Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli vaše 4měsíční mimča máte už naučené na nějaký režim? V kolik spinkat večer, v kolik vstávat, kdy dávat spát přes den a přesně i rozložené krmení?
Mě chodí spát Kubík ve 20hod - bez problémů, většinou už pospává u papání a v postýlce spí takřka okamžite, teď se začal budit 2× za noc a má problém usnout, ale do teď spinkal krásně, 1× za noc vstával a hned usnul a spal v kuse třeba do 6:30, pak jsme šli ven kolem 9hod a to spal zas třeba do 12hod…a odpoledne už nám to moc nejde, i když je ospalej, že mžourá, mne si očička, nezabere…nehledě na to, že přes den mi neusne v postýlce, jen v kočáru a tomu ale následuje fakt řev a pak najednou jako byste ho hodili do vody.
CHci se zeptat, jak stanovit časy na pravidelné krmení a když bude v ten čas ještě spát, tak ho vzbudit a nakrmit???
Chceme totiž začít už s příkrmy - i na radu doktora - máme UM a příjde mi blbý, nakrmit ho v 8 ráno a pak ho dát v 9 spát, on se vzbudí ve 12 a dávat mu mrkvičku, tím se prd nají…takže mi tam prostě chybí ta svačinka?
POradíte mi, jak to máte vy? nebo jak to zavést???
Děkuju moc za rady ![]()
Tak u nas urcuje rezim malej.
Sice se to meni co kazdy mesic, ale tak nejak si ho udrzuje sam a ja mu do toho nezasahuju.
Ted od 5. mesice mi zacal vstavat v 6 hodin, coz uz se mi zas tak moc nelibi. ![]()
Takze pokud sem hodi nejakou radu, jak toto upravit, rada se priucim. ![]()
Jinak u nas to vypada nasledovne:
6 vstavame
8 UM a jde spinka na 30 minut
10:30 UM a jde spinkat na 30 minut
13:00 UM
16:00 UM a jde spinkat vetsinou na 1,5 hodiny
18:30 koupeme
19:00 UM a u toho usne
22:00 UM napapa se ale spi dal
2:00 UM zase u toho spinka
No a takto to je den co den.
![]()
Jeste jsem zapomnela napsat, ze rano az do tech 13:00 mi pije jen polovicni davky, nevim proc. Knoura, ze ma hlad, ale jeste by urcite vydrzel, jenze jak je unaveny, tak by pravdepodobne neusl o hladu. ![]()
Je tak trochu otesanek. ![]()
gabi.design píše:
Nám budou 4 měsíce příští týden. Ráno se mi malej budí na první krmení mezi půl čtvrtou a půl pátou a potom ještě usíná a vstáváme mezi půl osmou a devátou. To jí. Potom si hrajeme nebo cvičíme. Během dopoledne kolem půl desáté usíná na půl hodinky a po spaní opět jíme. Potom vět šinou vařím, takže ho mám vedle sebe v křesílku, kouká na mě a povídáme. Obědvá ve dvanáct a chodíme spát do velké postele k nám. Většinou si s ním lehám a čekám, až usne a poté odcházím nebo si zdřímnu s ním. Spinká v průměru hodinu a půl, po spaní svačí a poté chodíme ven, v kočáru ještě půl hodinky až hodinku spí. Pokud ven nejdeme (počasí) tak si zase hrajeme a odpoledne kolem půl čtvrté usíná. Po příchodu z venku (většinou kolem čtvrté hodiny) má druhou svačinku, večeří mezi půl sedmou a sedmou a poté usíná a budí se až ráno mezi tou půl čtvrtou a pátou. Jinak na ty svačiny jíme poloviční dávky mléka. Jsme taky na UM, od narození.
Zavidim. ![]()
gabi.design píše:Scarlett2011 píše:Já vím, nemám si na co stěžovat, kéž by mu to zůstalo.gabi.design píše:Zavidim.
Nám budou 4 měsíce příští týden. Ráno se mi malej budí na první krmení mezi půl čtvrtou a půl pátou a potom ještě usíná a vstáváme mezi půl osmou a devátou. To jí. Potom si hrajeme nebo cvičíme. Během dopoledne kolem půl desáté usíná na půl hodinky a po spaní opět jíme. Potom vět šinou vařím, takže ho mám vedle sebe v křesílku, kouká na mě a povídáme. Obědvá ve dvanáct a chodíme spát do velké postele k nám. Většinou si s ním lehám a čekám, až usne a poté odcházím nebo si zdřímnu s ním. Spinká v průměru hodinu a půl, po spaní svačí a poté chodíme ven, v kočáru ještě půl hodinky až hodinku spí. Pokud ven nejdeme (počasí) tak si zase hrajeme a odpoledne kolem půl čtvrté usíná. Po příchodu z venku (většinou kolem čtvrté hodiny) má druhou svačinku, večeří mezi půl sedmou a sedmou a poté usíná a budí se až ráno mezi tou půl čtvrtou a pátou. Jinak na ty svačiny jíme poloviční dávky mléka. Jsme taky na UM, od narození.
Nas Dominic se budil jeste pred dvema tydny 3× za noc a vstaval v 6:45. Takze opravdu jsi stastna zena. ![]()
Ale ja si nestezuju. Zase mi vubec nikdy neplakal, je to moje zlaticko a co bych pro nej neudelala, ze? ![]()
Scarlett2011 píše:
Tak u nas urcuje rezim malej.Sice se to meni co kazdy mesic, ale tak nejak si ho udrzuje sam a ja mu do toho nezasahuju.
Ted od 5. mesice mi zacal vstavat v 6 hodin, coz uz se mi zas tak moc nelibi.
Takze pokud sem hodi nejakou radu, jak toto upravit, rada se priucim.
6 vstavame
No a takto to je den co den.![]()
ahoj, co mam nastudovane o spanku, tak take male dietatko by malo byt hore maximalne 2 hodiny. 30 minutovy spanok je prilis kratky, nedostane sa vraj do hlbokej fazy. ked som to zacala dodrziavat, tak mi maly prespal o cca 3 hodiny viac ako predtym. vsetky kamosky si to chvalia, ze im deti ovela viac spia.
Maly ma 5 mesiacov nas rezim vyzera takto (je kojeny, takze jedlo pisat nebudem)
7:00 budicek.
8:00-10:00 ranny spanok
12:00- 14:00 obedny spanok
16:00- 17:00 vecerny spanok
18:00 kupanie
19:00 nocny spanok.
v noci sa budi jeden alebo dva krat. zaspava sam.
je to metoda dr. weisblutha a skutovne je velmi ucinna ![]()
Ahoj..Maly jsou 3 mesice a takhle to uz jde dlouho.. V sedm vecer koupeme, papa a uspavam usne hned probudi se mi ve 3 a po krmeni hned usne do sedmi..A takhle pravidelne po trech hodkach pres den si vyzaduje pit.. ![]()
Dita01 píše:
Soldi a jak jsi ho to naučila? aby spal déle než 30 minut?
tak, ze som nedovolila, aby bol hore dlhsie ako dve hodiny. ked bol hore hodinu a tristvrte, tak uz som ho ulozila a len sa s nim rozpravala, uz som sa nejasila ani nic a on tak postupne sam zaspal. dost dlho spaval 45 minut, teraz je minimum ta hodina.
odkedy to praktikujem tak kazdy den spi tych 17 hodin dokopy.
Soldi, přesně, jak si ho to naučila? já tu knížku mám…je to Každé dítě může dobře spát…jen mě tam furt nevychází to krmení, protože my jsme zvyklý od mala papat po 3 hodinách…takže já prostě nevím, jak na to ![]()
soldi píše:Scarlett2011 píše:
Tak u nas urcuje rezim malej.Sice se to meni co kazdy mesic, ale tak nejak si ho udrzuje sam a ja mu do toho nezasahuju.
6 vstavame
ahoj, co mam nastudovane o spanku, tak take male dietatko by malo byt hore maximalne 2 hodiny. 30 minutovy spanok je prilis kratky, nedostane sa vraj do hlbokej fazy. ked som to zacala dodrziavat, tak mi maly prespal o cca 3 hodiny viac ako predtym. vsetky kamosky si to chvalia, ze im deti ovela viac spia.
v noci sa budi jeden alebo dva krat. zaspava sam.
Maly ma 5 mesiacov nas rezim vyzera takto (je kojeny, takze jedlo pisat nebudem)
7:00 budicek.
8:00-10:00 ranny spanok
12:00- 14:00 obedny spanok
16:00- 17:00 vecerny spanok
18:00 kupanie
19:00 nocny spanok.
je to metoda dr. weisblutha a skutovne je velmi ucinna
Ahojky,
tak my jsme byli od 2týdnů částečně na UM, od 6týdnů plně.
Davídkovi jsou 4 měsíce a jeho režim je následující.
První krmení je ráno kolem 5-6h (200ml), pak ještě leží (občas spí) v postýlce tak do těch 8-9h… Pak kolem 10h krmení (150ml), kolem 11h usíná tak na půl hodinky, další krmení je kolem 13h (150ml) pak si dává zase půlhodinku, další krmení je kolem 16-17h (150ml) a donedávna ještě spal, teď tento spánek už vynechává, takže usíná kolem 18h s flaškou (vypije max. 50ml)… Vstává ráno na první krmení ![]()
Takovýto režim máme zhruba od těch 6týdnů
simongap píše:
Soldi, přesně, jak si ho to naučila? já tu knížku mám…je to Každé dítě může dobře spát…jen mě tam furt nevychází to krmení, protože my jsme zvyklý od mala papat po 3 hodinách…takže já prostě nevím, jak na to
soldi píše:Scarlett2011 píše:ahoj, co mam nastudovane o spanku, tak take male dietatko by malo byt hore maximalne 2 hodiny…
6 vstavame
no, kedze kojim, tak papanie riesit nemusim. ale v podstate je tiez zvyknuty papat kazde 3 hodiny. takze ked sa zobudi, dam mu napapat, potom je hore dve hodiny a mal by ist spinkat. ked je to pred hodinovym spankom, papat mu nedavam a ked sa zobudi su to akurat tie 3 hodiny.
ked je to pred dlhsim spankom, tak mu dam skor. oni uz nie su tie male babatka, zaludok uz maju dobre roztiahnuty, uz nie je potrebne striktne dodrziavat ten trojhodinovy interval. ked mu das po dvoch hodinach, alebo po styroch uz to tak nevadi. uz vydrzia ![]()