Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
LASIČKO, omlouvám se, jestli se budu ptát hloupě, ale někde mi tu krev musí vzít a já ji pak odnesu do laborky? Tudíž stejně musím navštívit nějakého lékaře a u praktického s tím asi nepochodím.Jak to tedy v praxi funguje. Do úterka je dlouho, už ted mi nervíky pracují o sto šest. Kdyby jeden test byl pozitivní a jeden negativní, byla bych klidnější, ale ty jsem si dělala včera a dnes Rapiclear a tam byly dvě i když jedna byla méně vidět.
U nás jsme na menším městě a vím,že laborka dělá plno vyšetřeních placených,co kdo chce a nechce s tím chodit za lékařem.A vím že tam dlouho visela cedule-HGC jako samoplátci za 50,–…ale už jsem tam delší dobu nebyla,tak nevím,zda o něco nepodražili.Ale o tolik mě to přijde docela dost.I když-v situaci kdy přemýšlíme zda je či není těhotenství,tak než se týden trápit,ty peníze bych obětovala.Věřím,že to musí být dosti nepříjemné-jistě bych se v této situaci moc pozorovala,byla bych nervozní a takto člověk ví,na čem je.
no já jsem dělala taky v labině a mám pocit, že jsme tam HCG dělali kolem 150,–. Určitě bych si zašla, pokud to potřebuješ vědět co nejdřív, ale taky bych řekla podle toho co píšeš, že klidně můžeš být.Tak hodně štěstí
Minko,myslím, že těhu jsi.Nikdy se nelze spoléhat na to,že když se předpokládá s otěhotněním problém,tak to tak bude a přerušovaná soulož jen velmi nespolehlivá antiko.
Přeju ať vše dopadne jak chceš.
Krev odeberou v té laboratoři-každá laborka má svojí odběrovou místnost,tam přijdeš,řekneš že chceš jako samoplátce odběr a oni krev odeberou a řeknou za jak dlouho bude výsledek.
Klidně dám i těch 225kč. Jen najít tu laboratoř. Jsem z velkého města, tak než se v tom zorientuji, budu trochu tápat. Ale ve čt mám čas, tak to půjdu zkusit. JInak už mě pár dní bolí vaječníky a záda, jakobych měla před menstruací, ale může to asi být i to těhotenství.. Ještě jednou děkuji moc všem.
Pokud jsi z velkeho mesta, tak si zkus do googlu hodit jmeno mesta a slovo poliklinika nebo stredisko, vetsinou tam byvaji laborky i s odberovou mistnosti.
Jinak ja myslim, ze by to celkem odpovidalo, sice best2 delaji obcas falesnou pozitivitu, ale ze by to udelali dva a jeste ten rapid, to uz se mi moc nezda jako realne.
Nektere cysty pry take produkuji hcg, ale je to pry velmi mala skupina cyst, ktere nejsou moc bezne.
Já si myslím, že těhotná jsi. Jednou jsem měla nějaké problémy se žaludkem. Dr mi udělala i HCG a bylo pozitivní. Hodnota byla 25. Bylo to zřejmě díky cystě, protože jsem těhotná nebyla a testy které jsem si dělala doma byli všechny negativní.
Pokud je test pozitivní, tak jsi těhotná.
U nás stojí odběr krve - HCG 250Kč.
Je mi jasné, že pokud mi vyjdou tři testy a z toho dva skoro jednoznačně a jeden ne úplně jednoznačně,nedostala jsem mensturaci, tak je tu velká pravděpodobnost a jak píšou na těch přibalových letácích až 99,9%. ALe pořád si říkám, že tam třeba ještě nějaká malá možnost je, že těhotná nejsem.
Myslim, ze moznost, ze nejsi tehotna je bohuzel zanedbatelna ![]()
Stále trochu věřím, ale vím, že naděje je malá. POkud se zadaří, tak zítra, nejpozději ve čt půjdu na krev.
Minko já si myslím,že těhu jsi.
Já když jsem měla cystu jsem test měla negativní.Na krev si skoč do laboratoře já jsem platila 190,– a výsledky byli do 2 hodin a hned to je jasné.
Já jsem taky z velkého města a biochemickou laboratoř mám i na sídlišti, kde bydlím. Jak píšou holky, řekneš jen, že chceš odběr na hcg jako samoplátce a oni to vůbec neřeší. Je to dost, ale stojí to za to, než se nervovat.
Já měla ráno pozitivní test, výrazná, ale na kpontrolní neměla a hcg už skoro 190, takže si myslim, že když vyjdou tři, tak pravděpodobně budeš. Až něco zjistíš, tak se ozvi. Držim palce!!! ![]()
Mám kamarádku a té dr. říkal, že jí moc naděje na otěhotnění nedává, měla stále nějaké gynekologické problémy a hned první měsíc po vysazení HA se zadařilo. Řekla bych, že jsi těhotná, přerušovaná soulož není žádná antikoncepce, já jsem tímto způsobem otěhotněla 2× a po druhé to byl jen jeden styk za měsíc, ale my jsme to neřešili, prostě se to stalo a byli jsme za to šťastní, kéž by to takhle lehce šlo i teď.
Jejkote holka, taky si myslím, že jsi těhotná…
Do laborky určitě zajdi, aspoň budeš vědět na čem jsi. Začátek ledna, to vypadá na těhotenství. Hodně sil přeju, pokud je to tak, tak abyste to ustáli a dopadlo to dobře (hlavně pro to miminko).