4 měsíce jsou za dveřmi - příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Billi píše:
Lyri, ten vás sežere i s botama
Nooooo, jako chutná mu, to je fakt
![]()
Ale váhu má úplně v pohodě, asi dobrý spalování
To po mě mít nebude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lyrica píše:
No mě hlavně přijde, že tím, že dám první příkrm až v roce, tak v době, kdy budu muset dát malého do školky nebude umět pořádně jíst..jen můj názor..a u dětí na UM nevím, na co nějak extra dlouho čekat..
To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku ![]()
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asha píše:lyrica píše:To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku
No mě hlavně přijde, že tím, že dám první příkrm až v roce, tak v době, kdy budu muset dát malého do školky nebude umět pořádně jíst..jen můj názor..a u dětí na UM nevím, na co nějak extra dlouho čekat..
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM.
Řekla bych, že to je prostě na dítěti. Některému stačí do roku jen MM, některé má ve 4 měsících hlad a potřebuje už „normální“ jídlo. Nejde škatulkovat a říct, že všechny děti na MM dostanou v 6. měsíci mrkev a děti na UM ve 4. měsíci brokolici.
- Citovat
- Upravit
lyrica píše:
asha a s tím 6.měsícem, to už se právě nedoporučuje, většina dětí na UM ve 4.měsíci vypije přes litr mléka a váží přes 6 kilo, což je jen ukazatel toho, že na příkrmy jsou připravené…
Sleduju to 8 let, ted se prave doporucuje tech pul roku
S tim, ze zalezi na diteti, samozrejme. Jenze spousta matek vrazi prikrm jen proto, ze dite se zaclo kolem 3-4 mesice budit v noci a pijde castejs. A uplne zapomene na rustovy spust. Nektery deti ho maji dyl, moje treba po 4 mesicich. Proto to pisu, je mi jedno, kdy to date, ale berte v uvahu i tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lyri ![]()
a jak ti malej kaká?nemá třeba tuhýho bobika?nebo naopak?nebolí ho bříško?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teda asho si nějak nedovedu představit, jak chodícímu dítěti může stačit jen koza… ![]()
a hlavně bych se asi podobně jak lyrica bála, jak to bude mít s kousáním a polykáním pevné stravy…
nicméně to nezatracuju, to zase né…
a určitě ho nebudu do příkrmů nutit, to je jasné, když nebude chtít, tak je nedostane, dokud bude prospívat, tak ho rozhodně nechci násilím tlačit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Billi píše:asha píše:Řekla bych, že to je prostě na dítěti. Některému stačí do roku jen MM, některé má ve 4 měsících hlad a potřebuje už „normální“ jídlo. Nejde škatulkovat a říct, že všechny děti na MM dostanou v 6. měsíci mrkev a děti na UM ve 4. měsíci brokolici.lyrica píše:To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM.
Nojo…ale když se to tak vezme tak podle toho jak se mění ta doporučení tak je vlastně téměř jedno kdy,co,jak dítěti dáš
dokonce se změnil během 10 let 2× názor na dobu kdy začít s lepkem.Dřív se dával po ukončeném6.měsíci,před 5.lety až po 8. a ted zas po 6.
Tak jako,,,,
můžeme si vybrat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asha píše:lyrica píše:Sleduju to 8 let, ted se prave doporucuje tech pul roku
asha a s tím 6.měsícem, to už se právě nedoporučuje, většina dětí na UM ve 4.měsíci vypije přes litr mléka a váží přes 6 kilo, což je jen ukazatel toho, že na příkrmy jsou připravené…S tim, ze zalezi na diteti, samozrejme. Jenze spousta matek vrazi prikrm jen proto, ze dite se zaclo kolem 3-4 mesice budit v noci a pijde castejs. A uplne zapomene na rustovy spust. Nektery deti ho maji dyl, moje treba po 4 mesicich. Proto to pisu, je mi jedno, kdy to date, ale berte v uvahu i tohle.
já to v úvahu beru
i proto malej, i když dělá švíky s častým jídlem už třetí týden, dostává stále jen prso… ![]()
jenže předchozí spurty se projevovaly i hysterákama při kojení, pouštění se kozy, řev a tak, zatímco teď je spokojený, jen prostě pořád chlastá a chlastá, i s plným bříškem, pak blinká, no prostě nevím, co by to mohlo být…
právě čekám, co mi příští týden řekne ta mudra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mar__tanka1983 píše:
teda asho si nějak nedovedu představit, jak chodícímu dítěti může stačit jen koza…
a hlavně bych se asi podobně jak lyrica bála, jak to bude mít s kousáním a polykáním pevné stravy…
nicméně to nezatracuju, to zase né…
a určitě ho nebudu do příkrmů nutit, to je jasné, když nebude chtít, tak je nedostane, dokud bude prospívat, tak ho rozhodně nechci násilím tlačit…
No… s kousanim maji obcas problemy i deti, ktery zacnou ve 4 mesicich
To s tim nema co delat. A navic vetsina deti zacina chodit az po roce
ne, ze by nechodily mladsi, ze… Stacit to evidentne muze, v tu dobu jsme meli pediatra, ktery mi to sam rikal…a ze jich takovych par ma. Do roka jde hlavne o zkouseni, o vyzivu spis v druhy rade. Ono kolik deti toho sni tolik, aby jim to fakt stacilo… Treba holka, ta jedla od zacatku (8 mesicu) dost, ty by to asi i stacilo, prvni kluk od 7 mesicu podstatne min a nejmladsi vubec ![]()
Teorie je jenom teorie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitko dokonce sem teď slyšela, že nejlepší je zařadit lepek, dokud je dítě kojené, a to ještě před šestým měsícem, jen pár lžiček, né plnou dávku kaše, ale prostě už před půlrokem ..
no z toho aby se jeden pobláznil…
jak to bylo dřív jednoduché, kdy toho moc nebylo, ani informací, ani výrobků, prcek dostal ve třech měsících krupičku do flašky a bylo po pérdeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A navic vetsina deti zacina chodit az po roce
já na to chodící myslela jak si psala o té, co kojila plně i v roce a půl…to už mi uniká doopravdy, já když si představím rok a půl dítko, tak mi to hlava nebere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mar__tanka1983 píše:asha píše:já to v úvahu berulyrica píše:Sleduju to 8 let, ted se prave doporucuje tech pul roku
asha a s tím 6.měsícem, to už se právě nedoporučuje, většina dětí na UM ve 4.měsíci vypije přes litr mléka a váží přes 6 kilo, což je jen ukazatel toho, že na příkrmy jsou připravené…S tim, ze zalezi na diteti, samozrejme. Jenze spousta matek vrazi prikrm jen proto, ze dite se zaclo kolem 3-4 mesice budit v noci a pijde castejs. A uplne zapomene na rustovy spust. Nektery deti ho maji dyl, moje treba po 4 mesicich. Proto to pisu, je mi jedno, kdy to date, ale berte v uvahu i tohle.
i proto malej, i když dělá švíky s častým jídlem už třetí týden, dostává stále jen prso…
jenže předchozí spurty se projevovaly i hysterákama při kojení, pouštění se kozy, řev a tak, zatímco teď je spokojený, jen prostě pořád chlastá a chlastá, i s plným bříškem, pak blinká, no prostě nevím, co by to mohlo být…
právě čekám, co mi příští týden řekne ta mudra…
No uvidis. U nas to tak taky probihalo, nektery spurty hystericky, jiny v pohode, ale s vecnou prisavnou na prsu. Ono je tech faktoru vic, zalezi i na tom, jak umi pit, jak se spousti mliko, jestli je k dosazeni hned, jak se pricucne, nebo se spusti za dyl atd. Pokud normalne pribyva a normalne cura, tak bych byla v klidu, ono kdyz jim neco chybi, tak se ozvou. Jinak ja teda nikdy nekoukala na hodiny, jen u prvniho na zacatku, takze kdyz byl hlad, proste dostali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja teda sve dve starsi deti kojila plne 7 mesicu.ale nase mala,budou ji tez 4mesice,papa furt,nekdy mam dojem,ze by ji nevadilo mit kozu v puse nonstop.takze tez pomalu zacnem davat prikrmy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mar__tanka1983 píše:
jitko dokonce sem teď slyšela, že nejlepší je zařadit lepek, dokud je dítě kojené, a to ještě před šestým měsícem, jen pár lžiček, né plnou dávku kaše, ale prostě už před půlrokem ..
no z toho aby se jeden pobláznil…
jak to bylo dřív jednoduché, kdy toho moc nebylo, ani informací, ani výrobků, prcek dostal ve třech měsících krupičku do flašky a bylo po pérdeli
jsi mi připoměla jak mi moje máma vyprávěla že její babička nosila děti na pole v šátku,místo dudlíka měly kus bílýho plátýnka ve kterém byla užmoulaná kulička chleba.To dítě to cumlalo místo dudlíka.Normálně..hned od narození
vidíte…a my si tu lámem hlavu nad prvními příkrmy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lyri, ten vás sežere i s botama