Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, tohle dělají vyšší dávky hořčíku. Já trpěla na zácpy celé těhotenství, takže mi doktor dávkoval magnosolv na 2-3pytlíky denně právě kvůli těmhle účinkům.
Jasne, ze to muze byt. Kazdy mame tu potrebu horciku jinou. Ja jako tehotna brala skoro gram, abych nemela krece a netvrdlo mi bricho, neco jako prujem, bych potrebovala jeste vic.
Ale prujem je klasicka reakce, kdyz mas horciku vic nez potrebujes. Ono to ale nicemu nevadi. Kdyz tak uber
Ale porad lepsi jit za den nekolikrat nez tehotenska zacpa.
@Anonymní píše:
Ahojky, chci se zeptat asi 3 den beru magnesium citrate šumivé tablety večer před spaním to má 375mg a ráno a odpoledne beru lacticii po 2 tabletach a pozoruji po ránu několikrát prujem… muže to být. Z toho hořčíku mě doktor říkal ze jakmile vezmu dvě tablety ráno tak do odpoledne to vyprcha to sami odpoledne do večera vyprcha, a večer to sami… ale přijde mi to divny dneska už sem ráno letěla víckrát na záchod se řídkou stolici… lacticii má v jedné tablete sice nějakých 51mg ale ty beru 4 a ten citrate to má 375mg preci jen je to dost…
Magnosolv mi byl dopřán na začátku druhého trimestru na občasné tvrdnutí břicha. Třetí den už jsem s*ala jak Alík a břicho z těch unavených střev tvrdlo pořád, takže jsem vysadila a prakticky hned to ustalo. Semtam si sama loupnu ML, když je potřeba. Takže ano, horčík v nadměrném množství projímá a je úplně jedno kdy a jak ho bereš.
Jasně ber míň ono to se to rychle upraví
já ho beru na tetanii a je těžký to vychytat
Může. Ja beru Magnosolv a taky jsem to tak na začátku měla, ale fakt jen první dny až týdny braní. Teď už ne, teď už na průjem jen vzpomínám, a co bych za nej někdy dala
![]()
Ahojky, chci se zeptat asi 3 den beru magnesium citrate šumivé tablety večer před spaním to má 375mg a ráno a odpoledne beru lacticii po 2 tabletach a pozoruji po ránu několikrát prujem… muže to být. Z toho hořčíku mě doktor říkal ze jakmile vezmu dvě tablety ráno tak do odpoledne to vyprcha to sami odpoledne do večera vyprcha, a večer to sami… ale přijde mi to divny dneska už sem ráno letěla víckrát na záchod se řídkou stolici… lacticii má v jedné tablete sice nějakých 51mg ale ty beru 4 a ten citrate to má 375mg preci jen je to dost…