3letý syn vypil Vigantol

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
13.8.14 22:41
@tiffany píše:
No vidíš, takže ty jsi si udělala dobře, protože ti zřejmě gramatika přijde důležitá i v tématu, kde hledá matka nějakou rychlou radu, mě to neublížilo, protože je mi gramatika fuk a je to. Teď už můžeš jít klidně spát a o to tady v tom tématu šlo, že ano. :mavam:

Ty SIS…Bože, ty chceš někoho napomínat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
13.8.14 22:43
@hanka.br. píše:

Já nikoho nenapomínám, naopak píšu, že mi to vadí, to napomínání. Už jsem to napsala několikrát. Napomínal krtek. Tobě je zřejmě jedno, co kdo píše, ale jde ti jen o tu gramatiku že? To je fakt hustý! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
13.8.14 22:45
@hanka.br. píše:

A kde je v tomhle podmiňovací způsob? 8o Jako jinak ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
@tiffany píše:
Já nikoho nenapomínám, naopak píšu, že mi to vadí, to napomínání. Už jsem to napsala několikrát. Napomínal krtek. Tobě je zřejmě jedno, co kdo píše, ale jde ti jen o tu gramatiku že? To je fakt hustý! :roll:

Jestli sis všimla, tak jsem se snažila to vaše trapný předhánění se ve spisovné češtině rozehnat. Evidentně na to nemáte ani jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha

@tiffany Já bych šla spát klidně i bez toho. A dobře si dělám jiným způsobem 8).
Diskusi o gramatice jsem rozhodně nezačala já.
Pro mě není až tak u ostatních důležitá, pokud chyby, přepisy a absence interpunkce nebrání porozumění textu.
Jinak je to každého věc, jak se projevuje, jeho vizitka.
Také nikoho nenapomínám, na gramatiku tady máme speciální diskusi, tam se můžeme vyřádit :).

• Citovat
  • Upravit
2616
13.8.14 22:47

Čím víc se hov.no rozmazává, tím víc smrdí… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
13.8.14 22:48
@TýnkaK píše: Čím víc se hov.no rozmazává, tím víc smrdí… :pankac:

Souhlasím, proto už se raději zdržím reakcí a plevelení diskuse.

• Citovat
  • Upravit
12272
13.8.14 22:50
@hanka.br. píše:
Jestli sis všimla, tak jsem se snažila to vaše trapný předhánění se ve spisovné češtině rozehnat. Evidentně na to nemáte ani jedna.

Co to meleš? Nemáš na to ty. Tady si počti a pak někoho poučuj! :mavam:

http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.8.14 22:50

@hanka.br. ale @tiffany tady nepoučuje, že by měl někdo umět učivo ZŠ, zatímco krtek jo a bezchybně nepsala a o to tu šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
13.8.14 22:53
@tiffany píše:
Co to meleš? Nemáš na to ty. Tady si počti a pak někoho poučuj! :mavam:http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?…

Pěkný dvacet let starý článek. A dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
13.8.14 22:59
@hanka.br. píše:
Jestli sis všimla, tak jsem se snažila to vaše trapný předhánění se ve spisovné češtině rozehnat. Evidentně na to nemáte ani jedna.

Já jsem si hlavně nevšimla žádnýho trapnýho přeměřování ve spisovné češtině. Já si fakt na češtině nebazíruju a právě proto mi to u krtka přišlo trapný, že na to poukazuje. Takže jestli máš nějaký problém s pochopením obsahu mých příspěvků, tak je mi to líto, ale možná by pomohlo, kdybys se více soustředila na obsah, než na formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
13.8.14 23:01
@hanka.br. píše:
Pěkný dvacet let starý článek. A dál?

Nic, že se to pořád mění a že mě je to fuk. Já totiž na češtině nebazíruju, to je doména krtka, tvoje a mehy a další zoufalců, co sice neumí odpověď na položený dotaz, ale uměj (prý) gramatiku. Ale jak z tohohle článku vyplývá, tak v tom nemají jasno ani ti nejpovolanější. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
13.8.14 23:22
@tiffany píše:
Nic, že se to pořád mění a že mě je to fuk. Já totiž na češtině nebazíruju, to je doména krtka, tvoje a mehy a další zoufalců, co sice neumí odpověď na položený dotaz, ale uměj (prý) gramatiku. Ale jak z tohohle článku vyplývá, tak v tom nemají jasno ani ti nejpovolanější. :mavam:

Jak už jsem psala výše, pokud zakladatelka tak nutně potřebovala rychlou radu, nechápu, proč zapínala pc, najížděla na emimino, zakládala diskuzi a nakonec čekala, až někdo zareaguje. Nebylo by rychlejší rovnou zavolat nějaké doktorce nebo na pohotovost? Z jejího postupu soudím, že synkovi o život nešlo, tudíž nechápu, proč by ji někdo nemohl upozornit na chyby v gramatice prvního stupně ZŠ. Pokud byl synův stav vážný, pak poznámky o pravopisu nejsou na místě, v tom případě ale nechápu, proč ztrácí čas surfováním na netu. Kdyby jí dítě snědlo plato Ibalginu, co by asi dělala? :think:

• Citovat
  • Upravit
12272
13.8.14 23:28

@Luca10 gramatiku neovládám a zakladatelce do hlavy nevidím. :think: Zkus se zeptat přímo jí, nestyď se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.8.14 00:01
@tiffany píše:
Nic, že se to pořád mění a že mě je to fuk. Já totiž na češtině nebazíruju, to je doména krtka, tvoje a mehy a další zoufalců, co sice neumí odpověď na položený dotaz, ale uměj (prý) gramatiku. Ale jak z tohohle článku vyplývá, tak v tom nemají jasno ani ti nejpovolanější. :mavam:

No, nevím, že by se vyjmenovaná slova, konkrétně předpona vy- výrazně měnila :think: U zakladatelky mi vážně šlo jen o ta vyjmenovaná slova, protože když někdo napíše vipil, nebo viplivnul, tak to tedy sorry… To je učivo 3. třídy ZŠ. Nějaké bychom, by jsme, ty jsi si, nebo ty sis fakt vůbec neřeším, to se vážně pořád mění a pokud člověk navštěvoval školu v letech 80-92,tak za těch 22 let se pořád do těch pravidel českého pravopisu šťourá. Já mám na mysli, fakt ten základ. Ale vypil s měkkým, nebo asi s tvrdým, to tedy promiň. A jen tak na okraj. Já jsem si s tou gramatikou nezačala, byla jsem tak čtvrtá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák