Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, dnes jsem byla poprvé na kontrole v porodnici, dosud mě měl v péči můj gynekolog. Všechny výsledky naprosto v pořádku, ale hlavička je prý o 2 týdny větší oproti tělíčku..Starší syn to měl v jednu dobu taky, ale můj doktor to nějak extra neřešil a pak jsem porodila dřív, takže do porodnice na kontroly jsem nechodila. V pondělí mám teda nástup do porodnice na oxytocinový zátěžový test a následně vyvolávání porodu. do zprávy, kterou jsem si přečetla až doma mi doktorka napsala diagnózu dohled nad vysoce rizikovým těhotenstvím. dost mě tím vyplašila, nemáte někdo zkušenost?
Já myslím že to píší automaticky při přenášení. Já to měla napsané také v papírech, když mi porod vyvolávali v 41+0
Ja to také měla ve zprávě. Vyvolavali mi 41tt kvůli velikosti plodu. Kdyby to bylo spatne, tak si te tam rovnou nechali
Měla jsem to podobně s prvním dítkem jen s tím rozdílem, že jsem chodila do porodnice už ten měsíc před porodem, takže první měření u mě proběhlo už v 37tt. a poprvé až v té porodnici. Syn měl též o 14 dní větší hlavičku, ale byl větší i celkově. V tom 36+ měl 3700g a chtěli naplánovat vyvolání. Nicméně se nedařilo, protože jsem měla pořád nic moc nález a řekli mi, že s tímto se vyvolávat zatím nemůže. Jezdila jsem na kontroly 2 x týdně, pokaždé se sbalenou taškou a jen se čekalo na lepší nález. Ten byl nakonec až den po termínu, takže 40+2 jsem nastoupila do porodnice na zátěžový test a ještě ten večer se syn narodil. Porod vedla lékařka, syn měl váhu 4490g a hlavičku 39 cm. Do zprávy se to píše většinou automaticky.
Díky, holky, já jsem se doma úplně lekla..protože doktorka se o žádném větším riziku nezmiňovala, snad jen že by miminko mohlo mít míň kyslíku, a proto raději vyvolání.
Malá je spíš menší, odhad je 3100 g, ale syn byl taky maličkej. tak snad bude vše o. k. a půjde to rychle ![]()
Mě u dcery taky celé těhotenství tvrdili, že je drobná a pak se narodila s váhou 4210g
tím tě nechci strašit. Porod v pohode
![]()
@Janina25 píše:
Mě u dcery taky celé těhotenství tvrdili, že je drobná a pak se narodila s váhou 4210gtím tě nechci strašit. Porod v pohode
![]()
Taky jsem měla mít menší miminko, holčičku a byl to kluk jako buk 4400g ![]()
To jsou jen odhady. Nevyvoláva byh ani za nic. Do 42tt se nejedná o přenášení
. Mě taiky strašili velkým miminem a nakonec to byl drobek
@Maiiia no vidíš a u mne se trefili. Mimino bylo veliké a malem jsem ho neporodila. Ve 41tt jsem měla cs0 a ani náznak otevírání se. Nechat ho tam déle, skončila jsem nejspíše na akutní sekci. Takže bych to nebrala na lehkou váhu. Navíc jde i o to mrne
Mně vyvolávali ve 41+3 a jako vysoce rizikovou mě nepovažovali ani vzhledem k předchozí sekci. Ale bude v tom mít prsty nová doktorka, na kterou jsem v nemocnici pořád narážela. Pokaždý jsem se modlila, ať už tam je někdo jiný. A ne a ne a ne
Jedinou šanci na jinýho doktora mi vyfoukla paní přede mnou, se kterou sem pak byla na šestinedělí a přiznala mi to ![]()
No já budu mít asi miminko drobný, syn byl taky drobek a ani nemá po kom bt veliká. jak si čtu o tom vyvolávání, tak hodně prý záleží na připravenosti porodních cest, já měla včera hlavičku nad vchodem, čípek 1,5 cm, měkký, hrdlo pro prst. Myslíte, že je to jakž takž připravený?
@Maiiia já bych to taky na lehkou váhu nebrala. Mně vyvolávali 41+0 a měla jsem už zkaženou plodovou vodu. Dcera se narodila s kůží jak rak úplně rudá a seschlá kvůli tomu. Já jsem si taky chtěla vydupat ještě týden navíc, ale nějaký vnitřní hlas mi řikal ať to nedělám. Ještě že jsem ho poslechla. Bůhví jak by to dopadlo. Ta plodovka se kazí velmi rychle
@Janina25 Souhlasím. Můj mladší syn se narodil jen den po termínu, tedy 40+1 a vodu měl zelenou jak brčál a smrděl jak kanál. Doslova a do písmene. Ten smrad jsem na sobě cítila ještě dva dny. A na UTZ. tohle nikdo nepozná. Nechci domýšlet co by bylo, kdyby tam byl v břichu třeba ještě týden.