by spis zajimalo kdy uz muzu sedet.Z toho lezeni me uz silne hrabe :roll:

• Citovat
  • Upravit
13141
21.12.11 16:43
lenasek235 píše:
dobrý den měla bych dotaz v roce 2006 mi operovali po úrazu ploténku L5/S1 v roce 2008 semi narodil syn vaginálně všichni doktoři mě ujištovali že můžu rodit normálně a po porodu opět zhoršení a 2009 druhá operace necítila jsem nohu tad jsem otěhotněla zase a bojím se porodu myslíte že si můžu říct o císař nebo to je velký problém vím že všechny mé známé co s tímto mají problémy ale nebyli na operaci rodily všechny císařem.Jsem asi měla štěstí na doktory co to schvalovali

Určitě bych to zkusila a nenechala se odbýt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana kom
3.1.12 02:01

neboj!

Určitě bude vše ok, neboj! Trpělivost! Prcek teď musí počkat, chceš s ním přece řádit celý život, ne? Já sama jsem 5 let po operaci L5/S1 - měla jsem podobně pekelné následky, trvalo to, ale vydrž! Minimálně 6 až 8 týdnů se hojí rána, tj.než všechno oplaskne a budeš moci naplno rehabilitovat. Poraď se o vhodnosti užívání Wobenzymu, urychluje hojení. Rehabilitační klinika je ideální, dají tě dohromady nejrychlejší možnou cestou a HLAVNĚ! tě naučí, jak se chovat k zádům do budoucna, aby se ti už nic podobného nestalo. Nauč se nějaký smysluplnný stabilizační rehabilitační program ( např.Smíšek nebo Brunkov…) a ten si zařaď do denních rituálů k čištění zubů, česání, malování…DOŽIVOTNĚ! Že není čas na cvičení řekne jen trouba. Já byla do půlroku po operaci zcela ok, zůstala mi jen bezvýznamná snížená citlivost části jednoho chodidla. Mám tři děti, sportujem - kolo, lyže, tenis, vše ok! Drž se!!!!

• Citovat
  • Upravit
jana kom
3.1.12 02:04
…pro barique.....
jana kom píše:
Určitě bude vše ok, neboj! Trpělivost! Prcek teď musí počkat, chceš s ním přece řádit celý život, ne? Já sama jsem 5 let po operaci L5/S1 - měla jsem podobně pekelné následky, trvalo to, ale vydrž! Minimálně 6 až 8 týdnů se hojí rána, tj.než všechno oplaskne a budeš moci naplno rehabilitovat. Poraď se o vhodnosti užívání Wobenzymu, urychluje hojení. Rehabilitační klinika je ideální, dají tě dohromady nejrychlejší možnou cestou a HLAVNĚ! tě naučí, jak se chovat k zádům do budoucna, aby se ti už nic podobného nestalo. Nauč se nějaký smysluplnný stabilizační rehabilitační program ( např.Smíšek nebo Brunkov…) a ten si zařaď do denních rituálů k čištění zubů, česání, malování…DOŽIVOTNĚ! Že není čas na cvičení řekne jen trouba. Já byla do půlroku po operaci zcela ok, zůstala mi jen bezvýznamná snížená citlivost části jednoho chodidla. Mám tři děti, sportujem - kolo, lyže, tenis, vše ok! Drž se!!!!
  • Citovat
  • Upravit
jana kom
3.1.12 02:13
omites píše:
lenasek235 píše:
Určitě bych to zkusila a nenechala se odbýt ;)

Jasně, taky bych se bála, konzultuj to s neurochirurgy, co tě operovali. Jestli máš už druhou operaci na stejném místě, nemusí to tam být už dostatečně stabilní…mě vyhřezla při druhém porodu a po třetím jsem šla na operaci!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex