4 měsíce jsou za dveřmi - příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
datum je to krasny, nastesti jsme to jeste stihli do pulnoci, 23. 11 ma narozky tchynka takovy darek, to by bylo az moc!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za pár dní máme konečně 4 měsíce a už nám doktorka dovolila papat kaši. Už jí jíme asi 3 den vždy večer a za 14 jí můžem papat 2× denně
![]()
- Citovat
- Upravit
MaRKUL BÝT TEBOU TAK KAŠI DÁVÁM VEČER A DOPOLEDNE TŘEBA OVOCE, PŘESNÍDÁVKU A NEBO V POLEDNE ZELENINKU.. JÁ UŽ DÁVÁM 3KRÁT DENĚ VŽDY DOKOJÍM, DNESKA měl hovězí s brambůrkem a mrkví a byl by mi snědl i ruku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
markul a proč mu dávat kaši 2× denně?? já bych radši zavedla zeleninku a ovoce a mi jsme cvalíci tak nám kaši doporučila ještě nedávat vůbec, zeleninku a ovoce už dáváme..kaši jsem mu taky párkrát dala,ale spíš kvůli spaní jestli vydrží dýl a funkci nesplnila tak nemám potřebu mu ji dávat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lemonkas píše:
markul a proč mu dávat kaši 2× denně?? já bych radši zavedla zeleninku a ovoce a mi jsme cvalíci tak nám kaši doporučila ještě nedávat vůbec, zeleninku a ovoce už dáváme..kaši jsem mu taky párkrát dala,ale spíš kvůli spaní jestli vydrží dýl a funkci nesplnila tak nemám potřebu mu ji dávat
No tak nám zase řekla mudra, že s kaší máme začít a až pak zeleninku a ovoce kvůli tomu aby nedostal alergie tim, že mu budu dávat předčasně zeleninu ![]()
- Citovat
- Upravit
markul ted právě se radí začít přikrmovat i kojené děti dříve než v 6.měsících právě kvůli alergiím, aby si děti zvykli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj a na zeleninu asi alergie ani nebude to spíš na ovoce, jablka atd.. kaše nejsou takový velký živinový přísun.. je lepší něco vitamínovějšího, ale je to jedno každá začneme jak si myslíme že je nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lemonkas píše:
markul ted právě se radí začít přikrmovat i kojené děti dříve než v 6.měsících právě kvůli alergiím, aby si děti zvykli
Já nevím tak snad má už naše mudra nějaké zkušenosti
jinak by nám to asi neporadila ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak my sme začaly s mrkví ve 4. měsíci.. Vařím ji v páře a 3 den už snědla 70ml, teď sem přidala brambor a taky super.. Na noc vařím kaši a spinká celou noc bez problémů.. Tak nám to poradila doktorka a dcerka je spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak mi mrkev jíme hezky, ale bramboru nechce ani za nic, dnes dostal dýni a ta mu šmakovala..kolik je tak dávka po který se už nemusí dávat mléko??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lemonkas píše:
tak mi mrkev jíme hezky, ale bramboru nechce ani za nic, dnes dostal dýni a ta mu šmakovala..kolik je tak dávka po který se už nemusí dávat mléko??
Já s tím teda zkušenosti zatím nemám, protože my teprve s příkrmama začínáme. Ale řela bych, že pokud dáváš třeba tu mrkvičku a pak nakojíš nebo ho dokrmíš s UM, že bys měla dávat postupně více mrkvičky a méně mlíčka dokud nepřejdeš na pevnou stravu úplně ![]()
- Citovat
- Upravit
Brambor dávám dohromady s mrkví, ale více mrkve a rozmixuju to s kojeneckou vodou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj s vodou je to lepší.. já teď kupuju v DMku skleničky protože u nás se nedá koupit dobrá čerstvá zeleninka tak než začne sezona raději koupím skleničku, protože mrkev už nás nebaví
nejvíc mu chutná sklenička babylove hovězí s brambůrkem mrkví a máslíčkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jsem si vzpoměla, že nám doktorka radila, k tomu bramboru a mrkvi po čase přidat kousek brokolice, tak uvidíme, jak to bude všechno naší malé chutnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit