Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@klarinet12 netuším, taky čekám až sem napíše, měla nastupovat teď v pondělí, pokud si dobře pamatuju…
Ahoj Holky
Mohu se přidat? mám na vás dotaz jak jste na tom s tlakem teď ve 36tt? ve středu jsem byla u dr. a naměřila mi 170/80 pak to šlo dolu a už 2 dny se mě drží 146/68 jinak mám velice nízký tlak vždy sem měla 90/60 a najednou tenhle skok ![]()
@Ivandule píše:
Ahoj Holky
Mohu se přidat? mám na vás dotaz jak jste na tom s tlakem teď ve 36tt? ve středu jsem byla u dr. a naměřila mi 170/80 pak to šlo dolu a už 2 dny se mě drží 146/68 jinak mám velice nízký tlak vždy sem měla 90/60 a najednou tenhle skok
no je to dost, mě za celou dobu těhotenství nepřesáhl 130 a ten spodní 85. Co moč - je ok? a otoky nemáš? Měla by tě teď dr pečivě sledovat, aby to nakonec nebyla preeklampsie. Ale kamarádce taky u prvního dítěte tlak celkem ke konci těhotenství vyletěl a vše bylo v pořádku. Takže určitě neplašit, ale je potřeba to hlídat.
Tak moč mám dobrou otoky taky nemám jen poslední dobou trpím i na migrénu, tak doufám že to nic nebude ![]()
@Ivandule Já dneska tlak 100/60, sestřička na mě divně koukala ![]()
Otoky mám šílený, ale moč v pohodě - pokud ti ohlídají tohle, tak se nic neděje. Holt není počasí, které by přálo pohodovému průběhu těhotenství. Já mám bolesti hlavy ze změny počasí, takže teď si taky užívám.
To počasí je hrůza už aby se ochladilo stačilo by na mikinu a sem spokojená, jen se bojím aby ten tlak a to počasí nevyvolalo porod dřív, jsem prvorodička takže nevím co čekat, občas mívám tlaky do konečníku a nedávno mě chytala šílená křeč do třísel že sem nemohla chodit ani dýchat tak nevím co mám čekat ![]()
Ahojky…no přesně tohle jsem měla taky, ve 37 týdnu mi najednou naměřili vyší tlak(celé těho to bylo v pohodě, kolem 115/70). Musela jsem se doma měřit, druhý den jsem už jela do nemocnice s tlakem 150/100 - nechali si mě 4 dny v nemocnici a udělali mi vyšetření abych neměla preklampsii. Taky jsem si říkala, že to nechám, že to bylo počasím, ale pak jsem byla ráda, že jsem jela. Nechci tě nijak strašit, to je jasný, ale přeci jen bych to nijak nezlehčovala ![]()
Zítra jdu zase naměření tak uvidíme co mi tam řeknou
a taky máte občas bolesti jako před MS? Včera večer mě to chytlo ve 12 večer a drželo se mě to do 3 do rána nebylo to v kuse jen chvilkově pak to šlo do zad, byla to taková slabá bolest ![]()
Ahoj holky ![]()
Před týdnem se mi narodila holčička Nela ![]()
2850g a 48 cm
Nakonec mi udělali akutní císařský řez v celkové narkoze.
Malá měla pupeční šnůru utaženou kolem krku.
Ale tak hlavní je, že je v pořádku ![]()
Jak se tu máte vy? ![]()
@Kaculina2 tak to je krásná zpráva, už jsme tady byli celí nervozní, jak to s tebou vypadá
moc a moc gratuluju! už jste doma?
my se máme moc dobře, s Natálkou jsme ze začátku malinko bojovali s kojením… málo mi ji nosili a mlíko jsem měla až 6. den po porodu, takže jsem musela dávat Nutrilon a naše slečna byla líná sát… ale už je to dobrý ![]()
@Kaculina2 taky moc gratuluji k Nelince ![]()
u nás taky dobrý, jen to kojení je taky trošku problém, ale zatím nedokrmujeme, takže dobrý. uvidíme, jak to půjde dál.
Děkuji vám ![]()
trochu jste mě uklidnili
s kojením taky zápasíme
já jsem nervozní z toho jestli vypila dost tak asi koupím váhu ![]()
Nelča zase neusne v postýlce, takže usíná u mě a pak jí přendavám
Jinak teda úplně miluje auta
jakmile se rozjedu je ticho a hned spí ![]()
@Kaculina2 já byla u laktační poradkyně - poradila, naučila a vše vysvětlila a ještě ten den bylo vše jak má být
sama bych se trápila ještě teď myslím
@Kaculina2 taky gratuluji
taky trošku bojujem s kojením :-/ ale malej přibírá, takže pohoda.. Jinak když sednu do auta, tak prcek taky hned usne a má pohodičku
takže sem říkala až nebude chtít spát, tak budu jezdit kolem baráku ![]()