Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přitvrdit, nepovolit, na děcka nějaký moc tutu nunu neplatí, pak jsou čímdál horší a přerustají přes hlavu, na mě by toto zkusila jednou
@_.Emilyyy píše:
Prosimte, uklidni se…
Já jsem úplně v klidu
mě moje dítě po hlavě neskáče.
@Jenesis píše:
@sonnys placnout.ne aby věděla, že se to nedělá, ale aby věděla, že mě to bolí. Pamatuju si partnerova syna, jak tvrdil, že kdyz trha kralikovi chlupy, a psa plácá, že ho to nebolí.
Takže oko za oko, zub za zub? Další nebetycny nesmysl.
@terien znám děti vychovávané bitím, jsem mimochodem jednou z nich, a víte jake ty děti jsou? Jsou sice poslušné a hodnoucke, ale absolutně bez osobnosti, ti co znam byly i sikanovane. Protože už se v nich od mládí „vytloukl“ jakykoliv odpor. Za druhé neuznavam násilí jako řešení problémů. Jsme už civilizačně nekde jinde. Jak spolu pak maji mluvit dospělí a tolerovat se, kdyz už děti učíme netolarnci.
Jinak všem moc dekuji za nazory a že jsem se mohla vyventilovat
@Jenesis píše:
@terien znám děti vychovávané bitím, jsem mimochodem jednou z nich, a víte jake ty děti jsou? Jsou sice poslušné a hodnoucke, ale absolutně bez osobnosti, ti co znam byly i sikanovane. Protože už se v nich od mládí „vytloukl“ jakykoliv odpor. Za druhé neuznavam násilí jako řešení problémů. Jsme už civilizačně nekde jinde. Jak spolu pak maji mluvit dospělí a tolerovat se, kdyz už děti učíme netolarnci.
Jinak všem moc dekuji za nazory a že jsem se mohla vyventilovat
Jedna výchovná není bití. Ale klidně ji mazli a vysvetluj, když to zabírá ![]()
@terien jde o to, jestli ta jedna vychovna je jednou za rok, denne nebo i několikrát denně.
@Jenesis píše:
@terien jde o to, jestli ta jedna vychovna je jednou za rok, denne nebo i několikrát denně.
Z mý zkušenosti stačí jedna dobře mířená
@Jenesis souhlasím s tím, že dítě fakt vycítí tvoje nervy…loni na jaře jsem měla stres v práci jak prase a do toho nám odcházel pes, lítačka po veterině až do konce. No a co v té době předváděla moje 4 léta byl masakr… ale ta šla až do hysteraku…časem to prostě přešlo, když se celková situace zklidnila. Nebila jsem ji…to by bylo ještě horší, ale přiznám se, že někdy jsem měla chuť ji ubrat kyslík. Zkus se hodit do klidu, i když chápu, že se to lehko řekne a hůř dělá…
@sonnys To je blbost co píšeš, někdy jsou situace kdy to musíš říct nebo udělat. Chceš tvrdit, že si nikdy nikdy dítěti nic neřekla nebo neplacla přes zadek?!
Vidím tak, že se snaží si vydupat pozornost. Jak už tu někteří zmínili, bude potřeba se jí víc věnovat.
@terien píše:
Z mý zkušenosti stačí jedna dobře mířená
Ach boze
@_.Emilyyy píše:
Ach boze
Tvoje dítě nikdy žádnou nechytilo?
@terien píše:
Tvoje dítě nikdy žádnou nechytilo?
Za celých 15 let(skoro 16-nact) jen jednou a nebylo to od me…
@_.Emilyyy píše:
Za celých 15 let(skoro 16-nact) jen jednou a nebylo to od me…
To je právě ta zanedbaná výchova z dětství ![]()
@terien píše:
To je právě ta zanedbaná výchova z dětství
Jak to muzes vedet, ze byla zanedbaná vychova?
.
Holt jsme me dite nevychovala, tak ze bych ji uderila
.Biti se mi nelibi