4 děti v dnešní době

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30971
14.2.20 13:50

Ja bych rekla, ze ne kazdy at ma deti tolik, kolik jich uzivi, ale kolik jich zbladne fyzicky a psychicky. A pokud je nekdo takovy borec, ze zvladne 4 deti, tak klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.2.20 13:55
@Anonymní píše:
Ahoj, moc by me zajimaly vase nazory, postrehy a zkusenosti na to, jestli je realne a hlavne rozumne mit v dnesni dobe 4 deti. Pripadne jaky pocet vnimate za idealni? Jasne, jedno dite je prakticke. Vejdete se v klidu do mensiho bytu, staci mensi auto, dovolene jsou jednodussi atd… Jako obecny ideal se berou 2,to je takova ta klasika. 3 deti jsou jeste tolerovany, protoze furt se vejdete do 5 mistneho auta, jakz takz se tonda i v 3 pokojovem byte, pripadne 5 pokojovy dum je jeste jakz takz realny… Ale na rodiny s vice detmi se uz diva divne. Ja sama si to neumim po prakticke strance uplne predstavit, ale ano, laka nas to moc mit deti 4. Samozrejme se rozhodneme sami, podle nas… ale moc rada si poctu i nazory sirsiho vzorku lidi. Moc dekuji za odpovedi ????

Osobne bych nechtela a delam vse, aby ctvrte nebylo. Jak to maji jini, tak to je mi jedno. Kdyz ma dite, kde bydlet, jist, ma slusne zivotni podminky. At ma rodina klidne deset deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.2.20 14:07

A nemam pocit, ze na nas koukaji divne lidi, ze mame tri deti. V okoli ma hodne rodin tri deti.
Kdo nas nezna osobne, tak si mysli, ze nase druhe a treti dite jsou dvojcata. Mnohokrat se mi stalo, ze padnul dotaz, jak stara mame dvojcata. Nejsou vubec dvojcata. Maji mezi sebou rok a pul. Ale vyskove a vahove jsou porad stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.2.20 14:22

@Kelsey to znám, kluci jsou od sebe bez osmi dnů rok a nepoznala by si rozdíl :D další dva jsou od sebe 13 měsíců a tam ten rozdíl už vidět je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.2.20 14:36
@Bábrdl píše:
Ještě mě napadá jedna nevýhoda toho, když je víc dětí.-
Všechny kamarádky, co mají tři a více dětí jsou od října do dubna furt doma, protoež je někdo nemocný. :nevim:

Jdu zaklepat, ale u nas tohle obdobi bylo, kdyz byla nejstarsi ve skolce. Tehdy s tim bojovala. Nestahla jsem ji uplne, protoze doma batole a mimino. Odmarodili si prubezne spolu. Od 2r. je nejmladsi ve skolce. Prvni rok byl 2× nemocny a nestovice vystridali pri sobe. A tim nemocnost pominula. Je teda fakt, ze treba treninky fotbalu maji od brezna do listopadu venku a treneri neresi pocasi, kdyz vylozene nelije. Myslim si, ze mojim i tenhle tvrdy rezim spotrovni pomohl, ze jsou otuzili. I holky hraly 2r. fotbal. Misto nej ted tancuji. Ted radi strevni viroza od ledna. U nas to chytil tatka jediny.
My doma nevedeme ani pretopeno a nechodime moc navleceni. To vzdy moji rodice rostou, kdyz nemam decka navlecene v nekolika vrstvach. K detske chodime, kdyz posle pozvanku na preventivku. Jinak neni duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.2.20 14:47
@Opiska píše:
@Kelsey to znám, kluci jsou od sebe bez osmi dnů rok a nepoznala by si rozdíl :D další dva jsou od sebe 13 měsíců a tam ten rozdíl už vidět je

My mame druhe holku a tretiho kluka. Holka do 5r. odmitala maso, kdyz zjistila, ze snedla maso, tak se pozvracela. Jedine vyvary akceptovala. Rikam ji opakovane, ze v minulem zivote musela byt kralik. Kdyz pred ni polozis maso, ledovy salat, tatranku. Tak 100% sahne po ledovem salatu. Ted maso ji, vyvary delam casto, ale prevazuje svetle. Tmave nechce. Proti tomu nejmladsi je opravdu chlap. Ten bez masa nebude, nevydrzi a je mu sumak, jake ji. Takze oni rostou stejne. Je otazka casu, kdy ji predroste. Moc dlouho to trvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
14.2.20 14:56

@Bábrdl znám dost rodin se čtyřmi pěti dětmi, znám i rodiny s deseti dětmi, a je nádhera, jak spolu vycházejí. A jak se mají rádi, ne že na ně není čas. Takže já to vidím dost jinak. Když někdo chce, tak ať má děti klidně deset, když je uživí. A za sebe jsem vděčná za své sourozence. Když se dostaneš do opravdových sra.ek, tak máš kolem sebe plno lidí, kteří ti pomohou. A když je dobřé, tak se s tebou radují. A rodinné akce jsou paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
14.2.20 15:24
@Opiska píše:
Já tak nějak nechápu argument, že ten rodič na to dítě nemá čas, třeba si popovídat a nebo si s ním hrát. S žádným dítětem si snad nepovidate nebo nehrajete od rána do večera, ne? Ty děti mají nějaké věkový rozdíly a od určitého věku, chodí už každý domu v jiný čas. Takže takový ten „boj“ o pozornost, je jen nějakou dobu a i to se dá nějak zvládnout. Mě holka (10let) většinou chodí domu ze školy a po krouzkach kolem té páté hodiny, starší kluk (9) kolem půl jedne. Mladší (7) z družiny ve tři a nejmladší (6) ze školky po třetí. S každým můžu trávit samostatně čas, ať je to aktivně a nebo třeba jen paření na playstub a nebo společně. Na výlety jezdíme pravidelně, pres zimu spíš jen vnitřní výlety, když se oteplí, tak lehčí turistiku s nějakým vyžitim pro děti. Mě osobně by nikdo na hory v zimě nedostal, odmítám se prcat někde ve sněhu a ještě za to platit. Až budou mít děti ve škole lyžáky, ať si jedou, ale já v rámci svého duševního zdraví toto odmítám podstupovat. Co se týče školy jako samotné, nemůžu posoudit, děti jsou naštěstí chytré a nějaké učení doma nemusí být, občas dáme nějaký diktát, nebo pětiminutovku. Všichni mají vyznamenání a všichni zbožňují matematiku - což nechápu po kom mají. Všichni pocitaji, že po páté třídě nastoupí na gympl. Výchovné problémy bych taky neřekla, že mají. Jen sedmiletý je vyloženě rebel už od malinka a vyvádí někdy fakt klukoviny, řekla bych že už to má v podstatě v sobě. Kluci po sobě oblečení víceméně dědí, ale záleží jaké oblečení to je. U kluků se mi vyplatí kupovat mikiny Quiksilver nebo s. Oliver, protože vydrží fakt i pro toho nejmladšího. Tepláky a trička nakupuju nejčastěji v pepcu, to je takové spotřební zboží, protože stačí jedno odpoledne venku a je to mrtvý. Boty má každý svoje, nejčastěji nakupujeme ve Sportisimo.

Já jako největší nevýhodu vidím vstupy a různé akce. Minulý víkend jsme byli na lasergame, 3tis pryč, na trampolinach taky trojka, jídlo v restauraci 1800-2000, prostě málokdy se dostanu pod 2tis za nějaký výlet. Rodinné vstupné prostě není pro 1+4, ale většinou 2+2, takže taky to nevyjde levněji. Takže si vždycky povzdechnu, když platí kamarádka, která má jen jedno dítě a platí fakt minimum. :mrgreen:
:mrgreen:
Soukromí u dětí je diskutabilní, holka má pokoj pro sebe, kluci mají pokoj společný, zatím jim to nevadí. A až jim to začne vadit, pár let to vydrží. Ranč kvůli tomu opravdu kupovat nebudu.

Takže suma sumárum, já si myslím, že mám spokojené deti, kterým nic nechybí. Ale je mi jasný, že ne každému to může vyhovovat a nebo souhlasit.

Ten argument je pravdivý, nemuzou prijit kdykoli, ale,,proste maji ten přesný cas, kdy muzou”
Nemaji treba cely den jen s rodici :nevim:. S tema 2 detma to jeste jde..
Prej prcat nekde ve snehu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:…Ocividne si na lyžích nestala, ze?
Mne se zda to dědění po sourozencich hrozne, u miminek dejme tomu, ale teda ja kdybych mela 4 deti, tak jim kupuji každému nové kvalitni obleceni..Takze v Pepcu fakt ne. Sle ten QuickSilver, Oliver je docela dobry, kdyz se najdou hezke kousky. :nevim:.Ale jako nevim no :).
Prej par let to vydrzi, tak to bude dost nefer, kdyz dcera bude mir jedina svuj pokoj, ne?.Jsem tak rada, ze jsem nemela pokoj s brachou a mela jsem soukromi..
Edit- a tak to ze maji kazdy sve boty, tak to uz je snad samozrejmost :)

Příspěvek upraven 14.02.20 v 15:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
14.2.20 15:29
@andelka83 píše:
A to musí vyzkoušet a dělat všechno co je baví? Co budou dělat zbytek života?

Tak je to dobre, kdzy v zivote delas veci, které te bavi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.2.20 15:34

@_.Emilyyy pro mě byl lyžák peklo, nechápu, že to někoho může bavit.. :mrgreen:
@andelka83 já byla prakticky jediné dítě v rodině, dědovy děti se s ním nestýkají, mamčina sestra je od ní mladší o 3 roky, ale mamka mě měla brzo a teta mou sestřenku zase později, takže jsme od sebe 16 let.. ale s mými kluky, obzvlášť se starším (4 roky rozdíl), mají super vztah, on tu naši pražskou fiflenku dokáže pěkně rozbejčit.. :lol: s tím bruslením jsi mi připomněla, jak mě mamka brala jako dítě v zimě na rybník, všichni bruslili, jen malá Tamtama seděla na břehu na sáňkách a řvala.. a tenhle vztah ke sportu mi zůstal.. :mrgreen: na kole jsem se naučila v 26, jen kvůli klukům, abychom mohli, až budou větší, jezdit třeba na výlety.. jenže mladší na kolo nechce, bojí se, a starší je neřízená střela a na silnici si netroufnu ho vzít, ohrožuje sebe i auta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
14.2.20 15:38

Mám dvě a víc ani omylem. Proč? Abych se celej život mrcasila kolem decek? Nedejboze je měla kolem 40? Ty ceny pro čtyřčlennou rodinu, když platím dovolenou u moře, protáčí se mi panenky. Já vlastně nevidím na více dětech absolutně nic pozitivního, tož tak. A pak taky nechci bejt ta babička, která pak bude muset vysvětlovat, proč má 16 vnoučat, když každý z jejich 4 dětí má taky 4. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.2.20 15:43

@_.Emilyyy Jako za mnou můžou přijít kdykoliv do práce, tak za mnou můžou přijít kdykoliv doma :nevim: Jako jasný, pokud budu zrovna na záchodě, mají smůlu, tohle období už máme za sebou :mrgreen: Nestála a ani to nemám v plánu, zimu a sníh nesnáším a v tomhle mají prostě smůlu. Dokud vydělávám výhradně ja, mám taky právo s penězi nakládat jak uznám za vhodne. To by mě mohl fakt každý milovat. Ty trička a tepláky mají životnost kolem měsíce, dvou. To se perou, to se někde zatrhnou, pověsí, urvou, jeden chodil docela často ze školy bez trička :zed: :zed: prostě ho po tv někde zapomněl. Jsou pořád ve věku, kdy jim je nějaká značka fakt jedno a rostou a rostou. Ale dávat čtvrtletně x tisíc za „lepší“ trička pro lepší pocit ostatních, tak to mě můžou milovat podruhý. Já znám tvé příspěvky co se týče dcery, že ji držíte na vysoké úrovni. Jsem si jistá, že kdybych měla jen jedno dítě, měla by velmi podobnou životní úroveň, jako má ta tvá, jen bych k tomu nepotřebovala partnera. Hele fakt to neber zle, já proti tobě nic nemám, obcas se mi i líbí ten tvůj free přístup, ale přijde mi trochu mimo mísu, když přijde ženská co má jedno dítě a úroveň ji obstarává partner a má námitky a připomínky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.2.20 15:44

@Netopýr1 až všem bude 18, bude mi 40 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
14.2.20 15:52

@Opiska příchod bez trička je fajn, pokud ho pak najde, u nás se sice vrací v triku, ale tak dvakrát týdně v něm má vystřiženou díru.. :zed: :lol: a když tam není díra, tak je aspoň tak zasviněné, že to nejde vyprat.. :pankac: během první třídy zvládl ztratit troje ponožky a několikery kalhoty, asi byly hodně počůraný, tak to nálezce rovnou zlikvidoval.. takže ať žije Pepco a Kik.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.2.20 16:13
@inkakřivák píše:
@Bábrdl znám dost rodin se čtyřmi pěti dětmi, znám i rodiny s deseti dětmi, a je nádhera, jak spolu vycházejí. A jak se mají rádi, ne že na ně není čas. Takže já to vidím dost jinak. Když někdo chce, tak ať má děti klidně deset, když je uživí. A za sebe jsem vděčná za své sourozence. Když se dostaneš do opravdových sra.ek, tak máš kolem sebe plno lidí, kteří ti pomohou. A když je dobřé, tak se s tebou radují. A rodinné akce jsou paráda.

Já jsem za sestru taky vděčná. I za bratrance, sestřenice a fungující rodinu…
Ono je to něco za něco.

Ale prostě nevěřím, že od těch pěti dětí se můžou rodiče dětem normálně věnovat, prožívat s nimi jejich úspěchy a neúspěchy atd. Viděla jsem to u spolužaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí