Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslim, ze te zbytecne stresuji. Myslim, ze si jen chteji prekontrolovat, jestli nalez nepokrocuje. Ja byla na spicku prstu cele tehotenstvi, pak nekdo od 36.tydne jsem se zacala otevirat, v den porodu jsem byla na 2,5prstu - rodila jsem v terminu.
U prvni dcery jsem byla uzavrena a pak jsem ve 34+2 zacala rodit.
Nicmene v tomto tydnu uz se ani porod nezastavuje, miminko ma dovyvinute plice, takze i kdyby se ti rozjel porod, tak uz s tim pravdepodobne nikdo nic delat nebude. Spis by se v tobe nemeli hrabat, to uz se dneska moc nepraktikuje podle modernich pristupu… jako jsou zenske, co jsou na dva tri prsty mesic pred terminem a jeste prenasi
@LadyTommy nejspíš jo, hlavně ze malej bude oki a v pořádku
už se na nej moc těšíme, ale jenom přece by mohl zůstat v brise aspon do 15-18 prosince ![]()
@Martiinka na špičku prstu jsi byla otevřena z toho důvodu že jsi uz jednou rodila ???? taky jsem na špičku prstu a to ve 24 tt ???????? spíš me zarazil že 13.2 byl cipek tuhy a v sobotu na pohotovosti polotuhy ????????????
@Marketa 93 ahoj, u prvního jsem byla Otevřena na špičku od 20tt, rodila jsem nakonec akutní sekci ve 37+2, byla jsem na 2 prsty, už se to chystalo.. Jak dlouhý je čípek? Držím pěsti..
@Marketa 93 to je u každeho z jineho důvodu, známá byla otevřena od 30 tydne a rodila 2 dny před termínem
Já sem teďka 38+1tt a sem zavřená snad na milion západu a čipek se mi. nezkracuje ani neměkkne ![]()
@lentilka248 Ahoj, 16.1 byl cipek 38mm pak jsem byla 26.1 na uz ve 20 tt ( ja byla ve 20+0 dle ms a 20+4 dle uz a to byl cipek 40mm
A ted 13.2 cipek 35mm.
A ze sobotni pohotovosti ve zprave je ze vag. cipek zach. sakralne, polotuhy, hrdlo pro spicku prstu, dale uzavreno.
Nic vic mi teda k tomu nerekla ????
@Martiinka každopádně je to u každé jinak, dle infa by snad spicka prstu mela byt po predchozich porodech??? ale kdo vi kde je pravda. Kdybychom byli otevreni na spicku prstu tak to pisou snad hned do zprav??? ja u Nikyho byla zavrena jeste 4 dny pred porodem na zapad??? a zacala jsem se otevirat az v den terminu??? solidnim způsobem???
@Marketa 93 no tak ja přenášet stejně nemůžou takže když do 28.2 neporodim tak jdu na vyvolavačku..
No to určite by to napsali do zprávy kdy bys byla otevrea na špičku prstu aspoň já to tak měla u samika ✌✌
@Martiinka tak ja vimsi za sebe ze vyvolavacku kazdopadne nepodstupuju. Mam podojem vsecha porodech trochu jinny jiz smer, jak by správne prirozeny porod mel vypadat. Ale kazdopadne kdyz by slose do tuhyho mozna bych to prehodnotila. Z jaleho duvodu te nenechaji prenaset?
No prave ze 13.2 ani zmínka o otevreni na spicku prstu, v sobotu jsem byla na pohotovosti a ted tohle ????. Takze jsem se muselana vže tom pade otevrit behem 5 dnu.
@Marketa 93 Kvůli tomu že jak sem u samika měla cukrovku vysokou že sem si musela píchat inzulin tak i přes to že teďka cukrovku. nemám tak mě hlidaj aby se mi to nevrátilo a proto nesmím přenášet
Proto mi. hrozí to vyvolaní…
Jo to je možny a tak máš klidovej režim ne..?
@Marketa 93 38mm je ok.. Měla jsem celé těhotenství podobnou délku u prvního.. Každopádně utrogestanma a hořčíkem se nic nezkazí ve tvém případě..
@Marketa 93 a jinak ano, říká se že mírně pootevreni od určitého týdne je pro vicerodicky „norma“.. Ale u prvního mi hodně tvrdlo břicho, nález poskočil vždy když jsem déle chodila, takže po procházce Prahou cca 2 hodinové jsem že špičky měla prst volně
U dalších dvou dětí jsem ale brala utrogestan od začátku, cipek byl delší, u druhého 45 u třetího dokonce přes 5cm a u třetího jsem se začala mírně otevírat ve 36tt(taky na špičku), ale ničemu to nevadí..
@lentilka248 hehe mě čeká 3 porod a ještě sem se ani nezačla otvírat ![]()
@Martiinka jo takhle, no ja bych mela jit na zatezovej test na cukrovku 28.2. Nikdo me tam nedostane
nehodlam pit hnusnej blivajz
( pry ted davaji vybrat prichute
) takze si necham udelat test na cukrovku klasicky z krve nez takhle. Nemám zatim nic, a s hyperaktivnim ditetem by neslo mit ani klidovej rezim ![]()