Kopie 34. týden těhotenství

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1731
15.8.13 14:07

@MarieOVMUC no jo, ty uz aspon vis do ceho jdes :-D

• načítám...
4872
15.8.13 14:08

@Mysii Vůbec to není hloupá otázka :), já bych se poprvé ptala úplně stejně. Když mi praskla ta voda, volala jsem hned na porodní sál - je dobré si číslo zavčas uložit do mobilu, pak ho nenajdeš tak rychle, jako teď, ještě v relativním klidu. Prostě jsem jim řekla, že jsem prvorodička a že si myslím, že mi asi právě praskla voda, že samozřejmě nevím, zda je to voda, ale že ze mě něco opakovaně teče a má to takovou a makovou barvu - dost důležité sdělit barvu vody. No a paní mi odpověděla, že je to v pořádku, že se mám v klidu nachystat a vyrazit. Stalo se to kolem 22.30, těsně před půlnocí jsem byla v porodnici, za hodinu už jsem byla přijatá na porodním boxu s tím, že do rána to snad bude no a v 3.15 bylo po všem, takže na prvorodičku docela fofr, žádný epidurál a nic :), a to ještě přirozeně porod koncem pánevním. Mám na to hezké vzpomínky, i když bolí to, jasně, tak doufám, že si tentokrát vše nepříjemné nevyberu… Tu vodu poznáš, mně teda problesklo hlavou, zda jsem tak nemožná, že jsem se stihla počůrat - chtělo se mi, šla jsem na wc a po sundání pyžama prásk :mrgreen: a dost mokro na zemi, no ale jelikož jsem se vrátila do ložnice a znovu, tak mi to došlo, že to asi bude jinak :). Voda odtíká vlastně až do porodu, opakovaně a postupně, ne vše najednou, takže to určitě nezaměníš :). Ale i bych ti přála, aby to začalo tou vodou, protože si myslím, že je to nejrychlejší cesta k vytouženému narozenému děťátku :).

• načítám...
1731
15.8.13 14:08

Holky, dnes jsem byla poprve na monitoru a chtela jsem se zeptat, kdyz jste byli poprve i vy, delali vam pak i ultrazvuk jeste?

• načítám...
1731
15.8.13 14:11

@Marciandy moc dekuju za popsani…;-) Uz jsem nedockava :-D

• načítám...
4872
15.8.13 14:12

Myslím si, že je naopak nevýhoda, že člověk ví, do čeho jde, kór když je první porod nějaký komplikovaný, vždyť kolikrát se ženská hned nechá slyšet, že už v životě a dodrží to. Já naštěstí hned po porodu, během šití, prohlásila, že tak hrozný to nebylo :). No protože to trvalo docela krátce, kdybych v těch kontrakcích po 1-3min měla být celý den, nevím, nevím, to asi budu mluvit úplně jinak :D. Důležité je nebát se, těšit se a zachovat klid :), fakt to pomáhá, mysli na svého drobečka a na to, že bolest věčně nepotrvá a musí skončit :), přeju, ať to jde jak po másle a rychle je po všem!!!

• načítám...
1731
15.8.13 14:16

@Marciandy asi mas pravdu ;-) Ja se na porod tesim, prijde mi ze se to ted tahne a jsem ze vseho otravena

• načítám...
4872
15.8.13 14:18

@Mysii Nevím, jaký je správný postup, já jdu poprvé na monitor za týden, v případě prvního těhotenství, jsem už byla převelená do porodnice a uzv mi dělali, protože malá byla tím KP - chtěli mít co nejčerstvější odhad váhy miminka, taky jsem měla hodně málo plodovky - to ovšem nechápu, protože tekla opravdu hodně :lol: a špatný počet cév v pupeční šňůře, ale možná se ten uzv dělá všem, to ti musí říct někdo další, kdo má normální průběh těhotenství.

• načítám...
4872
15.8.13 14:23

@Mysii Pokud se těšíš, tak máš vyhráno :potlesk: Znám i holku, která se rozhodla nemít děti, protože má panickou hrůzu z porodu a té bolesti. Dle mě nesmyslné, ale už jí bylo 40, takže to rozhodnutí asi vzala vážně :(. A myslím si, že i když je ten porod sebehorší, časem ty vzpomínky vymizí nebo už nejsou tak živé. Já o svém porodu dokázala vést hodinové monology, jak a co bylo, dnes už povídání tak na dvě minutky :)

• načítám...
anna187
15.8.13 14:51

Tak já když jsem šla poprvé na monitor, tak pak jsem hned šla na ultrazvuk a tam mi sdělili, že malá je koncem pánevním (do té doby jsem to nevěděla) a že má zaklíněnou nožičku, tak musím okamžitě na císaře. Byla jsem totiž v 38týdnu. Takže za 4dny jsem měla nástup - no aspon jsem se nemusela dlouho dopředu bát. Po císaři jsem taky prohlásila, že TOTO už nikdy zažít nechci (byla jsem jen v lokální anestezii), ale přešlo mě to, jak bolest odezněla, i když to trvalo dost dlouho.
Ted mě možná čeká znovu císař a jestli jo, tak si myslím, že je to jen horší, protože UŽ VÍM CO MĚ ČEKÁ…a jaká to bude zase bolest. V případě přirozeného porodu budu jako prvorodička, takže to mi asi vadí mín.
S tou plodovou vodou - se mnou byla na pokoji těhulka a přímo jak šla z wc, tak ji praskla voda a byl to mazec -takový proud, že i mě bylo jasné o co jde :D :D :D

• Upravit
4872
15.8.13 15:10
@anna187 píše:
Tak já když jsem šla poprvé na monitor, tak pak jsem hned šla na ultrazvuk a tam mi sdělili, že malá je koncem pánevním (do té doby jsem to nevěděla) a že má zaklíněnou nožičku, tak musím okamžitě na císaře. Byla jsem totiž v 38týdnu. Takže za 4dny jsem měla nástup - no aspon jsem se nemusela dlouho dopředu bát. Po císaři jsem taky prohlásila, že TOTO už nikdy zažít nechci (byla jsem jen v lokální anestezii), ale přešlo mě to, jak bolest odezněla, i když to trvalo dost dlouho.
Ted mě možná čeká znovu císař a jestli jo, tak si myslím, že je to jen horší, protože UŽ VÍM CO MĚ ČEKÁ…a jaká to bude zase bolest. V případě přirozeného porodu budu jako prvorodička, takže to mi asi vadí mín.
S tou plodovou vodou - se mnou byla na pokoji těhulka a přímo jak šla z wc, tak ji praskla voda a byl to mazec -takový proud, že i mě bylo jasné o co jde :D :D :D

Strašně ti přeju, aby se malá ještě otočila… Možný to je, jedna paní mi vykládala, že se malá otočila dva dny před porodem - to mě šokovalo, myslela jsem si, že pro nedostatek místa už se mimi tak přetáčet nemůže. Já když před třemi lety rodila KP (překvapení cca kolem 30.tt na uzv se nekonalo, neboť jsem cítila kopance nožkama dole a ne do žeber), ani pokus o obrat plodu pro nedostatek vody nebyl možný - to ti tentokrát taky nenavrhli? Taky mi tenkrát říkali, že samo miminko nejlépe ví, proč je tak otočené, že to může být třeba díky krátké šňůře. Každopádně dej určitě vědět, jak to dopadlo. Já císaře neznám, ale je mi jasné, že hojení musí být opravdu zdlouhavé a nepříjemné. Tak se drž a samozřejmě bych ti přála, aby ses mu vyhnula!!! Porod KP přirozeně jde, jsem jeho úkazem :lol:, ale musím se přiznat, že kdybych se dříve dočetla o možných rizicích apod., nevím, zda bych se k tomuto nechala přemluvit a pokusila se porodit normálně. Ale moje kamarádka rodila přirozeně dvojčátka a když bylo jedno venku, druhé se tam začlo pěkně točit a pak lezlo ven zadečkem. A zvládla to na 1*, zkus se třeba zeptat na možnosti přirozeného porodu a uvidíš, třeba ti to vymluví jako mně tenkrát císaře, že pro to nejsou podmínky.

• načítám...
anna187
15.8.13 20:23

Marciandy: no mě tenkrát otočení nenavrhl doktor, protože mi tvrdil, že je čas se otočit a navíc pohmatem se mu nic divného nezdálo. Navíc ani nějak neřešil, že mám jet na ultr.do porodnice, takže mi to zjistili až ve 38tt, že je KP-takže hned císař.
Já se cítila tak nějak ochuzená, že nevím, jaké to je „rodit“ale pak jsem si řekla, že všechno dopadne tak jak má a všechno má svůj důvod. A tak to beru i ted.
Ale na sále mi přímo u císaře říkala sestra: budte ráda, že rodíte císařem, máte to rychle za sebou…co by jiné maminky za to daly…No ale všechno má PRO A PROTI. Já byla na pokoji s maminkou, která už druhý den lítala po pokoji a já chodila ještě hodně dlouho v předklonu a vylézt na postel byl nadlidský úkol…
No ale KP bych rodit opravdu měla strach, to tě obdivuju… ;) ;)

• Upravit
4872
15.8.13 20:40

Anno187:Přesně tak, vše má svůj důvod a jen mimísek ví, proč je nachystán zadečkem. Jsi opravdu dle mě úkaz, neznám nikoho, kdo by obě své děti měl zadečkem, třeba je to tak ve tvém těle nastaveno a prostě to jinak nejde, já nevím, tvar a směr dělohy apod. Důležité je, že se miminku u tebe líbí a že se mu daří dobře!!! Já bych i porod KP doporučila, ale vím, že to tak hladce vždy probíhat nemusí. Tak se drž a neboj, vše dobře dopadne, ať už si prožiješ cokoli, samozřejmě ti přeju, ať jsou ty prožitky co nejkrásnější a co nejvíc příjemné :mavam:

• načítám...
anna187
15.8.13 21:15

No já jsem taky zvědavá, jestli opravdu budu ten „úkaz“ :D :lol: Ono to možná všechno souvisí s tím, že jsem 2× potratila a na malou jsme čekali celé 3roky, kdy už nám doktoři řekli, že mít zdravé dítě přirozenou cestou mít nebudeme a posílali mě na umělé. Našli mě nějakou odchylku v chromozomech, takže ono je to pro mě všechno tak nějak ZÁZRAK, ale nakonec to čekání stálo za to, a vím, že mělo smysl, protože naše malá je opravdu zlatá :srdce:. A to, že se nám podaří druhé, jsme ani nečekali po tom všem a vůbec né, že to půjde tak rychle ;)
Taky ti přeju at vše proběhne hladce a co nejrychleji a i všem ostatním, co budou zachvíli rodit. Hlavně zdravé miminko :srdce: :srdce: :srdce:

• Upravit
4872
15.8.13 21:21

To je jak z románu z červené knihovny :) Tak to gratuluju o to víc a rovnou k oběma dětem :potlesk:. Všechno dobře dopadne, uvidíš :palec: Já si potrat vůbec nedokážu představit, i když vím, že se to týká tolika lidí… Drž se a hlavně to všechno vydrž a zvládni, na konci toho všeho tě čeká jen samá krása, však to sama víš :* Bude zase dobře a přesně tak, hlavně, ať jsou miminka nás všech zdravá :srdce:

• načítám...
4872
21.8.13 12:36

Ahoj, dlouho sem nikdo nenapsal tak doufám, že zatím žádný porod a že se stále držíte :)!!! Nějaké novinky? U mě se k šíleným bolestem zad přidalo i bolestivé tvrdnutí břicha, doposud mi tvrdlo bezbolestně. Zítra mám první monitor, tak jsem zvědavá. Připadám si jak prvorodička, protože tyto stavy vůbec neznám a absolutně netuším, zda to má nějakou souvislost s blížícím se porodem. Tak se všechny opatrujte a držím pěsti :hug:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100