4 měsíce jsou za dveřmi - příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Markul
14.3.12 15:07

Holky když uvařím tu mrkvičku a promačkám co přes cedník má se to ředit ještě nějak tou kojeneckou vodou a dávat do láhve nebo normálně už začít jíst lžičkou ?? A první mám teda začít zeleninou ? Dostala jsem balení přesnídávek (broskvový) od ukončení 4 měsíce…s tím mám ještě asi počkat ne nebo můžu taky podávat ? Samozřejmě budu jídlo vařit, ale když jsem to dostala, tak to nevyhodím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29730
14.3.12 15:10
Gabrielaaa píše:
jo a nechápou názory lidí když tvrdí že dítě na Um je jiné než na MM je to úplně stejné, střeva mají od 3. měsíce (cca) dokončené a od 4. měsíce připravené obě stejně!!!! :roll:

Muzes mi napsat, kde jsi to cetla? Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.3.12 15:14
lyrica píše:
asha píše:
Jj, oni ty decka pak spi… ja jsem taky po svickovy ko :mrgreen:
Tak předtím pořád brečel, i když vypil 1100ml mlíka denně..tak si vyber..

Mohlo mu vadit i to mliko… :nevim: Ale jasne, ja nepredkladam univerzalni navody, jen se vzdycky musim smat, kdyz nekdo pise, jak mu ted dite krasne spi. To je jasny, zvlast vecer, kdyz se zaplacne. Vemte si, jak je nam po poradnym obede. To by se taky spalo ;) Jen teda u tech malych mimin si nejsem tak jista, jestli je tohle zatizeni uplne ok. A nejsou zajedno ani odbornici…Nejvic jasno mivaji ti, co tomu rozumi nejmin, protoze to se vsechno vidi jednoduse, zadny komplikovany vztahy. :nevim:
Mmch, zvlast v dobe, kdy je nase jidlo otraveny ruznyma jedama, bych byla proste opatrna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
14.3.12 15:15
můžu ti dát telefon na mého pediatra
asha píše:
Gabrielaaa píše:
jo a nechápou názory lidí když tvrdí že dítě na Um je jiné než na MM je to úplně stejné, střeva mají od 3. měsíce (cca) dokončené a od 4. měsíce připravené obě stejně!!!! :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.3.12 15:15

Pokud budeš začínat zeleninou, tak chvíli bych dávala jen zeleninu. Přesnídávky vydrží. A určitě dávej lžičkou.
Mně ještě doporučovali lžičku olivového oleje.

• Citovat
  • Upravit
13046
14.3.12 15:17
já dávala do mrkvičky ještě drobet kojo vody, aby to bylo řidší, ovoce prý můžeme dávat taky ale opatrně, třeba jeden druh více dní aby se poznala případná alergie..mi začaly banánem naškrábaným na lžičce, to mu šmakuje, a kaká normálně..
Markul píše:
Holky když uvařím tu mrkvičku a promačkám co přes cedník má se to ředit ještě nějak tou kojeneckou vodou a dávat do láhve nebo normálně už začít jíst lžičkou ?? A první mám teda začít zeleninou ? Dostala jsem balení přesnídávek (broskvový) od ukončení 4 měsíce…s tím mám ještě asi počkat ne nebo můžu taky podávat ? Samozřejmě budu jídlo vařit, ale když jsem to dostala, tak to nevyhodím :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
14.3.12 15:18
jj olivový olej aby ho to nezacpalo a pěkně se vykadil.. malej kaká docela dobře, má zatím hovínko pořád pravidelně dvakrát denně
Billi píše:
Pokud budeš začínat zeleninou, tak chvíli bych dávala jen zeleninu. Přesnídávky vydrží. A určitě dávej lžičkou.
Mně ještě doporučovali lžičku olivového oleje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.3.12 15:19
Gabrielaaa píše:
můžu ti dát telefon na mého pediatra
asha píše:
Gabrielaaa píše:

Aha…to mi jako odpoved staci :) Pak nechapu, proc se vubec namahat s kojenim pul roku, kdyz to jde za tri mesice skoro zabalit ;) Ale pravdu ma v tom, ze mezi tema detma rozdil neni, aspon co se tyce vyzralosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.3.12 15:19
asha píše:
lyrica píše:
asha píše:
Mohlo mu vadit i to mliko… :nevim: Ale jasne, ja nepredkladam univerzalni navody, jen se vzdycky musim smat, kdyz nekdo pise, jak mu ted dite krasne spi. To je jasny, zvlast vecer, kdyz se zaplacne. Vemte si, jak je nam po poradnym obede. To by se taky spalo ;) Jen teda u tech malych mimin si nejsem tak jista, jestli je tohle zatizeni uplne ok. A nejsou zajedno ani odbornici…Nejvic jasno mivaji ti, co tomu rozumi nejmin, protoze to se vsechno vidi jednoduse, zadny komplikovany vztahy. :nevim:
Mmch, zvlast v dobe, kdy je nase jidlo otraveny ruznyma jedama, bych byla proste opatrna :think:

