Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
Chci se zeptat, zda měl někdo stejný „problém“ jako já. Dnes jsem byla na první prohlídce, kdy podle výpočtů poslední ms (která byla 29.12) bych měla být 6+1 a na ultrazvuku byl pouze žloutkový váček. (Ovulaci nevím kdy mám a ciklus mám nepravidelný)
Paní doktorka mi řekla že jsou 3možnosti
1. Špatně se plod vyvíjí
2. Že je plod otočeny na místě kde ho ještě nemůže rentgen zachytit.
3. Nebo k oplodnění přišlo později.
Jsem objednaná na pondělí s tím že pokud na ultrazvuku nic neobjeví, budu muset jít na revizi. Popřípadě se tam mimi ukáže a budem postupovat dál.
Chci se zeptat, měla to tak některá z vás?
Moc děkuji za odpověď ![]()
@Evik99 Ahoj, řekla bych že tě doktorka zbytečně straší. Nevím jak dobrý má UZ, ale já jsem v nemocnici s dobrým UZ měla vidět v 5+5 (dle UZ 6+2) žloutkový váček bez embrya a za týden už bylo vidět i se srdíčkem
A pokud nevíš kdy došlo k oplodnění, tak na takové závěry je opravdu brzy. Přeji ti ať to dobře dopadne a zkus se nestresovat ![]()
Ano, všechny tři varianty, které dr. uvádí, jsou možné. Pokud je to prosperující těhotenství, tak za ten týden už bude vidět o dost víc, na druhou stranu pokud nebude, klidně bych počkala i dál, revize není povinnost.
Mockrát děkuji. Věřím že to bude v pořádku, jen to člověka plaší ![]()
@ugluk Děkuji za reakci. Je to moje první těhotenství a zkušenost mám tím pádem nulovou. Taky mě napadlo, že revize je ta poslední možnost. ![]()
Preto treba vyčkať, kým sa vydáte za Dr, lebo potom sa zbytočne stresujete. Kľudne okolo 8 týždňa, úplne najideálnejšie
budem držať palce nech sa tam bábätko ukáže
daj potom určite vedieť ![]()
@Hayley55 Ano ano, příště budu chytřejší
Moc děkuji a v pondělí dám vědět. ![]()
6+1 nevím co by dr chtěla víc vidět. Hlavně že je mimčo tam kde má… A na ostatní soudy je brzo ani za týden bych ještě na revizi nekyvla… Je brzo.
@Ufinka87 Všichni mě teď plaší, ve čtvrtek jsem byla na pohotovosti kvůli špinění (spíš hnědý výtok) byla jsem pod ms 5+4 a Dr mi hned řekl že to není dobrý, že tam není nic vidět, jen gestační váček. Napsal mi utrogestan nad kterým se asi 5min rozmyslel jestli to není zbytečné mi ho psát. Nevím asi čekal že tam uvidí dítě na koloběžce.
![]()
Vôbec ich nepočúvaj ![]()
Veď takto skoro tam predsa nikdy nič není vidno.. a je bežné jemne špinenie v tomto období.. ak vyslovene nemáš bolesti alebo menštruáciu tak vyčkaj a nech ťa potom pozrú. Nikto ti nezaručí že tam niečo bude, ale ručím ti za to, že ak nie je nič vidieť 5+4, je to úplne bežné. Veď to má nejaký postup, v brušku sa to bábo nezjavi ako šmahom ruky hneď po oplodnení predsa
Když nevíš kdy byla ovulace, není možné říct, jestli je nalez uzv v pořádku. Já měla. 5+6 embryo se srdeční akci. Ale byla sem si jistá, kdy proběhla ovulace.
V klidu já mela to samé a teď jsem 33+5 taky nikdo nevěděl co a jak ale já si myslela že byla jen později ovulace a taky že jo ale já do toho ještě dost krvácela takže strach byl
@Evik99 v klidu když mám tu zkušenost ráda napíšu samozřejmě nikdo na jisto nic vědět nemůže ale věřím že to být v pořádku může po mojich zkušenostech já tak krvácela že jsem myslela že jsem potratila ale ne