Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 5 mesicni holcicku, plně kojenou a bez dudlíku (zkoušeli jsme ji ho dát několikrát odmítá, když ji byli 2 mesice)
Přes den spava vždycky krátké šlofiky u prsa nebo v kocarku nebo v nositku. (25-40min)
Večer usina kolem 20…pak se vzbudi kolem 22 když jdeme spát. Nakojim a předelam nebo spi s námi. Pak se buda často až kolem 3/4. Teď mě přijde že je to mnohem častěji. A od 4 už je skoro furt na prsu. Stalo se to někomu? Pak vstava pokud ji starší syn vzbudi v 530-6 nebo později 6:30.
Nemám zase zkusit dudlik? Nebo to je dočasně?
@Eruwie89 každý miminkovsky spanek je jen dočasně a často se mění. Taky mam čerstve 5 měsíční a poslední 2 mesice taky spala přes den jen 30 min až 6× denne. Ted se ji denni spanek meni na 3-4 a spi 1-1,5h/spanek. V noci spi 10h, mezi 4-5h se vzbudi na kojení. Taky plně kojená. Moje první děti (dvojčata) spali v tomto měsíci uz jen 2krat denn, ale az 3h za jezdiciho kocarku. Každé dítě je jiné a každý měsíc maji ty miminka jinak
Řekla bych, že ti ale nespi nějak málo. Vstávat kolem 6-6.30 je celkem normální. Jak pak dlouho vydrží koukat? Ta nase 2-2,5h, pak zase si musí dát šlofíka ![]()
@Eruwie89 píšeš, že máš staršího syna, tak přece musíš vědět, že dětský spánek se neustále mění, jsou různé období, na 5 měsíců ti spí docela dobře
@stinga píše: Více
Syn spaval jinak, nebyl kojen a měl dudlik. Spaval i 3 hod v kuse a v noci se budil jen 2× třeba. Proto se ptám je to úplně jiné.
@Eruwie89 já mám 7 měsíčního prcka a vstává si od narození jak se mu chce. V 5 měsícich se mi budil dva týdny skoro po hodině, nebo byl nonstop na prsu. Pak třeba 3× za noc. Teď už to bylo jen 1× a zase jsme na 3× za noc. Proste se jim to mění. A beru to tak. Nějaké spánkové návyky si bude budovat až později. ![]()
@Eruwie89 píše: Více
dcera měla také UM a dudlík, a spánek se jí měnil několikrát, možná vždy tak za 2-3 měsíce si udělala úplně jiný režim - spíš nerežim
No vidíš to…můj stával od 3 mesicu první rok téměř stejně. Takže jsem to řešit nemusela. Proto jsem založila tuto diskuzi, protože to je něco co neznám
Diky ![]()
Nám obě děti spěj celou noc, první od šestinedělí a druha asi od 4. měsíce a spánek se jim nemění a ani neměnil. Nemusela na to byt zvykla od prvniho ditete.
@DandátkoP píše: Více
Děkuji přesně, tak jsem to myslela. Zajímaly mě názory lidi co to mají stejne. A jak píšete od prvního jsem to neznala ![]()