Křeče v rukou a nohou u dítěte :(

4109
18.7.13 21:14

Křeče v ručičkách, nohách u dítěte :(

Ahoj jdu si k vám pro radu, už jsme z toho úplně vyřízený :(. Dcera (necelý 3 roky) měla před měsícem v noci,,záchvat,, kdy při teplotě 38, měla křeče po celým těle, halucinace, že po ní lezou mravenci, strašlivě plakala, zvracela, nešla utišit. Mezitím vždy normálně komunikovala a znovu upadala do křečí..odvezla nás záchranka kde nezjistili příčinu a poslali nás domu s diagnozou, úpal, úžeh možná viroza. Pravda, že potom skutečně měla virozu, chytil to i její bratr (bez křečí. Od té doby měla několikrát za sebou stav, kdy třeba sepjala ruce jako při modlení a přiběhla s pláčem, měla křeč v rukou a i mě dělalo problém jí ručičky odpojit (jakoby v nich měla magnety co je táhly do stejný polohy), nebo ruku/ce protočila v křeči, nebo měla ruce v pěst propnuté v křeči. Vždy to trvá chvilinku, pláče a vždy přiběhne pro pomoc. Postupně se stavy vracely častěji ze začátku to mívala při únavě, ted už i během dne :nevim: :nevim: Absolvovali jsme EEG v Motole kde paní doktorka byla staršně nepříjemná v podstatě si už na začátek udělala obrázek o hysterické matce a frackovi co přišli otravovat :oops: naonec mi napsala do zprávy, že si to dcera vymýšlí, že si tím vyžaduje pozornost :zed: :zed: Nicméně vidělo to více lidí než jen já a tohle prostě nafilmovat nemohla 8o 8o Poradili nám natočit na video (což je ovšem téměř nemožný protože jsem s ní většinou sama a musim jí utěšovat) doplnili jsme vitamíny, iontový nápoje na 8 dní byla bez křeče a dnes opět a to něolikrát za odpoledne i ted když spinká :,( :,( dnes měla i křeče v nožičkách :( Nenajde se někdo kdo něco podobného zažil, viděl u dítěte??čím to může být??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
188
18.7.13 21:32

Ahoj, je mi moc lito co si prozivate.musi to byt strasny. Neporadim ohledne kreci, proc to ma, nebo co s tim. Kazdopadne bych trvala na dalsim vysetrenim.bud v jine nemocnici, nebo s jinou dr. Pristup je strasny. Preju at se dcerce ulevi a prijdete na to co s tim. Drzte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
18.7.13 21:34

Ahoj, latentní tetanie? Vydupala bych si další vyšetření! Hned a opravdu se nenechala odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
18.7.13 21:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.7.13 21:39

To je mi moc líto, že taková malá holčička tohle zažívá, ale jen mě napadlo-nechybí ji třeba magnézium.
Já mívala, už jako puberták něco podobného, taky křeče třeba v nártech v nohách a mě tehdá nato dávali magnézko a pak jsem to od té doby, už nemívala. Za zkoušku nic nedáš, určitě bych to zkusila stím magnézkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
18.7.13 21:40

Bohužel ti neporadím jinak než doporučením vyhledat okamžitě jiného neurologa. měla by se udělat další vyšetření. EEG nje jen jedno z mála. mohou to být male epi záchvaty ale i něco jiného. prolítni net na doporučení nějakého neurologa. v dnešní době bohužel nemůžeš věřit jednomu doktorovi.
ačkoliv nemám ráda Krčskou nemocnici vím že je tam špočková dětská neurologie…nevím zda-li ambulance. ale rozhodně navštívit jiného odborníka :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
18.7.13 21:42

A dětský neurolog ji viděl?
jinak bych závěr dr šmahem nezatracovala, existují třeba disociativní poruchy apod. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
18.7.13 21:44

@BellinkaX to sice existují ale pokud byla jen na EEG tak to nemohla takhle uzavřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
18.7.13 21:48

Změnit doktora a to hned. Lékařka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
18.7.13 21:50

Holky děkuju moc…na tu tetanii se mi to nezdá po přečtení příznaků :think: A jinak už 8 dní jí dávám rozpustné vitamíny, hořčík, vitamín D, vápník a multivitamín…prní 3 dny měla iontový nápoj..8 dní byla bez křečí tak jsme jásali, že to bylo jen nedostatkem vitamínů a dnes se to zas vrátilo :,( zítra jdu hned k dr a nechám se poslat na vše možné :nevim: :nevim: chtěla jsme jen vědět jestli s tím nikdo neměl zkušenost. Nám to sedělo na epilepsii podle příznaků, nicméně je při vědomí..přiběhne s brekem a to prý by nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
18.7.13 21:51
@zrzule23 píše:
@BellinkaX to sice existují ale pokud byla jen na EEG tak to nemohla takhle uzavřít.

No pokud to byla dětská neuroložka a dítě viděla… tak mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
18.7.13 22:00
@BellinkaX píše:
No pokud to byla dětská neuroložka a dítě viděla… tak mohla.

Byla to dětská neuroložka…od začátku mi nevěřila, měla blbou náladu nechápu jak mohla být dětská, ani se jí nepředstavila neřekla jí co jí bude dělat v podstatě s ní nekomunikovala.Do zprávy mi napsala, jak je hyperaktivní (což rozhodně není pravda), závislá na matce, několikrát mě i jí okřikla. Když jsme byli na EEG sestra ještě říkala, jak je vzorná ani se nehla celou dobu jsme četli knížky, bya fakt moc hodná a dr mi řekla, že EEG nelze brát vážně, protože se hýbala..když jsem se ohradila, že seděla nehnutě tak mi řekla, že to tam vidí že se hýbala 8o 8o přístup fakt strašnej já byla tak vyjukaná, že jsem ani nedokázala bránit se :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
18.7.13 22:04

Jakmile se to stane, zkuste to natočit, mějte mobil s fotakem pri sobe. To by bylo nejlepsi a nejrychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
18.7.13 22:08

Stěžujte si a nechte se vyšetřit v jine nemocnici… když mám křeč já je to urpení ale co teprve musí prožívat vaše 3letá holčička :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
18.7.13 22:09
@blumen píše:
Jakmile se to stane, zkuste to natočit, mějte mobil s fotakem pri sobe. To by bylo nejlepsi a nejrychlejsi.

já vím, snažím se teď tam lítám s každým kňournutím..když jsme připraven tak nic klasika :roll: :roll: ale snažím se o to, ráda bych aby to bylo vidět aby mi konečně někdo uvěřil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí