5. nebo 6. nemoc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
360
19.7.13 13:39

Ono poznat jen podle příznaků pátou a šestou není úplně jednoduchý, zvlášť pro laika. Drobek měl v roce taky jednu z těchto atrakcí a příznaky obojetné: nachové tváře - 5., zpočátku teplota mírná - 5., pak ale teploty vylítly - 6., po třech dnech se osypal červenou vyrážkou - 6.. Bez vyšetření krve se to spíš nedovíš, ne každá nemoc postupuje přesně typicky. Mno a asi tě nepotěším, ale výsledek byl ZT v 8. Souviselo to? To se nejspíš nedozvím, takže pokud máš pochybnosti, kontaktuj doktora a řeš to s ním. A držím palce ať je vše OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
19.7.13 14:04

Ahoj, moje neteř prodělala pátou nemoc když jsem byla ve 12 týdnu těhotenství. Den před výsevem vyrážky (kdy je nemoc nejinfekčnější) jsem s ní byla v blízkém kontaktu (pusinky na přivítanou atd.). Druhý den samozřejmě panika jako blázen, projela jsem celý net a myslela na nejhorší. Volala jsem na gyndu a Dr. mi řekla, že pokud budu na sobě pozorovat nějaké příznaky - teplota atd., domluvíme se co dál, ale nemám panikařit. Je velká pravděpodobnost, že jsem ji v dětství prodělala taky a už mám imunitu. Pokud by se na mě něco projevilo, poslala by mě ve 20. týdnu na genetiku. Neprojevilo se nic. Na netu jsem tenkrát četla, že je minimální šance, že se těhotná nakazí a přímo mizivá šance, že by se nemoc přenesla na plod. Snad jsem Ti pomohla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
19.7.13 14:07

Ještě doplňuji, že neteř neměla před výsevem vyrážky naprosto žádné příznaky. Pak hned velmi výrazně červené tváře připomínající motýlí křídla z každé strany nosu, opět bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.7.13 14:45

Zakladatelko, promiň, ale pokud máš takové obavy, tak by jsi po zbytek těhotenství neměla navštěvovat nikoho s dítětem. Děti jsou bacilonosiči všeho možného :nevim: A pokud tě to tak bere, ten stres je v těhotenství horší a reálný, na rozdíl od toho „co kdybych to mohla chytit“.Jinak dle mě je to nesmysl, určitě jsi obě nemoci jako malá prodělala.

• Citovat
  • Upravit
4724
19.7.13 14:49

Infekční jsou obě virosy do výsevu vyrážky, takže i kdyby to byla pátá, byla bych v klidu. A ani kdyby to bylo před výsevem, nemusela bys to nutně chytit. Nestresuj se, teď už s tím nic nenaděláš a myslím, že se nic nestalo. (My měli 5. nemoc ve školce, když jsem byla těhotná s 2., takže jsem si leccos kolem studovala.. A zkušenosti těhotných byly na netu různé a nejčastěji se samozřejmě píšou ty špatné konce, takže už nepátrej a věř, že v tu středu už nebyl infekční!) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
19.7.13 14:59

@lekarnicka28 @Martikov @dada1511 tak jo, radši jsem se pustila do vaření a přípravy želňáků…je to tak, že teď s tím už nic neudělám a ve středu na kontrole a velkém utz to doktorovi povím, aby si mě pohlídal, kdyby něco, za 2 týdny budu vědět víc, třeba by mi mohl vzít i krev a zjistit protilátky proti tomu viru…no už aby! Ráda bych slyšela samé dobré konce:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
19.7.13 15:04

@lekarnicka28 můžu vědět, kde je tvůj zdroj pro tvrzení, že po vysetí vyrážky je už neinfekční? Párkrát jsem na to narazila, ale ne kde se psalo, že je to infekční po celou dobu vyrážky…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
19.7.13 15:06

@Hanymany Já jsem neslyšela nikdy o nikom, kdo by zrovna tyto nemoci chytl od dítěte :nevim: Ani já sama ne. Takže konec je takový, že žádný není :) A pokud jsi na netu, na něco takového narazila, mohla to být souhra i jiných aspektů, a jelikož to nešlo vysvětlit, svedlo se to na tohle, do toho nikdo nevidí :think: Já bych byla fakt v klidu.

• Citovat
  • Upravit
246
19.7.13 15:16
@Hanymany píše:
No a dnes mě vyděsila tahle fotka, těžko říct kdy je pořízená

Ahoj, tohle si myslim, 5.nemoc není. Syn ji měl, když jsem já byla ve 14. tt. Taky jsem z toho byla na prášky a šílela jsem. Ty fleky ale v obličeji vypadaly úplně jinak, opravdu slité tváře přes bradu a ostře ohraničené (motýlí křídla jsem se někde dočetla) a různě cestovaly po těle. Třeba to měl na stehnu a za hodinu to tam nebylo a byl jinde. Převážně vyskakovaly večer. To, cos sem vložila ty, mně přijde jako ekzém.
Nicméně jsem to řešila jak s dětskou tak praktickou MUDr. a obě mně uklidňovaly. Kámen ze srdce mně ale spadl až když se u mě nic neprojevilo. A to jsem s ním byla 24 hodin denně, takže šance, že bych to mohla chytnout, byla celkem vysoká. Tudíž ti buď útěchou, žes byla u kamarádky pár hodin a s malým jsi snad nepřišla do styku nějak víc.
Jo, a praktická mně na to řekla, že jsem ji určitě prodělala jako dítě, jen se v té době ještě neříkalo, že je to 5. či 6. nemoc a tedy jsem imunní…
Držím pěsti ať je vše v pořádku a ať se brzo uklidníš! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
19.7.13 15:21

Takto vypadal. Je to špatná kvalita, ale rozpoznat to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
19.7.13 16:16

@bodlinka1 to je opravdu ukázkový případ 5.nemoci. Děkuji moc za uklidnění:))) celkem to zabírá ;)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
19.7.13 19:04

@Hanymany tak to mě těší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
19.7.13 21:07

@Hanymany zkus kouknout na diskuzi Pátá dětská nemoc a těhotenství…je už starší, ale asi se tam dozvíš víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
19.7.13 21:23

@ivodička to už jsem četla, nic nového pod sluncem, taky samé protichůdné informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
19.7.13 22:41

@Hanymany, to už ti nepovím.. Ale vím, že jsem si tenkrát říkala, že to je výborný, že ve školce na nástěnce visí upozornění, že se těhotná má vyhnout kontaktu s nakaženým a potvrzení, že je to 5. nemoc, je od výsevu vyrážky a to už je pozdě a dítě neinfekční..do té doby netušíš, co se z horeček vyklube a držet preventivní karanténu celé těhotenství na své malé dítě, je kravina, že.. Ale informace relativně obsáhlá o projevech, rizicích, rozpoznání, léčbě visela ve školce, tuším od hygienika, hledala jsem na netu, bavila se o tom s doktorkou..
Ale ty buď v klidu ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+