4 měsíce jsou za dveřmi - příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
14.3.12 11:36

Lyri, ten vás sežere i s botama :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41882
14.3.12 11:37
Billi píše:
Lyri, ten vás sežere i s botama :mrgreen:

Nooooo, jako chutná mu, to je fakt :lol: :lol: :lol:
Ale váhu má úplně v pohodě, asi dobrý spalování :mrgreen: To po mě mít nebude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.3.12 11:43
lyrica píše:
No mě hlavně přijde, že tím, že dám první příkrm až v roce, tak v době, kdy budu muset dát malého do školky nebude umět pořádně jíst..jen můj názor..a u dětí na UM nevím, na co nějak extra dlouho čekat..

To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku ;)
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.3.12 11:46
asha píše:
lyrica píše:
No mě hlavně přijde, že tím, že dám první příkrm až v roce, tak v době, kdy budu muset dát malého do školky nebude umět pořádně jíst..jen můj názor..a u dětí na UM nevím, na co nějak extra dlouho čekat..
To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku ;)
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM. :nevim:

Řekla bych, že to je prostě na dítěti. Některému stačí do roku jen MM, některé má ve 4 měsících hlad a potřebuje už „normální“ jídlo. Nejde škatulkovat a říct, že všechny děti na MM dostanou v 6. měsíci mrkev a děti na UM ve 4. měsíci brokolici.

• Citovat
  • Upravit
29730
14.3.12 11:47
lyrica píše:
asha a s tím 6.měsícem, to už se právě nedoporučuje, většina dětí na UM ve 4.měsíci vypije přes litr mléka a váží přes 6 kilo, což je jen ukazatel toho, že na příkrmy jsou připravené…

Sleduju to 8 let, ted se prave doporucuje tech pul roku ;) S tim, ze zalezi na diteti, samozrejme. Jenze spousta matek vrazi prikrm jen proto, ze dite se zaclo kolem 3-4 mesice budit v noci a pijde castejs. A uplne zapomene na rustovy spust. Nektery deti ho maji dyl, moje treba po 4 mesicich. Proto to pisu, je mi jedno, kdy to date, ale berte v uvahu i tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.3.12 11:47

Lyri :mavam:
a jak ti malej kaká?nemá třeba tuhýho bobika?nebo naopak?nebolí ho bříško?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
14.3.12 11:48

teda asho si nějak nedovedu představit, jak chodícímu dítěti může stačit jen koza… 8o
a hlavně bych se asi podobně jak lyrica bála, jak to bude mít s kousáním a polykáním pevné stravy…
nicméně to nezatracuju, to zase né…
a určitě ho nebudu do příkrmů nutit, to je jasné, když nebude chtít, tak je nedostane, dokud bude prospívat, tak ho rozhodně nechci násilím tlačit… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.3.12 11:51
Billi píše:
asha píše:
lyrica píše:
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM. :nevim:
Řekla bych, že to je prostě na dítěti. Některému stačí do roku jen MM, některé má ve 4 měsících hlad a potřebuje už „normální“ jídlo. Nejde škatulkovat a říct, že všechny děti na MM dostanou v 6. měsíci mrkev a děti na UM ve 4. měsíci brokolici.

Nojo…ale když se to tak vezme tak podle toho jak se mění ta doporučení tak je vlastně téměř jedno kdy,co,jak dítěti dáš :nevim: dokonce se změnil během 10 let 2× názor na dobu kdy začít s lepkem.Dřív se dával po ukončeném6.měsíci,před 5.lety až po 8. a ted zas po 6.
Tak jako,,,, :roll: :roll: můžeme si vybrat. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
14.3.12 11:52
asha píše:
lyrica píše:
asha a s tím 6.měsícem, to už se právě nedoporučuje, většina dětí na UM ve 4.měsíci vypije přes litr mléka a váží přes 6 kilo, což je jen ukazatel toho, že na příkrmy jsou připravené…
Sleduju to 8 let, ted se prave doporucuje tech pul roku ;) S tim, ze zalezi na diteti, samozrejme. Jenze spousta matek vrazi prikrm jen proto, ze dite se zaclo kolem 3-4 mesice budit v noci a pijde castejs. A uplne zapomene na rustovy spust. Nektery deti ho maji dyl, moje treba po 4 mesicich. Proto to pisu, je mi jedno, kdy to date, ale berte v uvahu i tohle.

