4 měsíce jsou za dveřmi - příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mar__tanka1983 píše:
jitko dokonce sem teď slyšela, že nejlepší je zařadit lepek, dokud je dítě kojené, a to ještě před šestým měsícem, jen pár lžiček, né plnou dávku kaše, ale prostě už před půlrokem ..
no z toho aby se jeden pobláznil…
jak to bylo dřív jednoduché, kdy toho moc nebylo, ani informací, ani výrobků, prcek dostal ve třech měsících krupičku do flašky a bylo po pérdeli
No ja nevim, ale tenhle trend mi neprijde moc dobry
Lepek je docela pro telo sajrajt, nic, co by mu dvakrat prospivalo. Je hodne slozity na traveni. Takze pokud mam cekat, az travici system vyzraje, nebudu tohle prece zavadet driv? Je ale pravda, ze pripadna alergie se nejlip pozna prave takhle brzo, kdyz se zavede v case, kdy dite prikrmy uz ji, rozpoznava se to hur. Jako o zvykani neceho takovyho si fakt myslim svoje… Zvykat jo, ale az je na to telo pripraveny prece…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitkabokule píše:Billi píše:Nojo…ale když se to tak vezme tak podle toho jak se mění ta doporučení tak je vlastně téměř jedno kdy,co,jak dítěti dášasha píše:Řekla bych, že to je prostě na dítěti. Některému stačí do roku jen MM, některé má ve 4 měsících hlad a potřebuje už „normální“ jídlo. Nejde škatulkovat a říct, že všechny děti na MM dostanou v 6. měsíci mrkev a děti na UM ve 4. měsíci brokolici.lyrica píše:To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku
No mě hlavně přijde, že tím, že dám první příkrm až v roce, tak v době, kdy budu muset dát malého do školky nebude umět pořádně jíst..jen můj názor..a u dětí na UM nevím, na co nějak extra dlouho čekat..
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM.dokonce se změnil během 10 let 2× názor na dobu kdy začít s lepkem.Dřív se dával po ukončeném6.měsíci,před 5.lety až po 8. a ted zas po 6.
Tak jako,,,,![]()
můžeme si vybrat.
Tak jsem to myslela. Vyslechnout doporučení a přizpůsobit je dítěti. Nikdo neví, co je dobře.
Já si vyslechla, že děti z alergických rodiny by měly dostat příkrmy už ve 4. měsíci, že si lépe zvyknou na alergeny a i to, že by měly začít co nejdéle, aby se s alergeny nesetkaly (totéž s HA mlíkem).
Btw. lepek mi byl doporučen od 4. měsíce s prvními příkrmy…
- Citovat
- Upravit
Mar__tanka1983 píše:A navic vetsina deti zacina chodit az po rocejá na to chodící myslela jak si psala o té, co kojila plně i v roce a půl…to už mi uniká doopravdy, já když si představím rok a půl dítko, tak mi to hlava nebere
Ja nevim, kdy ty decka zacly chodit
Moje jedno az v 19ti mesicich, takze to by stihly
Kdyz jim to stacilo, tak jim to stacilo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Billi píše:jitkabokule píše:Tak jsem to myslela. Vyslechnout doporučení a přizpůsobit je dítěti. Nikdo neví, co je dobře.Billi píše:Nojo…ale když se to tak vezme tak podle toho jak se mění ta doporučení tak je vlastně téměř jedno kdy,co,jak dítěti dášasha píše:Řekla bych, že to je prostě na dítěti. Některému stačí do roku jen MM, některé má ve 4 měsících hlad a potřebuje už „normální“ jídlo. Nejde škatulkovat a říct, že všechny děti na MM dostanou v 6. měsíci mrkev a děti na UM ve 4. měsíci brokolici.lyrica píše:To je nesmysl. Ji normalne. Zacal 14 dni pred prvnim rokem a od ty doby proste ji. Pokud dite jst nechce, nema cenu to do nej tlacit nasilim, to muze zpusobit dost problemu. A znam deti plne kojeny rok a pul a jsou uplne v poradku
No mě hlavně přijde, že tím, že dám první příkrm až v roce, tak v době, kdy budu muset dát malého do školky nebude umět pořádně jíst..jen můj názor..a u dětí na UM nevím, na co nějak extra dlouho čekat..
U deti na UM vyzrava travici system uplne stejne dlouho, jako u deti na MM.dokonce se změnil během 10 let 2× názor na dobu kdy začít s lepkem.Dřív se dával po ukončeném6.měsíci,před 5.lety až po 8. a ted zas po 6.
Tak jako,,,,![]()
můžeme si vybrat.
Já si vyslechla, že děti z alergických rodiny by měly dostat příkrmy už ve 4. měsíci, že si lépe zvyknou na alergeny a i to, že by měly začít co nejdéle, aby se s alergeny nesetkaly (totéž s HA mlíkem).
Btw. lepek mi byl doporučen od 4. měsíce s prvními příkrmy…
A tohle ti rikal alergolog, nebo pediatr? Ja si prave nemyslim, ze pediatri obecne maji nejaky velky povedomi o vyzive. Pokud se tim vylozenene nezabyvaji a takovych je malo. Zvlast v dnesni dobe, kdy se jim dvere netrhnou samyma dealerama s detskou vyzivou… Mam kamaradku alergolozku s alergickym ditetem a ze by mela zacinat brzo, si teda fakt nemysli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asho - náš pediatr bude zrovna jeden z nich.Když byla Barča tak 4 - 5 měšíční tak mi jen vrazili do ruky letáčky odHami a nazdar.Všechno to tam milá paní máte. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co se mne týká tak já budu zkoušet příkrmy po ukončeném 4.měsíci.Začnu asi jednodruhovou zeleninou - broklice..mrkev..pmalu,každý den trošku.Pak jednodruhové ovoce…a tak nějak to zpytlíkujem,uvidím jak to bude malej snášet a dle toho se případně příkrmy přizpůsobí.Lepek teda až po 6.měsíci - zastávám v tomto stejný názor jak Asha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asho, pediatr. Ale ona se o to opravdu hodně zajímá a jezdí na školení apod. Nikdy mi nedala letáčky. Naopak. Plus mi doporučuje doma vařit a neustále mi opakuje, že skleničky jsou skvělý marketingový tah…
Plus to určitě probírala s alergoložkou, protože jde o její první vnouče, tak to musí být všechno nejlepší a podle nejnovějších výzkumů.
(Netvrdím, že s ní ve všem souhlasím a hodlám dodržovat).
- Citovat
- Upravit
Billi píše:
Asho, pediatr. Ale ona se o to opravdu hodně zajímá a jezdí na školení apod. Nikdy mi nedala letáčky. Naopak. Plus mi doporučuje doma vařit a neustále mi opakuje, že skleničky jsou skvělý marketingový tah…
Plus to určitě probírala s alergoložkou, protože jde o její první vnouče, tak to musí být všechno nejlepší a podle nejnovějších výzkumů.
(Netvrdím, že s ní ve všem souhlasím a hodlám dodržovat).
Hm, mne tam prave nesedi ten nevyzraly system a zkouseni. Normalne se to tak v alergologii dela, zvykani na maly davky a otuzovani organismu. Jenze u malych mimin, ktery jeste nejsou hotovy vevnitr, mi to prijde trochu riskantni. Tak je to treba u ockovani, kdy se cim dal castejs zacinaji mezi odborniky (imunology) objevovat nazory, ze neni dobry ockovat moc brzo, kdy je imunitni system nevyzraly, ze to zpusobuje daleko vic potizi, nez pozdeji. My treba alergicka rodina jsme, takze u starsich deti jsem prikrmy odkladala a zacinala pomalu, to mi na zvykani prijde nejlepsi. Nejhorsi je asi, kdyz se diteti behem nekolika malo tydnu napere 30 druhu potravin celkem, do ty doby znalo pouze mliko, takze to muze byt docela zaprah. Ne, ze by jim to treba nechutnalo a nechteli to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jíťa kadí naprosto v pohodě, bobek je tužší, ale vytlačí ho v cajku, dávám mu heřmánkovej čajík, tak mu to tím ředím
![]()
Bříško ho nebolí a dokonce po ,,obědě,, začal i spinkat (předtím přes den nespal). Teď mi spí po příkrmu i čtyři hodinky přes den
![]()
Takže asi bude spokojenej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asha píše:
Jj, oni ty decka pak spi… ja jsem taky po svickovy ko
Tak předtím pořád brečel, i když vypil 1100ml mlíka denně..tak si vyber..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můj dr mi říkal že příkrmy určitě ano, kvůli výživovým hodnotám, a potvrdilo se mi to, malej krásně baští, i kaká, žádný střevní potíže i když je kojený, ba naopa začal lépe spinkat! začala jsem mrkví brambůrku, banán, jablíčko, chystám se na kaši a na maso, a na zeleninové vývary se žloutkem. podle mě je jen kojení do půlroku nesmysl..a podle mého dr je jedno jestli je dítě na UM nebo kojené, protože obojí je mléčná strava a dítě potřebuje i tu nemléčnou! toť i můj názor, malej papká dvakrát deně do toho ho dokojím, brzy mu bude stačit k obědu už jen příkrm,a bude.. on je spokojený, já jsem spokojená a tak to má být.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a nechápou názory lidí když tvrdí že dítě na Um je jiné než na MM je to úplně stejné, střeva mají od 3. měsíce (cca) dokončené a od 4. měsíce připravené obě stejně!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit