Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj.
před rokem a pěti měsici jsem se nechala nachytat od kyslíků, uzavřela s nimi smlouvu - mám u nich tarif za 300. Poslední dobou mně čímdál víc otravují a dnes mi začali tvrdit, že proto, že mi končí smlouva. Ale ta mi končí až za 7 měsíců. Je to normální, že otravují takhle brzo? A nebo otravují proto, že chtěj abych si od nich koupila ideálně nějaký dražší tarif.
Upřímně, mám chuť je poslat do háje zelenýho úplně. Kolik takových otravných telefonátů mne ještě čeká? Dokavaď se jim zase neupíšu? Jak je to vlastně s tím tarifem. Když jim neodkejvu další smlouvu, tak mi po dvou letech končí? (Že já ji podepisovala…
)
O ukončení musíš požádat! Jinak se ti automaticky prodlužuje…mně taky volávali, ale stále jsem říkala nemám čas, nic nechci a už nevolají.
No podivej se na tu smlouvu, aby ti nebyla automaticky prodlouzena. Jinak ano postupuji takto a hodne dopredu. opatrne taky jsem se nechala nachytat a priste uz mne nedostanou.
![]()
@Brontik
Otravovat tě budou ještě pár měsíců po tom, co ti smlouva skončí, chtějí si tě uvázat na další dva roky, pokud jim nic nepodepíšeš, tak se nic nestane, pojedeš normálnš dál, jen nebudeš mít závazek u nich pak zůstávat, můžeš přejít k někomu jinému.
Ahoj, pozor na to, ano můžou tě bombardovat kvůli končící smlouvě a hlavně si to hlídej, jelikož pokud měsíc, lépe více, sama nezavoláš, automaticky ti smlouvu prodlouží a pak nemáš šanci odstoupit. Od O2 jsem odešla, neměla jsem už na ně nervy ![]()
Tak jak je to tedy. Když se jim neupíšu, tak mi bude mlouva pokračovat dál, jen ji mohu kdykoliv vypovědět a nebo se mi automaticky prodlouží o další dva roky?
Asi se budu muset jednak prohrabat papírama a druhak kouknout na netu do jejich smluvních podmínek, protože mám pocit, že mi je nedali…
![]()
@Brontik no ex se před vypršením smlouvy neozval a prodloužili mu o další dva roky, hnal to i k soudu, ale dle smluvních podmínek neměl šanci
@Brontik píše:
Tak jak je to tedy. Když se jim neupíšu, tak mi bude mlouva pokračovat dál, jen ji mohu kdykoliv vypovědět a nebo se mi automaticky prodlouží o další dva roky?Asi se budu muset jednak prohrabat papírama a druhak kouknout na netu do jejich smluvních podmínek, protože mám pocit, že mi je nedali…![]()
![]()
@wikinka píše:
Brontiku, pracovala jsem 9 let u konkurence, ale je to velmi podobné. Rozhodně zavolej na infolinku, Nebo se podívej na dodatek k posledni prodloužené smlouvě a zjisti, zda neni nastavena u tvého tarifu/smlouvy autoprolongace, tedy automatické prodloužení smlouvy. Pokud ano, požádej o jeho zrušení, pokud to lze. Pokud smlouvu neprodloužíš, neměj obavy nezruší se, číslo nevypnou, pouze poběží na dobu neurčitou. Ty můžeš udělat kdykoli jakoukoli změnu-prodloužit, zrušit, přejít ke konkurenci. V době neurčité akorát nebudeš čerpat výhody doby určité-např. levnější. provoz, minuty navic či nový telefon..(dle typu výhody při prodloužení). Tedy smlouva poběží se standardním ceníkem. Snad je to nyní jasnější
Díky,
mimochodme mám pocit, že podle té nabídky jsem ty volné minuty měla mít na 3 roky, i když smlouva byla na 2… ![]()
No je na čase začít hledat lejsta… ![]()
@Brontik píše:
Díky,
mimochodme mám pocit, že podle té nabídky jsem ty volné minuty měla mít na 3 roky, i když smlouva byla na 2…
No je na čase začít hledat lejsta…
já jsem přímo pro O2 dělala a jak už tady bylo psáno, ikdyž o tom nejspíš nevíš, tak tam máš danou tu autoprolongaci, tu musíš zrušit, aby ti smlouva nepokračovala dál. to by se ti totiž prodloužila na další 2 roky. Jinak nejspíš máš ten tarif neon S, kde máš ten dvojnásobek volných minut, to byla akce na 3 roky. No a volají ti takhle brzy, protože už 6 měsíců před koncem té původní smlouvy si můžeš tarif jakkoliv změnit, to znamená udělat novou smlouvu s novým tarifem, nebo si prodloužit to co máš. Ale nesmíš to takhle předčasně ukončit, jinak by tobě chtěli doplatit každý nedodržený měsíc. Ale co jsem koukala, tak teď jsou nějaké nové tarify, asi i výhodnější… ale po mé zkušenosti s uzavíráním po telefonu, jak O2, tak i ostatní operátoři, no nic moc. je tam totiž spoustu lajdáků, kteří ti to svou nepozorností můžou pěkně zavařit a to jsou pak dohady… raději osobně na prodejně.
Prodloužení po telefonu pro tebe může být ale mnohem rychlejší, můžou to udělat za tebe, nikam nemusíš, ale jak psala Michalka92, tak rozhodně buď opatrná, zda máš všechny informace…
Já jsem měla na starosti přímo oddělení, které se věnuje právě odchozím hovorům na prodloužení smlouvy a správně by jsi měla dostat kompletní informace. Ale samozřejmě záleží na kvalitě každého operátora, chyby se vloudí. Něco jiného je to, pokud tě kontaktuje externí partner či call centrum, tam bych byla opatrná, protože mají o tvém provozu a historii velmi omezené informace a samozřejmě jsou jak bych to řekla mnohem „dravější“…
@wikinka píše:
Prodloužení po telefonu pro tebe může být ale mnohem rychlejší, můžou to udělat za tebe, nikam nemusíš, ale jak psala Michalka92, tak rozhodně buď opatrná, zda máš všechny informace…Já jsem měla na starosti přímo oddělení, které se věnuje právě odchozím hovorům na prodloužení smlouvy a správně by jsi měla dostat kompletní informace. Ale samozřejmě záleží na kvalitě každého operátora, chyby se vloudí. Něco jiného je to, pokud tě kontaktuje externí partner či call centrum, tam bych byla opatrná, protože mají o tvém provozu a historii velmi omezené informace a samozřejmě jsou jak bych to řekla mnohem „dravější“…
ano po telefonu to máš opravdu rychlé a nikam nemusíš a také je velká výhoda že hovor je nahranej a kdyby se ti pak něco nezdálo, tak se ten hovor dá dohledat a zjistit, zda bylo vše v pořádku. Všechno má své pro i proti. Také po telefonu ti dojde smlouva domu a ty si jí můžeš v klidu přečíst a buď souhlasit a podepsat, nebo nepodepsat a zavolat že s tím nesouhlasíš. Kdežto na prodejně to musíš hned podepsat
@Michalka92 píše:
já jsem přímo pro O2 dělala a jak už tady bylo psáno, ikdyž o tom nejspíš nevíš, tak tam máš danou tu autoprolongaci, tu musíš zrušit, aby ti smlouva nepokračovala dál. to by se ti totiž prodloužila na další 2 roky. Jinak nejspíš máš ten tarif neon S, kde máš ten dvojnásobek volných minut, to byla akce na 3 roky. No a volají ti takhle brzy, protože už 6 měsíců před koncem té původní smlouvy si můžeš tarif jakkoliv změnit, to znamená udělat novou smlouvu s novým tarifem, nebo si prodloužit to co máš. Ale nesmíš to takhle předčasně ukončit, jinak by tobě chtěli doplatit každý nedodržený měsíc. Ale co jsem koukala, tak teď jsou nějaké nové tarify, asi i výhodnější… ale po mé zkušenosti s uzavíráním po telefonu, jak O2, tak i ostatní operátoři, no nic moc. je tam totiž spoustu lajdáků, kteří ti to svou nepozorností můžou pěkně zavařit a to jsou pak dohady… raději osobně na prodejně.
Jojo, mám neon S.
takež to zanmená, že půl roku před koncem si ji mohu změnit, ale nemusím, ale taky si ji mohu změnit týden před koncem. Zároneň po nich mohu chtít, aby mi zrušili automatické prodloužení o další 2 roky a tudíž se mi z toho stává smlouva na dobu neurčitou (po uplynutí těch dvu let). Je to tak? O doplacení těch měsíců, pokud ji ukončim dřív vím. Proto nechci, aby se mi to pak automaticky prodloužilo o další 2 roky…
@Brontik píše:
Jojo, mám neon S.
takež to zanmená, že půl roku před koncem si ji mohu změnit, ale nemusím, ale taky si ji mohu změnit týden před koncem. Zároneň po nich mohu chtít, aby mi zrušili automatické prodloužení o další 2 roky a tudíž se mi z toho stává smlouva na dobu neurčitou (po uplynutí těch dvu let). Je to tak? O doplacení těch měsíců, pokud ji ukončim dřív vím. Proto nechci, aby se mi to pak automaticky prodloužilo o další 2 roky…
ano přesně tak, jen pokud si zrušíš to automatické prodloužení, tak tím dnem co ti skončí ta dvouletá smlouva se ti tarif změní na neon basic S, kde už nebudeš mít neomezené volání o víkendu na všechna O2 čísla, ale jen na jedno na to nejvíc volané, to se ti vygeneruje samo, nebo si můžeš zavolat a sama si nahlásit číslo na které budeš chtít volat o víkendu zadarmo
Holky, díky za info.
Včera se mi podařilo našvat borce od O2 takovým způsobem, že mi bez pozdravu třísknul telefonem (nevzala jsme si supervýhodný tarif za 219 Kč/měsíc na jiné číslo na které si dobíjím tak 500/půl roku. No a vzhledem k tomu, že mi bez závazků na to číslo dali volání za 3,50 do všech sítí a za 7/hodinu do tý jejich, tak jsem se rozhodla, že to druhý číslo od kyslíků teď po dvou letech zruším (a přejdu na kartu možná i ke konkurenci).
Mám jim napsat výpoděď hned a nebo mám počkat až mi zavolaj? Samozřejmě výpověď bych dala ke konci smlouvy…