Mně teda moje dítě spí skvěle i „hladové“ po MM :mrgreen:
A ty si myslíš, že ty jedy dítěti mlékem nepředáváš? :think:

Gabrielaaa píše:

Řekla bych, že dítě na UM je na tom podstatně jinak než dítě na MM. Ale s tím trávicím traktem souhlasím. Taky mi bylo řečeno, že dozrává kolem 4. měsíce. :nevim: Ten na tom, jaké mlého dostává nezáleží.

• Citovat
  • Upravit
13046
14.3.12 15:23

Asha: nemyslím to stak že chci kojení zabalit ale výhradí kojení do půl roku mi přijde jako blkbost a ochuzování toho dítěte, toť můj názor, vím že s tím každý nemusí souhlasit…kojit budu dokud bude mlíčko, ale dávat takhle velkýmu mimi jen kozu mi přijde prostě jako kravina, právě kvůli výživovým nárokům atd… :think: náš malej když mě viděl jak jím tak na mě chudák koukal mlaskal a polykal na prázdno, když vidí že jdu dát jemu víská radostí, směje se a papání si vyloženě užívá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
14.3.12 15:24
:palec: přesně ty jedy předáváš i MM.. záleží pak na každé z nás jaké a jak kvalitní jídlo dítěti pořídíš
Billi píše:
asha píše:
lyrica píše:
asha píše:
Mmch, zvlast v dobe, kdy je nase jidlo otraveny ruznyma jedama, bych byla proste opatrna :think:

Gabrielaaa píše:
Řekla bych, že dítě na UM je na tom podstatně jinak než dítě na MM. Ale s tím trávicím traktem souhlasím. Taky mi bylo řečeno, že dozrává kolem 4. měsíce. :nevim: Ten na tom, jaké mlého dostává nezáleží.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.3.12 15:26
Billi píše:
asha píše:
lyrica píše:
asha píše:

Gabrielaaa píše:

Tak ja pevne doufam, ze nepredavam tolik, jako do sebe dostavam. Chce to davat pozor na jidlo vubec, to je jasny, v MM aspon dostava i protilatky a dalsi veci, ktery vyvazi riziko pripadnych skodlivin. Nicmene u nekojenych by to teoreticky melo byt na skodliviny hlidany, takze pak by tam rozdil byl, pokud neni zahradka nekde na samote u lesa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
14.3.12 15:30
Billi píše:
Mně ještě doporučovali lžičku olivového oleje.

díky a ten olivový olej to je jedno jaký ? A lžičku oleje dáváš na jaké množství ?

• Citovat
  • Upravit
29730
14.3.12 15:32
Gabrielaaa píše:
Asha: nemyslím to stak že chci kojení zabalit ale výhradí kojení do půl roku mi přijde jako blkbost a ochuzování toho dítěte, toť můj názor, vím že s tím každý nemusí souhlasit…kojit budu dokud bude mlíčko, ale dávat takhle velkýmu mimi jen kozu mi přijde prostě jako kravina, právě kvůli výživovým nárokům atd… :think: náš malej když mě viděl jak jím tak na mě chudák koukal mlaskal a polykal na prázdno, když vidí že jdu dát jemu víská radostí, směje se a papání si vyloženě užívá :srdce:

Proc ti to prijde jako blbost? A o co dite ochuzujes? V MM je spousta veci, ktery nicim jinym nenahradis, takze je otazka, jestli ho neochudis spis tim, ze mu omezis prisun mlika. A jasne, deti casto chteji neco jen proto, ze vidi ostatni. Jako s posazovanim, jo deti to chteji, ale je dobry je posazovat, kdyz na to nemaji? :nevim:
Jestli mas ted prvni dite, tak ti v pul roce muze pripadat dost velky…ale fakt neni :)

Vzhledem k tomu, ze zdaleka o vyvoji systemu v tele nevime vsechno a porad se to meni, dala bych si bacha. Donedavna se taky myslelo, ze vime vsechno o imunitnim systemu. A houby, ted zpochybnujou kde co, hlavne u deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
14.3.12 15:34

MM mu budu dávat tak dlouho dokud poteče :-) ale podle mě je prostě kolem 4. měsíce čas začít příjmat i jinou než tekutou potravu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí