Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky. Prosím vás, hlavně maminky nejedlíků o radu, podporu nebo pomoc.
Malému bude tento týden 5 měsíců, pořád bojujeme s pitím. Měsíc je na UM. Pije 6× denně (v noci ho budím), vypije tak 120ml někdy 150ml. Ale musím ho nutit, málokdy má hlad. Teď pil naposledy v 11.30 a pít nechce. Vypadá, že nemá hlad. Směje se a lahvičku vyplivuje. Jenže tak je to pořád. To přece není normální? Mám zkusit příkrmy?
Jiné UM nemá smysl, je mu jedno co pije resp. nepije. Jsem nešťastná, zoufalá, unavená. Pořád ho musím ládovat.
Já mam to samé.. Taky jsem už zakladala diskuzi.. Musím to rvát silou. Breci u toho, plive to. Doktorka to neřeší jelikož prý malá přibívá. Ale nepochopí jakým stylem jí krmím. Vysvětluju jí to a je to fuk :-/ Já aspon přišla na to čím to je. Má zacpu, a bolí ji břiško.
Jinak, zapoměla jsem dodat. Má už 6 měsícu, a ma to od té doby co jsme na UM. To je od 3 tydnu.
Ahoj holky,
mne to neprijde zase tak malo 6× 120ml
Kolik vam vazi? A kolik vazili, kdyz se narodili?
Ten nas mel 3905g a ted ma kolem 8kg.
Vypije priblizne 5×150ml za 24 hodin.
Davam mu jen to co chce. Vubec ho nenutim pit.
Ted uz moc ani nehlidam, kolik vypije. Proste jdyz ma hlad tak si rekne. A taky se mi stane, ze nepije od 3:00 v noci do 11:00 dopoledne. ![]()
Mně to taky přijde úplně v pohodě. 720 ml UM není málo. Pokud přibývá, je to OK ![]()
zakladatelko, důležitější je, kolik váží, říká se cca 150ml na kg na den..ale i tak si myslím, že pokud je spokojený, přibírá, netrápí ho bolesti bříška apod., tak mu to prostě stačí a víc nepotřebuje a ty se jen zbytečně stresuješ ![]()
Máme také potíže. Je nám 3,5M a mám dvojčátka. Chlapeček papá hezky 120ml během 3minut cca 6× děnně, ale holčička to je síla. Třeba i hodinu řve a řve. Když vidí flašku, tak řve…Vypije 400-500ml za den, váží 4,5kg. Dost mě to trápí krmím ji přes hodinu, průběžně ohřívám. Zkoušela jsem jiná mléka, zkoušela jsem jiné flaštičky, savičky,…nic.
Chlapeček už má 6,5kg. Narodili se s rozdílem 300g a už mají rozdíl 2kg.
Zítra jdu opět k doktorce, bojím se, aby ji něco nebylo.
Ahoj. Malý měl při narození 2,6Kg. Teď má 6,6Kg. Za poslední 3 týdny přibral jen 70g.
Zácpu už nemá, do vody na UM mu dávám šťávičky (hroznové víno, jablíčka, švestky) kupuji v DM. Poradila mi to doktorka. Jinak váhu taky neřeší. Byli jsme na všech možných vyšetřeních, sono bříška, neurologie. Vše v pořádku, na sono bříška jdeme teda tento týden na kontrolu.
Doktorka na tom sonu mně říkala už před měsícem, ať začnu s příkrmy. Jenže mně se to zdálo brzo.
Vero ale až na ty poslední tři týdny přibíral hezky ne?když ho zvážíš za pár dní, tak třeba zas bude přírustek..např. malá měla v 6měsicích 8,3kg, na osmiměsíční prohlídce jen 8,7kg a o týden později 9,2kg, takže děti přibývají i rostou hrozně skokově..hele, buď co nejvíc v klidu, fakt, jestli je spokojený, tak bych mu nic nenutila
a jestli chceš s něčím začít, tak zkus třeba kaši, je hodně kalorická ![]()
já myslim že to zas tak málo neni. Naše malá je teda od půlky 5m i na příkrmech, ale do té doby pila stejně jako tvůj a doktorka říkala, že prostě nebude baculatá ani kdybych do ni to mliko lila po litrech, protože je neustále v pohybu. Teď v 6m má 7,6kg což měl kamarádky kluk ve dvou měsících:) Nemusís se stresovat. Pokud je veselý a očividně mu nic neni, dávej mu kolik si řekne;)
ahoj, já teda kojím, malá mám dnes 5 měs, ale máme to podobné, netuším teda naštěstí kolik si vytáhne, ale kdybych ji nekojila podle nějakých intervalů, tak si prostě neřekne. není vyjímkou, že celou noc spí a probudí se třeba o půl 7 vykládáním´, směje se a jíst nechce. pak jí narvu prso, směje se na mě, nepije. klidně vydrží nepít i cele dopo. ale tak nějak přibírá, tak to nikdo neřeší…není baculatá, má hodně pohybu, jí více navečer. asi jsem ti neporadila, ale taky by mě zajímalo čím to je ![]()
Ahoj. Děkuju za odpovědi. Trochu jste mě uklidnily:-) Zkusím to tedy moc neřešit.Ještě jednou díky.
Neřeš, malá je z větší části na UM a víc jak 120 - 140 na jednu dávku nevypije. Přibírá v pohodě. Nikdy mi nepřišlo, že by pila málo. Taky má dny, kdy pije UM míň. Při stejných dávkách, přibrala 500 g za měsíc ale i 600 g za tři týdny.
Holky, to mi nedělejte — víte, co já četla? A divila se, že je v nadpisu překlep a že tam chybí „r“ ?
Emilie píše:
Holky, to mi nedělejte — víte, co já četla? A divila se, že je v nadpisu překlep a že tam chybí „r“ ?