Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@miselinek http://www. pribalovy-letak. cz/36-vigantol
v příbaláku nepíšou, že by to neměl být problém, ale že bys měla vyhledat lékaře ![]()
@tiffany píše:
Nejdřív bys se měla naučit gramatiku sama a pak druhé napomínat.
To samé platí i pro Tebe.
To je strašně vtipné, jak tady po sobě házíte tou gramatikou a ne a ne se trefit do správného tvaru. ![]()
Milé korektorky, sice je neznalost vyjmenovaných slov hrozná a slova jako „vipil“ přímo bijí do očí, ale výsměch a ponižování jsou daleko horší.
@hanka.br. píše:
To je strašně vtipné, jak tady po sobě házíte tou gramatikou a ne a ne se trefit do správného tvaru.
Tak nějak.
@Meha píše:
To samé platí i pro Tebe.
No to asi těžko, protože já nikoho za gramatiku nenapomínala. Takže tobě bych doporučovala, abys se naučila nejdřív číst, než začneš reagovat. ![]()
@tiffany píše:
No to asi těžko, protože já nikoho za gramatiku nenapomínala. Takže tobě bych doporučovala, abys se naučila nejdřív číst, než začneš reagovat.
Možná jsi nikoho za gramatiku nenapomínala, nicméně jsi napsala jednu krátkou větu ve spojitosti s gramatikou a hned jsi v ní udělala chybu. Ale to je asi v pořádku, vždyť Ty přece nikoho nenapomínáš.
![]()
@Meha píše:
Možná jsi nikoho za gramatiku nenapomínala, nicméně jsi napsala jednu krátkou větu ve spojitosti s gramatikou a hned jsi v ní udělala chybu. Ale to je asi v pořádku, vždyť Ty přece nikoho nenapomínáš.
Mě právě vadí uživatelé, co neustále upozorňují na chyby a u krtka mě navíc děsně pobavilo, že sám je dělá. Co je na tom tak nepochopitelného? No chytrému napověz a dál to určitě znáš, když jsi tak chytrá a umíš tu gramatiku a ták.
V té své větě žádnou chybu nevidím.
@tiffany Děláte s krtkem stejnou chybu - neumíte používat podmiňovací způsob. Zanořte se do pravidel a už tady nespamujte.
@tiffany Pokud to tady pojmeme jako gramatický kroužek, tak v posledních příspěvcích máš chyb hned několik.
Jestli Tě to zajímá, klidně Ti je vypíšu, v opačném případě se loučím.
@Meha píše:
@tiffany Pokud to tady pojmeme jako gramatický kroužek, tak v posledních příspěvcích máš chyb hned několik.
Jestli Tě to zajímá, klidně Ti je vypíšu, v opačném případě se loučím.
A proč jsi je nenapsala rovnou, když je pro tebe ta gramatika tak děsně důležitá? Někdy mám pocit, že když někomu dojdou argumenty, nebo nemá co říct, aspoň začne kvávat o gramatice. Sice to není k tématu, ale co už. A jestli máš na mysli hovorové tvary, tak ty používám běžně. Já v tom problém nevidím.
@hanka.br. píše:
@tiffany Děláte s krtkem stejnou chybu - neumíte používat podmiňovací způsob. Zanořte se do pravidel a už tady nespamujte.
Jak jsi na to přišla? ![]()
@tiffany Z Tvého příspěvku jsem pochopila, že Tě to zajímá.
O hovorové tvary nejde.
Takže konkrétně:
by ses měla naučit
aby ses naučila
mně právě vadí
Napsala jsem jen ty správné tvary, snad už budeš schopná si to dát dohromady.
Měj se ![]()
@Meha píše:
@tiffany Z Tvého příspěvku jsem pochopila, že Tě to zajímá.
O hovorové tvary nejde.Takže konkrétně:
Napsala jsem jen ty správné tvary, snad už budeš schopná si to dát dohromady.
by ses měla naučit
aby ses naučila
mně právě vadí
Měj se
No vidíš, takže ty jsi si udělala dobře, protože ti zřejmě gramatika přijde důležitá i v tématu, kde hledá matka nějakou rychlou radu, mě to neublížilo, protože je mi gramatika fuk a je to. Teď už můžeš jít klidně spát a o to tady v tom tématu šlo, že ano. ![]()