Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
prosím o názory a zkušenosti maminek na téma pc hry.
Manžel nainstaloval synovi (3,5) na pc na chalupě závodní auta. Žeprý verzi pro děti. Syna to samozřejmě baví moc. Nejlépe by tam trávil celý den. Vždy hry končil s ohromným křikem. Teď už si to dokáže sám vypnout a bez křiku. Ovšem za hodinu by je chtěl pustit opět a místo, aby na chalupě byl venku na vzduchu, tak sedí u pc. Necháváme ho tam 30 minut 3× denně jen o víkendech. Mně to přijde moc a manžel v tom nevidí problém. Hlavně chalupu má spojednou s hrama a ne s lítáním venku.
Doma zatím žádné hry nainstalované nemáme, ale s manželem to neustále řešíme
Manžel totiž doma většinou sedí u pc (ne u her, ale u zpráv atd.) takže syn má „vzor“.
Jak jsou na tom vaše děti?
Můj manžel taky hraje pc hry aj…
je to vymejvání mozku… malé bych to nedovolila
Tak náš 3,5letý syn sice nehraje hry, ale zato by pořád seděl na youtube u pohádek, takže ho musím dost krotit, naštěstí chodí do školky, takže nemá tolik času, ale teď byl 14dní nemocnej a pořád to vyžadoval
@xmamka je blbé, že je to na chalupě. Tu by mělo mít dítě spojenou s lítáním venku. Co ty hry nainstalovat doma v bytě, a na chalupě ne ![]()
4leťák „řídí“ imaginární kamion, docela mu to jde - ale jen o víkendech a jen ráno - do doby než vstanu já. On vstává kolem šesté, půl sedmé, já v osm. On si pohraje a já mám klid.
Jakmile vylezu z ložnice, počítač se vypíná.
Náš 4leťák taky hraje má naistalovaný auta z tý pohádky…hraje za odměnu max půl hoďky hoďku ale né každý den…taky kolikrát končí s brekem…ted je nemocnej ale zatim si nevzpoměl že by chtěl hrát hlavně já to neumím pustit ![]()
Náš taky hraje…lego hry…jsou mu 4
Na youtube kouká na videa vlaků a železnic
cca půl hodinka denně???
když vařím, on je v kuchyni a kouká a nebo hraje.
Děkuji za reakce…
syn by chtěl hrát pořád, proto jsem ráda, že to není nainstalované doma. Už tak mě pořád říká, že chce jet na chalupu a kdy už bude víkend a pojede tam s tátou. já jezdit nemusím ![]()
Je to hrozně těžké, když vidí tátu pořád u pc..proti tomuto se snad nedá „bojovat“. Táta nehodlá ustoupit a dítě to prostě nechápe, že je lepší být venku než u pc…ach jo.
Syna 3,5 na pc nepouštím, on o to ani zájem nejeví. Má svůj pc, takový dětský, kde se dá učit slova, písmena, čísla, ale i to ho moc nebaví. Nejraděj lítá venku na zahradě, ani pohádky ho moc neberou, na ty kouká občas ráno.
Mozna, kdybys to nainstalovala i doma, tak by to nebylo tak vzacne a na chalupe by to nevyzadoval tak casto a lital by s nadsenim i venku… ![]()
Takhle je to pro nej vzacne a prave spojene jenom s tou chalupou, coz je podle me kamen urazu… ![]()
Já mám kluky skoro 3 roky a 5 let a na počítáč nechodí. Mladší vůbec, starší maximálně když jsme na návštěvě u našich, tak na chvíli a né pokaždé. Myslím, že na tohle mají ještě čas…
Hraje vyjímečně, jednou za několik týdnů něco na tabetu. Pravidelně bych to nechtěla.
Začít byste měli u táty, ale ten má evidentně závislost, takže už máš doma asi závisláky dva. Hry na chalupě bych vymazala, pc nezapla a vyrazila ven. Když jste na chalupě, tak co dělá manžel?
Syn od roku zvládal dětske hry na tabletu. Po roce hraní ho to už tolik nebaví, a nesápe se po něm, jakmile ho vidí. Dřív u toho vydržel sedět i přes hodinu v kuse. Ale přišlo mi to stejný, jako kdybi si hodinu stavěl reálne puzzle, nebo pexeso. Ty hry byly založené na stejném principu.
Naše dvě děti (2,5 a 6,5 let) mají oba neomezený přístup k tabletu i PC. mají nainstalované hry typu puzzle, pexeso, učení slov atd., na youtube koukají na videa vlaků, na pohádky, písničky. celé dny jsou ve školce a v jeslích, na PC/tablet koukají večer, když přijdeme domů, a to stejně jen chvilku, pak si jdou sami hrát a technika leží bez využití někde bokem. podle mě je mu to tak vzácné, protože má přístup k PC jen o víkendu - známe to všichni: „odříkaného chleba největší krajíc…“ mimochodem a manžel je taky velmi často na PC (a já ostatně také).