4měsíční mimi nepije vůbec mléko

9879
21.5.10 00:41

4 měsíční mimi nepije vůbec mléko

Zdravim potřebuju pomoct a docela akutně . Nikča vypil jen asi 150 ml od rána do ted (půlnoc). Pije jen čaj jak mu dám mlíko tak ho plive. Mám strach že skončí na kapačkách. Jak může mimino nenávidět mliko? Nechce žádný ( Beba . Sunar .Hipp) Nevím co mám s ním dělat je mi docela do breku. Stalo se to tu některé ? Mám s ním jít k doktorce ? Pije méně už dýl a doktorce jsem to říkala a ona že je pěknej at to neřešim ale on ted nejí vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
21.5.10 07:00

ahoj, doufám, že už je líp.
rafánek mezi 3-4 měsícem měl 3× epizodu, že nevzal 12 hodin do huby - nic. tehdy jsem ještě kojila. Byli jsme i na pohotovosti, kde mu udělali astrupa a vyšel dobře, poslali nás dom, kde se nakonec napil. říkali mi, že mám zvobva přijet, kdyby se mi nezdát, tzn. až přestane čůrat, bude mít oschlé sliznice, nebude mít při plakání slzičky a pod…
a vysvětlovali to mým stresem, že prý dítě cítí mlůj stres a nechce pít. Stres jsem rozhodně měla, to jo - s kojením jsme bojovali, vůbec mlíko nerad, odtrhával se u každýho kojení.
Já z toho byla hotová, asi vím, jak se cítíš.

později se ukázalo, že má alergii na mlíko, musela jsem odstavit a dávat neocate - pil pak ještě daleko míň, sice pravidelně, ale cca 80 ml na dávku (podle tabulek měl 150). přesto začal krásně přibírat. v 5m začal báječně příkrmy a já pochopila, že mlíko prostě nerad. skutečnost, že ho ze začátku bolelo bříško, asi hrála taky roli.

No v této akutní fázi fakt sleduj to čůrání - jestli máš kuchyňskou váhu, tak važ pleny - jedmna kámoška s nepijící holčičkou zjistila od dr. že minimum co má vyčůrat, je 1ml/kg/hod. když to bude míň, určitě jeďte k dr.
jinak dítě může nepít kvůli zubům, bolavému krku, uchu a pod - když je to poprvé, takl kontrola na pohotovosti má svůj smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
21.5.10 08:21
pandora píše:
Zdravim potřebuju pomoct a docela akutně . Nikča vypil jen asi 150 ml od rána do ted (půlnoc). Pije jen čaj jak mu dám mlíko tak ho plive. Mám strach že skončí na kapačkách. Jak může mimino nenávidět mliko? Nechce žádný ( Beba . Sunar .Hipp) Nevím co mám s ním dělat je mi docela do breku. Stalo se to tu některé ? Mám s ním jít k doktorce ? Pije méně už dýl a doktorce jsem to říkala a ona že je pěknej at to neřešim ale on ted nejí vůbec nic.

Tak přesně tento scénář byl u nás. prcek přestal mléko pít ve 3a půl měsících, nyní jsou mu tři roky a mléko stále nepije. Po domluvě s dr. jsem ho začala přikrmovat a dávala mu kaše a jogurty, přesnídávky s mlékem, nebo smetanou, do jídel jsem mu přidávala mléko a takto nějak jsme to zvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.5.10 09:13

Ahoj,
mě Adámek tohle dělal taky, dokonce přibližně ve stejném měsíci (kolem toho 4).
On začal vyvádět u kojení už po 3. měsíci, ale vždy se najedl. Tak nějak jsem mu to trpěla asi měsíc, ale pak přišlo období, kdy asi týden nechtěl skoro vůbec pít.
Jedl jen trochu a to ještě v noci. Přes den měl pauzu klidně 6 hodin, jen co jsem vytáhla prso, začal šíleně ječet. Každý pokus skončil pláčem na obou stranách.

Tak jsem s ním mazala k doktorce, ona ho prohlídla, řekla, že nestrádá a ať to hodim za hlavu a normálně zkouším kojit dál, když nebude chtít, nenutit ho. Já jsem se hodila do pohody, přišli jsme domů a kluk se ÚPLNĚ V KLIDU NAJEDL :cert:.

Takže souhlasím s Pudlou, že někdy to může být opravdu taky o psychice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
21.5.10 10:04

Tak to je dost možné, mě začal prcek odmítat mléko, když jsem s ním byla v nemocnici na menší operaci, pro mě to bylo velmi stresující a je možné, že to prďolka vycítil a dělal přesně to samé jak jsem vytáhla prso, tak řev. Já jsem tam pak o mléko přišla, tak věřím tomu, že to bylo tím velkým stresem, ale zase na druhou stranu která maminka by se nestresovala, když by její 3 měsíční mimi čekala operace :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.5.10 10:40

Pokud pije čaj, tak to krátkodobě nevadí, dehydratovaný nebude. Zkus dát flašku s mlékem ve spánku - u nás to zabíralo.KLuk totiž čaj nepije nikdy, takže tekutiny jsem do něj nějak nacpat musela.
Jinak bylo to stejní - ve 4 m jsem byla na nervy, dítě to poznalo a u prsa řev, z toho nervy ještě větší, takže začarovaný kruh. Přišel manžel, od toho si z flašky vzal, mě to uklidnilo a bylo všechno OK. V 7mi měsících se to opakovalo - ale trvalo to tentokrát 3 dny. Pak se z toho vyklubal zub.
Držim pěstě.

• Citovat
  • Upravit
17042
21.5.10 12:53

auraora to je jasný, že každá maminka by z toho byla nervózní. Jen jsem tím chtěla napsat, že by zakladatelku třeba přeci jenom uklidnilo, kdyby zašla k Dr. Sice dítko pije aspoň čaj, tak dehydrovaný snad nebude, ale když doktorka řekne, že je v pořádku, třeba to opravdu trošku pomůže.

Nevím, ale mě to uklidnilo. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.5.10 13:00

My jsme to měli taky, že nechtěl ale u nás se pak ukázalo, že měl pusinku plnou aftů, proto nechtěl nic pít.. skus se podívat, jestli tam nemá nějaký bílý povlak nebo tak…Pili jsme jenom trochu čaje mléko nechtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
21.5.10 13:03

No to máš pravdu, já měla dr, který mi nikdy pořádně nic neporadil a na vše jen krčil rameny a vždy je lepší když se případně vyloučí nějaký jiný zdravotní problém, kvůli kterému by třeba mimčo nechtělo baštit. A pokud je po zdravotní stránce v pořádku, tak to každou maminku určitě uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
21.5.10 13:05

To je pravda, nějaký problém s pusinkou by mít mohl. Klidně ty afty nebo moučnivku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.5.10 13:14

No já jsem hleděla jak puk -afty, to je přece se špíny, jako neumyté ruce, ovoce, ale pak mi v nemocnici řekli, že stačí aby miminko olízlo hračku nebo i maminka něco chytla do ruky, nikdy si neumyjete ruky na 100 procent. Bohužel ale jsme skončili na kapačkách, protože jsme tak byli dva dny a prostě ráno třeba jsem donutila 100 a pak třeba ve 3 hodiny 40 mléka to bylo všechno.já bych zkoušela a kdyby nic tak bych hned vyhledala doktora - mlékem by to nemělo být, já jsem zkoušela všechny druhy a nic a a pak jsme je pili normálně.. je fakt, ale že to mléko co pil nejvíc což byl Nutrilon už nechtěl, jakoby si pamatoval, že tam byl problém, tak jsme přešli na jiný druh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.5.10 14:08

Taky bych hlavně jukla na pusinku, Helenka mívala moučnivku a jeden čas taky odmítala pít - jak se to zaléčilo, zase začala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
21.5.10 22:50

Holky díky já tady brečela že neji jak želva a fakt jsem včera nezamouřila oko. Padám na hubu. Malej má hroznou rýmu asi to bude tim . Odsávám jak můžu ale ono už to už ani nejde. Dnes aspon něco vypil ( 770) . Ted se zase modlim u každyho krmeni aby zase nepřestal. Nevím co s tou rýmou má jí někde vzadu a nejde jí vyndat. No taky mi přijde že prostě mlíko nemá rád ale musi to ještě chvíli vydržet je to přeci jenom pindě malí na příkrmy. To bude asi peklo vydržet ten měsíc. Ted se hlavně musíme zbavit tý rýmy. Začíná se dávit když leží na zadech a pak se div nepoblije. Potřebuju kapky nějaký dobrý ten Nasivin je na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.5.10 09:09

Ahojky, tak mi taky teď bojem s rýmou. Ale ty pakpy Naisvin jsou asi takové jediné prot ak malé mimi - možná se pletu, ale v lékarně mě vždycky řekli, že jenom tyhle.. Nám teda hodně pomáhá jít ven, určitě pokud je u vás pěkně buďte venku, já jsem ho dávala na balkon i když bylo opravdu hnusně, teple jsem ho oblékla, a opravdu ten venkovní vzduch dělá divy.Nám se teda nejlépe vysává noc těsně pos pánku, protože si ho pořádně zakryju - aby mu docela teplo, ale nebyl vyloženě spocený a to teplo to povolí a jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpampelinda
22.5.10 09:55

ahoj, já se přidám k maminkám které to taky zažily.Taky mezi 3-4 měsícem.Já nekojila od začátku malá prso prostě nevzala do pusy, tak jsme byly na UM a odstříkaném MM z lahvičky,tak jsem měla vcelku přehled kolik vypije.Taky jsem s ní lítala po doktorech, na gastroenterologii mě nakonec doktorka uklidnila, že udávanych 150ml/kg a den vůbec není nutné, stačí když vypije kolem 100 ml/kg a den.Bylo období kdy jsme nedaly ani to, ale postupně se to zlepšilo, příkrmy jsem začala v 5 měsících, je celkově drobná, máme 7100 g v 8 měsících ale je v pořádku.Já dělala tu chybu, že jsem se to do ní snažila dostat všemy způsoby, ona u toho hrozně řvala, já brečela padala na hubu, přesně jak píšeš.Ale neboj, myslím, že to přejde samo, bohužel třeba u nás se takové odobí nejezení vracejí, ale už jsem si zvykla a nenutím a přejde to do týdne…tak se drž:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure