3,5letý syn je postrachem heren a hřišť

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
10.2.15 14:49

@kvaček Já vím, proto, když vidím, že nereaguje na slova, musím jednat jinak.
Jinak musím souhlasit co se týče hraček a tak, taky vidím, jak děti nerady půjčují jiným hračky a s nikým si hrát nechtějí, a dokonce jsme zažila maminku, co přišla na písek a dítě si tam nesmělo ani sednout, protože by si ušpinilo kalhoty, což jsme nechápala proč na písek chodí.
Taky nechám moje děti, aby si to vyřešily sami, vedu je k tomu. Obvykle když jim někdo chce sebrat hračku, tak stojí a drží a nepustí a to druhý dítko řve, že mu to nechce dát. Mám výhodu, že jsou silní a tak se nikomu nepovedlo tu hračku mu sebrat. Ale když si chtějí půjčit cizí hračku, zeptají se dítěte a nebo maminky jeho. Sami taky hračky půjčují.
Ale zakladatelka právě řeší, že už to není jen majznutí bábovkou občasné, což by se už řešit mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 14:52

@open mind No romské děti se mi v praxi zatím vyhnuly, což mě tedy vůbec nevadí.-) Ale řešila jsem i pěkný agresory, jednoho jsem měla jako třídní a to není nic jednoduchýho. Musela jsem rodiče skoro půl roku přemlouvat, aby ho dali do diagnosťáku, protože ohrožoval spolužáky a to dost brutálně. Ale to už je téma mimo název a tak raději budu mlčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
10.2.15 15:12

Taky moc nechápu tu potřebu chodit mermomocí s takovýmhle divočákem na hřiště a do herny. S mladším je přece možno chodit v době, kdy je starší ve školce. Já jsem teda dost negativně ovlivněná zkušeností z jednoho kroužku, kde je hodně agresivní chlapeček 2,5 roku. Toho jsem snad neviděla hrát si normálně - buď ostatní bije, nebo jinak škodí - ničí věci, rozhazuje věci, apod.. Všechny matky ho tam okřikují, už jsem viděla i párkrát, že mu nějaká přiletěla od rodiče cizího dítěte, jenže on si z toho nic nedělá. A nejhorší je, že matka snad schválně odchází do jiné místnosti, aby nemusela řešit nějaký konflikt, pokud už to tedy tak vygraduje, že zasáhnout musí, tak na něj promluví mírným hláskem ve stylu „ale miláčku, to nesmíš jiným působit násilí“ a miláček ji má totál na háku. Do toho tam tahá ještě mladšího sourozence - mimino a to skoro pořád kojí bo přebaluje, takže starší má volné pole působnosti. Jsou tam i jiné divoké děti, ale jejich matky jsou jim pořád za zadkem a korigujou jejich chování a není žádný problém. Osobně bych se dvěma dětmi, pokud by se jedno z nich chovalo takto, do herny přechodně nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
10.2.15 15:14
@moje prdelky píše:
@ospalámyš Já si nemyslím, že by byly problémové kvůli pár na zadek, domů jim nevidíš, takže nevíš, jak to tam probíhá. Oni můžou dostat na zadek jen venku, aby třeba lidi neřekli a doma si dělat co chtějí. Je moc variant. Ti nejzlobivější bývají opravdu ty děti, které rodičům přerostly přes hlavu nebo utlačované v rodině.
A kdyby to mělo být podle toho, že dítě které dostane na zadek bude agresor, tak všichni co jsou narození před revolucí by museli být agresoři a co teprve babičky a dědové, kteří dostávali rákoskou ve škole.
Když jsem byla na praxi ve škole, zkusil to na mě jeden ten divočejší, no lapla jsem ho za vlasy, zaklonila hlavu a zeptala se co že chtěl. No a měla jsem klid. Kdyby dostal poznámku, vysmál by se mi. Tím chci říct, že i na takový to šéfy zabírá ukázat, kdo je tady ten kdo se poslouchá.
druhý případ sjem zažila, kdy prvňáček, normálně mlátil učitelku, plival po ní, kousal ji a podobně. Tak mě prosila, abych při záchvatu došla. Tak jsem došla. válející kluka lapla za ruku a řekla at si stoupne, nechtěl, počítala jsem do tří a věř, že hodně zle, nechtěl, ale stoupl a odvedla jsem ho ven na chodbu, snažil se kroutit, aby jsem mu ruku pustila, ale já se nedala. Postupně se uklidnil. Když jsme ve třídě suplovala, žádný záchvat zuřivosti neproběhl. Nedovolil si. Já jsem tvrdá a paličatá taky. Na druhou stranu jsem ho nezatratila a pak s ním normálně komunikovala.
To plácnutí platí na všechny, jen to nesmí být opravdu plácnutí, ale někdy je potřeba, aby to to dítko opravdu ucítilo. A když ne plácnutí, tak pevný stisk ruky, ze kterého se nevykroutí. Což jsem zakladatelce napsala, biješ děti na písku, budeš sedět vedle mě za trest a koukat jak si hrají.

@moje prdelky tady jsi to pěkně zmínila, jen málo zdůraznila - ty jsi ho tím trestem nezatratila a o to totiž jde - dítě může i za něco dostat na zadek, ale musí pak vědět, že i přes jeho prohřešek, zlobení ho maminka má ráda, že ho obejme, pohladí, pochválí. Ty bité děti, ze kterých jsou agresoři, totiž nemají toto.
On je totiž velký rozdíl dát dítěti na zadek a celý den mu říkat jak je zlé a ošklivé a na noc mu nedat pusu. :cert:
Nebo mu dát na zadek a říct zlobím se na tebe za to a to konkrétní. Pak si to vyříkat, odpustit si a dát dítěti najevo v čem je pro rodiče dítě vyjímečné. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
10.2.15 15:19

@AninaEli Máš pravdu!
Jen nevím, kde ty jsi nabrala zkušenosti :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
10.2.15 15:24
@verusak.berusak píše:
Taky moc nechápu tu potřebu chodit mermomocí s takovýmhle divočákem na hřiště a do herny. S mladším je přece možno chodit v době, kdy je starší ve školce. Já jsem teda dost negativně ovlivněná zkušeností z jednoho kroužku, kde je hodně agresivní chlapeček 2,5 roku. Toho jsem snad neviděla hrát si normálně - buď ostatní bije, nebo jinak škodí - ničí věci, rozhazuje věci, apod.. Všechny matky ho tam okřikují, už jsem viděla i párkrát, že mu nějaká přiletěla od rodiče cizího dítěte, jenže on si z toho nic nedělá. A nejhorší je, že matka snad schválně odchází do jiné místnosti, aby nemusela řešit nějaký konflikt, pokud už to tedy tak vygraduje, že zasáhnout musí, tak na něj promluví mírným hláskem ve stylu „ale miláčku, to nesmíš jiným působit násilí“ a miláček ji má totál na háku. Do toho tam tahá ještě mladšího sourozence - mimino a to skoro pořád kojí bo přebaluje, takže starší má volné pole působnosti. Jsou tam i jiné divoké děti, ale jejich matky jsou jim pořád za zadkem a korigujou jejich chování a není žádný problém. Osobně bych se dvěma dětmi, pokud by se jedno z nich chovalo takto, do herny přechodně nechodila.

Také bych to řešila nechozením mezi děti, nebo být neustále ve střehu a tím myslím skutečně neustále. Měla jsem čest s chlapečkem, tipovala bych tak čerstvé dva roky, který se oproti ostatním choval opravdu divoce, říkala jsem si, že je prostě jenom energicky, ale ve chvíli, kdy moji dceru dvakrát kopnul silou do hlavy, když upadla na trampolíně, na které skákal i on a ještě na ní řval jako šílenec, začala jsem pochybovat, že je to normální batole. Šla jsem za jeho matkou a v klidu ji poprosila, ať si ho odvede pryč a pokud to neudělá, tak ať alespoň zajistí, aby se už k žádnému dítěti nepřiblížil ani na metr.

• Citovat
  • Upravit
28446
10.2.15 15:24
@kvaček píše:
@moje prdelky no jo, ale jsou děti, do kterých se hustí slovně a výsledek nula.. vím kamarádka nedělala nic jiného než pořád upozorňovala, já sama jsem zni byla na nerva. protože to bylo pořád, neber mu to, neber mu to.. a pořád dokola, nech ten písek, slyšíš neházej, tak slyšíš, že to názet nemáš- dostane na zadek a nic

no jo, ale to je docela základní psychologické pravidlo neříkat dětem dokola nedělej neházej, neber, ne…, ne…, ne… Dítě na to ne už potom neslyší. Všechno mu splývá. Domluva má být zcela jiným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
10.2.15 15:30
@kvaček píše:
Jinak si myslím, že možná v dnešní době je ot možná i tím, že okolo hřišt sedí maminky a jak ostříž hlídasjí děti- třeba 4,5 a hned nedělej, neber atd.. Švagrová mi říkala, že si to mají děti vyřešit sami, a začínám měnit názor a přikláním se k jejímu..
Já si pamatuji, jak děti jsme se s holčičkama mlátila s papenkama, tahaly za vlasy- někdy já někdy ony, kluci majzly lopatkou.. Všichni z toho vyrosly nikdo neni nějaký nevím- kriminálník, ale slušní lidi…
Jako je jasné, nějaký vleký utok, ale přijde mi, že fakt ty dnešní mámy za děti řeší všechno.. A dokonce nám to říkala, i ve školce v předškolcích, že děti si neumí nic.. zařídit…třeba když jim někdo něco vezme, neumí si nic koupit.. atdPříspěvek upraven 10.02.15 v 14:39

no moje řeč, nikdo dětem nebude zametat cestičku až budou velké, také si budou muset život vybojovat samy, tak proč kolem tří let za něj stále něco řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
10.2.15 15:30
@Lama Lama píše:
Souhlas.
Jeste zadne dite na hristi neumrelo na majznuti babovkou.
Deti ucim, ze se maj branit. Nejdriv pouzit slova, pokud to nepomuze, tak proste odstrcit, ne bulet a hledat mamu.
:palec: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
10.2.15 15:38
@Honzuovka píše:
@kvaček jo, to je pravda, na hřiště si nosí svoje hračky a nesmí si hrát s jinými, než se svými a dokonce nesmí půjčovat. Mě je to šumák, tam vyklopím igelitku hraček a když odcházíme, zase si to posbírám. Syn je velmi kolektivní, hned by si s každým hrál a děti si s ním hrát nechtějí, on je veme za ruku a chce, aby si s ním šly hrát a ony žačnou řvát a volat mámu.

@Honzuovka tak to jste možná vy, od koho si naše děti na písku půjčují hračky :lol: :hug:. My zásadně chodíme na písek náhodně a tedy bez bábovek a vždycky se naštěstí najde nějaká hodná maminka, které nevadí, ba dokonce našim dětem nabídne jejich hračky.
A jen pro vysvětlení - my na písek moc nechodíme, protože máme doma svůj na zahradě, a když jsme na veřejném písku, tak jsem vždycky pak strašně moc rozhozená právě z maminek, kterým vadí úplně všechno, snad i to, že si děti hrají. :( :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
10.2.15 17:55

@WaIl no tak třeba chodí jenom o víkendu že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.15 18:48

Jak ted pročítám ty příspěvky, tak bych měla asi uvést trosku na pravou míru jak to u nás chodí. Do herny chodíme občas, hlavne potkat se s kamarády, ne vždy je to průšvih, hračky třeba půjčuje uplne bežně a nevadí mu to nejak zvlášť, měla jsem spis na mysli konkrétní řešení v případe konfliktu - kdyz nastane, syn jedna ručně, a to je to co me trápí. Nedokážu mu vysvětlit, ze i kdyz je třeba v právu, nebo se zastava brachy, tak to proste nesmí řešit ručně. Umím mu dat na zadek a houknout na něho, zároveň se ale snažím i vysvětlovat a projevovat mu lásku. Jak jsem psala, jinak je to normální, docela poslušný kluk. V kolektivu jsem samozřejmě neustále ve střehu a pokud vidím jen náznak něčeho, okamžitě řeším. Rozhodne ho nenechavam terorizovat ostatní deti. Nasla jsem tady v diskusi spoustu podnětu k zamyšlení, i potvrzeni některých mých názoru, za to všem děkuji. Modlím se, aby tohle bylo jen prechodne období a zase bude v pohode jako dřív.

• Citovat
  • Upravit
3371
10.2.15 19:26
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,rada bych poprosila o Vase zkusenosti a rady. Nas syn je odjakživa zivy kluk, zvidavy, docela pohodar, citlivy. Vzdycky byl spokojene dite, dobře jedl i spal. Jen je jak „velka voda“, vsude je ho plno, do vseho jde po hlave. Cca v roce a pul zacal byt postrachem na hristi - zacal bouchat deti, házet pisek, atd… nasadila jsem prisny pristup, trestani každého prohresku, vysvetlovani, hlavne nic nezanedbat a taky ukazat ostatním maminkam na hristi, ze to synovi netoleruji, aby ublizoval jejich detem… no nikam nas to nedostalo, placani na syna vůbec nezabiralo. Zkusila jsem opacny pristup - chvaleni a vyzdvihovani dobrého… to zabralo, posleze mi to schválila i psycholožka, ke které jsem se později dostala pro radu. Pak byl nejakou dobu klid, nastoupil do skolky, narodil se mu sourozenec, vsecko v poradku, ze syna se stal vzor hodného ditete. Skolku miluje, zadne problémy tam nemá. Ted, po Vanocich, jako kdyby se vratilo opet to „drakobijecke“ obdobi, opet zacal v hernach a na hristich vsecko resit „rucne“. Ne vždy to mysli zle, nekdy chrani mladšího brachu, nekdy se brani, když mu někdo něco bere, ale výsledek je takovy, ze místo domluvy s kamaradem pouzije pesti :( Opet - netoleruji ublizovani ostatním, ale prisnost nezabira, vysvetlovani taky ne, tisickrat slibi, ze deti bit nebude, ale priste to udela zase. Uz se s nim bojim kamkoliv chodit, protože uhlidat 2 zive deti je dost vycerpavajici, a navíc snášet nepochopeni ze stran maminek, kterym jedno superhodne ditko vydrzi sedet v klidu… na moje dite se divaji jako na satana a na me jako na matku, která není schopna si srovnat vlastní dite… Co nechapu - doma i ve skolce je syn v pohode, takhle se chova opravdu třeba jen v herne nebo na hristi… O Vanocich hodne resil vsecky ty Mikulase, Certy, Jezisky… mel z toho v hlave gulas, hrozne moc to prozival, i se v noci zacal občas budit… tak nevim, jestli to ještě nemůže zpracovávat… Omlouvam se za roman a diky za jakekoliv rady :)

Užívá násilí jen, když mu někdo něco bere - či ho nějak ohrožuje, nebo ho užívá i normálně, když k tomu nemá „zjevnou příčinu“? Myslím tím, že by si v duchu řekl „támhle ten chlapeček se mi nelíbí, tak já ho praštím“.

Nikdo z matek ti tady neodsouhlasí to, že tvé dítě mlátí ty jejich „nevinné andílky“ :roll: Pokud to je opravdu ZLÝ ÚMYSL, ano je to jednoznačně ŠPATNĚ a pochopila bych, že matky s andílky budou své děti chránit, to je pochopitelné a právo je na jejich straně.

Pak je tu ovšem situace, kdy cizí dítě třeba bere tomu tvému hračku, ten ji dát z ruky nechce a proto dané dítko praští, aby se ho zbavil a mohl si hrát. Ano, bití je ŠPATNÉ, a je potřeba vysvětlit, že konflikty se řeší jinak, ale nemusí být nutně špatné jenom dítě, které někoho uhodilo. Dítě může být zahnané v koutě, maminka je daleko a co má dělat. Druhé dítko praští, tím vyřeší situaci a má po problému. Mluvím tu ale opravdu o NEÚMYSLNÉM a NEZLÉM chování, kdy to dítě se brání, nikoliv záměrně ubližuje - je v tom velký rozdíl.

Násilí plodí zase násilí, takže to chce pracovat na tom, aby syn začal řešit nepříjemné situace jinak, než násilím. Nedělá se to. A je třeba to řádně vysvětlit a vysvětlovat pořád dokola.

U nás se děcka taky občas mydlej, když už nevědí jak dál. Jsou to vyjímečné stavy, třeba jednou za půl roku, ale jsou. A po té, když jsem se několikrát spletla, jsem začala po prvotním podnětu pátrat. Dříve jsem se několikrát spletla, třeba v tom, že jedna z dvojčat druhou uhodila a já ji tedy potrestala a pak jsem se dozvěděla, že to byla reakce na to, že její sestra ji schválně vzala oblíbenou hračku a schovala ji nebo ji třeba kousla. Měly být spravedlivě potrestány obě, nikoliv jen jedna, co uhodila druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
10.2.15 19:36
@Anonymní píše:
Jak ted pročítám ty příspěvky, tak bych měla asi uvést trosku na pravou míru jak to u nás chodí. Do herny chodíme občas, hlavne potkat se s kamarády, ne vždy je to průšvih, hračky třeba půjčuje uplne bežně a nevadí mu to nejak zvlášť, měla jsem spis na mysli konkrétní řešení v případe konfliktu - kdyz nastane, syn jedna ručně, a to je to co me trápí. Nedokážu mu vysvětlit, ze i kdyz je třeba v právu, nebo se zastava brachy, tak to proste nesmí řešit ručně. Umím mu dat na zadek a houknout na něho, zároveň se ale snažím i vysvětlovat a projevovat mu lásku. Jak jsem psala, jinak je to normální, docela poslušný kluk. V kolektivu jsem samozřejmě neustále ve střehu a pokud vidím jen náznak něčeho, okamžitě řeším. Rozhodne ho nenechavam terorizovat ostatní deti. Nasla jsem tady v diskusi spoustu podnětu k zamyšlení, i potvrzeni některých mých názoru, za to všem děkuji. Modlím se, aby tohle bylo jen prechodne období a zase bude v pohode jako dřív.

Je velmi důležité tohle řešit pořád dokola. A asi by bylo záhodno přestat používat násilí i na něm - protože ty jsi v právu a dáš mu na zadek, co když i on cítí, že je v právu a chce tedy jít po tvém vzoru. Chce to vysvětlovat, vysvětlovat a hlavně komunikovat. Ptát se proč, co a jak bylo, proč někoho uhodil, proč nedělal to a to. Doma třeba ukazovat na příkladech "- neuklidil sis hračky, nelíbí se mi to, ale vidíš, taky tě za to nebiji i když se mi to nelíbí, neměl bys to dělat ani nikomu jinému ". Je dobré, že to hlídáš a snažíš se to řešit :hug: Možná bych třeba po takovémto ataku, který by nebyl oprávněný, se prostě zbalila a odešla ihned pryč - nebo prostě jak jen to je možné. Když biješ jiné, nemůžeme tu zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.15 19:54

@Gituš je to přesně tak, jak píšeš. V drtivé většině případu to ma svůj důvod, nedělá to „jen tak“, proste "bere spravedlnost do svých rukou ", ale děla to bohužel neadekvatnim způsobem, což nemůžu tolerovat, uz jen kvuli ostatním dětem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML