Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lucko, chce to jen vydržet. Myslím, že si musí vytvořit určitou odolnost. Je s hodně dětmi pohromadě a v tomhle období je jich dost nachlazených a mamky je dají do školky a tam to roznesou. Moje obě starší děti to měly taky tak, ale jen ten první rok, pak už to bylo dobrý. Tak nezoufej a vydrž§ Taky asi pomůže až začne mrznout a nebudou se bacily tak šířit.
Adámek měl ty samé problémy.Nám 2 lékařky nezávisle na sobě doporučily prostě ho do školky nedávat.Je jen mýtus,že si tak dítě vybuduje imunitu.To naopak imunitní systém ještě více zatíží.
Já jsem na MD s malou,tak si to dovolit můžu.Jinak musíš vydržet.Nic s tím nenaděláš.
Hlásím , že my jsme na tom stejně , dokonce můžu říct , že do nástupu do školky marodila jen jednou s nějakou virozkou , co jsme ve školce , tak pomalu pořád , teď byla naposledy ve školce 24.11 a stále marodíme , dokonce má zánět močáku
a přiala se jí angína
. Učitelky říkají , že prý musíme vydržet tak do prosince , než získá nějakou obranu ![]()
My jsme na tom byli loni úplně stejně, byla jsem z toho nešťastná. Nějak jsme to přežili. Letos ještě nemocná nebyla. Určitě na tom s tím vybudováním si imunity něco je. ![]()
První rok ve školce tam kluk spíš nebyl jak byl. 6× za rok ATB, spála dvakrát během třech měsíců, to byl doma 2× celých 6týdnů
,protože ostatní děti tam dávaly mámy se spálou po 4 dnech -ještě infekční a ani se neráčili pochlubit,čím děti procházejí( jsem tam taky udělala pěkný cirkus)… už jsem myslela, že mě z těch nemocí omyjou…bral i kvůli spálám nějaké léky na srdíčko… a to do 2,5 let neměl ani rýmu.
Dle chytré Mudr. se děti musí „promořit“ bacilama a pak už bude lépe.Je fakt, že další rok byl jak rybička,i teď se drží
.
Takže vydžet!! Nic jiného nezbývá.
ahoj já mám velmi dobrou zkušenost s přírodními produkty, zejména Bi-iomare caps na posílení imunity je výborné, k tomu přidávám dětem multivitamínový sirup Multis. Pros tarší děti, spíše až tak od šesti let, je pak vhodný Echinfis (echinaceové kapky), který se těm mladším moc nedoporučuje, protože tam je alkohol, ale doktorka mi říkala že j dává i 3letému dítěti ale jen v malých dávkách.
http://www.fin-fm.cz/…ni-deti.html
Ahoj, tak my jsme měli stejný problém, když malá nastoupila do školky, v září to ještě šlo to odchodila 14 dní, v říjnu už to bylo jen 9 a v listopadu 3. Lékařka nám pak doporučila do koce roku školku úplně vynechat nebo se z toho nikdy nedostane a zkusit to pak od ledna znova a opravdu to pak už bylo o poznání lepší.
Ahoj,
moc Vás prosím o radu. Má 3letá dcera začala od záři chodit do školky. I přesto, že nikdy nebyla moc nemocná, až na drobné sezonní nemoci, tak nyní je ve školce max. 5 dnů a pak 3 týdny doma. Od záři byla cca. 15 dnů ve školce do dnes. Jsmem s toho nešťastná. Zkoušeli jsme už kdejaký lék, od běžných jako je CCA, Mukosolvan, po vitamíny (Martánky a další), homeopatikum (např. oscilokokinum), po sirupy na imunitu (např. imunoglukan). Teď už ji to sice nesedá na průdušky, ale neustále má rýmu. Na doporučení dr. ji necháváme o týden déle, po uzdravení. Ale stále se vše opakuje.
Je něco, co se Vám osvědčilo. Malá ji dost ovoce i zeleniny, je otužilá. Ale stále po pár dnech nemocná.
Poraďte prosím.
Lucka