Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lentilka248 38mm jsem měla pred měsícem ted jsem mela 35mm, ja teda budu rodit po 4
nikdy jsme otevřená nebyla takhle brzo
hele dneska jsem zjistila že mi začalo tvrdnout bricho
.. tak nevim nevim
kazdopadne kdyz mam delsi prochazku nebo dyl stojim, tak mam ostre pichlave bolesti v brise, takže to jistí vzdy aulin či algifen ktery mi doporucila gyndarka, ktera v nemocnici dela uz a rizikovou poradnu
a ja ji mam u gyndare na porodny. ????
@Marketa 93 známá tam ba a prej už je to v pohodě ne jak dřív a že se to dá v klidi vypít
jo zak z krve to jde taky na vyžadaní, no tak máš dana ten by to určite určitě s Nikym zvládli ![]()
@Marketa 93 klidový režim se precenuje, aneb klidový režim není myšleno lezení, ale prostě se vyhnout extrémní zátěži, než vědět extratezke věci, nebehat apod..
Test na cukrovku - zátěžový test a test z krve jsou dvě rozdílne věci (jsem lékařka).. Je to neprijemne ale lze to „přežít“
Z mé zkušenosti, prvni dítě tvrdnuti břicha od cca 18tt, druhé už od 15tt, nyní břicho skoro netvrdne, až po velké námaze, syna nosím do 2 patra skoro pořád, zvedám X krát za den, nějak pravidelněji mi tvrdne až teď ke konci, hořčík neberu.. U předchozích těhotenství jsem brala hořčíku 8tbl/den, ale u obou jsem do 30tt chodila do práce, u prvního na fulltime, u druhého na částečný úvazek, nyní jsem doma.. Za mě na to tvrdnuti měl vliv stres větší, než fyzická námaha..
Akorát.. S tím aulinem bych byla v těhotenství opatrná, já jsem s ním opatrná teda i mimo něj, na křeče spíš No-spa nebo hořčík..
@lentilka248 můžu se zeptat jako lekařka se zabíváte čím. zajímala by mě jedna věc ![]()
@lentilka248
Dle gyndařky, pit magnezko, že by to bylo lepší rozhodně ne. Takze v pondělí mam volat co a jak a kdyztak mam hned prijit. Me byl aulin doporucenej mam teda granulovanej.. a nesmi se posledni tri mesice pred porodem, rekla bych spis ze je to ze stresu. Pediatricka nam oznamila dneska ze u syna to vypada na ADHD takze budeme podstupovat dalsi vysetreni.
@Marketa 93 jj, ale u Aulinu bylo už tak 10?let zpět vydáno doporučení, že se nemá používat jako lék první volby a sama jsem v praxi zažila komplikace, o kterých tady raději nebudu psát.. V těhotenství bych rozhodně nebrala..
ADHD mám doma, když víš, jak na něj, tak je to „k žití“…
@lentilka248 fakt jo? Hlavně že v přibalovém letáku je že neni znamo ze by se nemohl uzivat v těhotenství. Je pravda že ja si vezmu aulin jen jednou za 2 max tri mesice kdyz mě chytne migrena. Muzes mi kdyztak popsat jak se zjistilo ze dite ma ADHD me osobne neprijde ze by syn ho mel mit. ![]()