já to v úvahu beru :palec: i proto malej, i když dělá švíky s častým jídlem už třetí týden, dostává stále jen prso… ;)
jenže předchozí spurty se projevovaly i hysterákama při kojení, pouštění se kozy, řev a tak, zatímco teď je spokojený, jen prostě pořád chlastá a chlastá, i s plným bříškem, pak blinká, no prostě nevím, co by to mohlo být…
právě čekám, co mi příští týden řekne ta mudra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.3.12 11:53
Mar__tanka1983 píše:
teda asho si nějak nedovedu představit, jak chodícímu dítěti může stačit jen koza… 8o
a hlavně bych se asi podobně jak lyrica bála, jak to bude mít s kousáním a polykáním pevné stravy…
nicméně to nezatracuju, to zase né…
a určitě ho nebudu do příkrmů nutit, to je jasné, když nebude chtít, tak je nedostane, dokud bude prospívat, tak ho rozhodně nechci násilím tlačit… ;)

No… s kousanim maji obcas problemy i deti, ktery zacnou ve 4 mesicich :mrgreen: To s tim nema co delat. A navic vetsina deti zacina chodit az po roce :D ne, ze by nechodily mladsi, ze… Stacit to evidentne muze, v tu dobu jsme meli pediatra, ktery mi to sam rikal…a ze jich takovych par ma. Do roka jde hlavne o zkouseni, o vyzivu spis v druhy rade. Ono kolik deti toho sni tolik, aby jim to fakt stacilo… Treba holka, ta jedla od zacatku (8 mesicu) dost, ty by to asi i stacilo, prvni kluk od 7 mesicu podstatne min a nejmladsi vubec :lol:
Teorie je jenom teorie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
14.3.12 11:55

jitko dokonce sem teď slyšela, že nejlepší je zařadit lepek, dokud je dítě kojené, a to ještě před šestým měsícem, jen pár lžiček, né plnou dávku kaše, ale prostě už před půlrokem ..
no z toho aby se jeden pobláznil…
jak to bylo dřív jednoduché, kdy toho moc nebylo, ani informací, ani výrobků, prcek dostal ve třech měsících krupičku do flašky a bylo po pérdeli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
14.3.12 11:58
A navic vetsina deti zacina chodit az po roce :D

já na to chodící myslela jak si psala o té, co kojila plně i v roce a půl…to už mi uniká doopravdy, já když si představím rok a půl dítko, tak mi to hlava nebere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.3.12 12:00
Mar__tanka1983 píše:
asha píše:
lyrica píše:
já to v úvahu beru :palec: i proto malej, i když dělá švíky s častým jídlem už třetí týden, dostává stále jen prso… ;)
jenže předchozí spurty se projevovaly i hysterákama při kojení, pouštění se kozy, řev a tak, zatímco teď je spokojený, jen prostě pořád chlastá a chlastá, i s plným bříškem, pak blinká, no prostě nevím, co by to mohlo být…
právě čekám, co mi příští týden řekne ta mudra…

No uvidis. U nas to tak taky probihalo, nektery spurty hystericky, jiny v pohode, ale s vecnou prisavnou na prsu. Ono je tech faktoru vic, zalezi i na tom, jak umi pit, jak se spousti mliko, jestli je k dosazeni hned, jak se pricucne, nebo se spusti za dyl atd. Pokud normalne pribyva a normalne cura, tak bych byla v klidu, ono kdyz jim neco chybi, tak se ozvou. Jinak ja teda nikdy nekoukala na hodiny, jen u prvniho na zacatku, takze kdyz byl hlad, proste dostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
14.3.12 12:02

ja teda sve dve starsi deti kojila plne 7 mesicu.ale nase mala,budou ji tez 4mesice,papa furt,nekdy mam dojem,ze by ji nevadilo mit kozu v puse nonstop.takze tez pomalu zacnem davat prikrmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
14.3.12 12:03
Mar__tanka1983 píše:
jitko dokonce sem teď slyšela, že nejlepší je zařadit lepek, dokud je dítě kojené, a to ještě před šestým měsícem, jen pár lžiček, né plnou dávku kaše, ale prostě už před půlrokem ..
no z toho aby se jeden pobláznil…
jak to bylo dřív jednoduché, kdy toho moc nebylo, ani informací, ani výrobků, prcek dostal ve třech měsících krupičku do flašky a bylo po pérdeli :mrgreen:

jsi mi připoměla jak mi moje máma vyprávěla že její babička nosila děti na pole v šátku,místo dudlíka měly kus bílýho plátýnka ve kterém byla užmoulaná kulička chleba.To dítě to cumlalo místo dudlíka.Normálně..hned od narození 8o vidíte…a my si tu lámem hlavu nad prvními příkrmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí