Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a dávej ho spinkat na bok (pokud ho už teda nedáváš) - aby kdyžtak ty zvratky šly ven…
@krtecek79 píše:
@Erian klidně lezjá taky vlezla a holky už byly některý dál
Tak jo, já budu s dovolením načuhovat ![]()
@Kaculina2 Tak přeju, ať je u Vás pořádná bouře a miminko to vyžene
Je pravda, že jsem to taky četla, že při bouřkách se rodí jak na běžícím pásu - to asi ta Bio 3, taky bych z toho dneska porodila, kdybych neměla termín za měsíc ![]()
@Erian Tak nevím za jak dlouho má ta bouřka účinkovat ale se mnou to teda nic neudělalo ![]()
@Kaculina2 To by taky musela být pořádná bouřka, u nás byl jen takový čajíček, žádné kroupy ani přívalové deště se nekonaly
A já se tak těšila, bouřky miluju ![]()
@Erian U nás teda byla docela velká bouřka, i když podle mě je velká bouřka i pár hromů blesků ![]()
Já teda bouřku nesnáším, ani ne že bych se smála, ale je mi vždycky hrozně líto těch pejsků, kočiček a jiných zvířátek který musí být venku ![]()
Já mám doma králíka a vždycky si s ním jdu povídat aby se nebál ![]()
@Kaculina2 no aspoň se trochu ochladilo… to vedro v kombinaci se zabetonovaným nosem fakt nic moc…
a do toho mi od toho dnešního zátěžáku sem tam naběhnou kontrakce… no den super dneska ![]()
@krtecek79 To věřím, že je to šílený, takový dusno a ještě když nemůžeš pořádně dýchat to musí být peklo:-(
@Kaculina2 no docela jsem se bála, abych nezačala rodit, protože dneska bych to fakt neudýchala… ale jak se teď ochladilo, tak se mi trošku uvolnil i ten nos, tak snad už to bude dobrý… ![]()
@krtecek79 A jak to vůbec probíhalo? nevím jestli už si to tady teda nepsala
@Kaculina2 nene, nepsala… hele v podstatě jako klasickej monitor, jen delší a s kapačkou. Dělali to teda v porodním boxu, lehneš si tam na lehátko na bok, připevní pásy a 20 minut natáčejí klasický monitor, pak porodní asistentka napíchne žílu a pustí kapačkou oxytocin a pokračuje se v tom monitoru. Po dalších 20 minutách kapačku odpojí a nechají natočit třetí monitor, zase 20 minut. Celý ten záznam pak doneseš doktorovi a ten se koukne, jestli byly nebo nebyly kontrakce a jak na to reagovalo mimčo. A to je celý, jen je tedy malinko nepříjemný ležet v jedný poloze hodinu, byla jsem taková rozlámaná
mě to ty kontrakce krásně vyvolalo (nic nebolí, jen cítíš stahy), což tedy prý znamená, že děloha je zralá a vyvolání porodu by mělo probíhat dobře. Tak jsem zvědavá na ten čtvrtek, jestli to půjde dobře nebo to bude trvat dlouho…
@krtecek79 Ty bláho takhle dlouho ležet. Já teda ležím vždycky na zádech a to je tragedie i těch 20 minut
@Kaculina2 ležela jsem na boku, naštěstí, na zádech bych se s tou rýmou stoprocentně za tu hodinu udusila
akorát mě už pak všechno tlačilo, pak ještě ta natažená ruka s kapačkou… a občas se mi během kontrakce podařilo zakašlat, což teda byla lahůdka
na druhou stranu, třeba by ten kašel u porodu pomohl
zakašlu a malá bude venku ![]()
@krtecek79
too jsem viděla ve filmu
Slečna říká : Počkejte musím si pšíknout a dítě venku
a vedle na sále paní umírala bolestma…
@klarinet12 já ti sice neporadím, ale mám úplně stejnej problém, malej taky dost často neodřihne, blinká a já mám neuvěřitelnej strach aby to nevdechl! ale to spinkání na boku je dobrá rada, nebo ješté mi říkali nechat ho v zavinovačce v postylce jakoby nastojato, ja nevim, jak to popsat, proste ho opřít, aby byl nastojato.